2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

25 éves a szlovák testvérszervezetünk

2018. 05. 24., 14:40

A Zvaz vojakov Slovenskej republiky 1993-ban alakult és 2018. május 22-én Trencsényben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bácskai István elnökségi tag képviselte…

Az ünnepi gyűlésen Eugen Bitera elnök köszöntötte a résztvevőket, majd a 25 év legfontosabb eseményeit méltatta. Ivancsik ezredes a Minisztérium személyzeti főosztályvezetője a honvédelmi miniszter Úr üdvözletét tolmácsolta. Jindrich Joch vezérőrnagy, a szárazföldi erők parancsnoka üdvözölte a 25 éves érdekképviseleti szervezetet. Trencsény megye elnök-helyettese Marek Briestenszky a megyei önkormányzat nevében ajándékkal kedveskedett. Emannuel Jacob az EUROMIL elnöke tájékoztatott a szervezete előtt álló fontosabb feladatokról.

Czövek János elnök a Visegrádi 4-ek soros elnöke köszöntötte, majd a Honvédszakszervezet nevében emléktárgyat adományozott a 25 éves testvérszervezetnek. Az ünnepség után mód nyílt arra is, hogy a ZVSR vezetőségével és tagjaival személyes eszmecserét folytassanak a külföldi vendégek.

 Szöveg: Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.