2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Király voltál szentkirály

Hosz  |  2004. 07. 09., 10:37

Befejezte kiképzési repülését 2004 július nyolcadikán a Magyar Honvédség Bakony Harci Helikopter Ezrede. Mint ismert, a haderő-átalakítás következtében megszűnik a szentkirályszabadjai alakulat, s a szintén felszámolandó MH 89. Szolnok Vegyes Szállítórepülő-ezred helikopteres részével kiegészülve, új szervezetként, szolnoki bázissal MH 86. Szolnok Helikopterezred néven alakul újjá…

Az utolsó kiképzési repülő napon tizenhét – három Mi-17, valamint tizennégy Mi-24 – helikopterből álló kötelék díszelgett a meghívott vendégek, Sági János vezérőrnagy MH légierő parancsnok, az ezred volt parancsnokai, a környék polgármesterei, a katonacsalád tagok, és az érdeklődő vendégek előtt. A látványos bemutató során a helybéliek ízelítőt adtak mesteri pilóta-tudásukból, majd a felsorakozott állomány előtt levonták az ezred zászlaját. Ezzel negyvenhat esztendő eredményekben gazdag repülő múltja fejeződött be a Bakony Harci Helikopter Ezrednél.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.