2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A 25 éves Honvédszakszervezet családi nappal ünnepelt

A 25 éves Honvédszakszervezet családi nappal ünnepelt
Hosz  |  2016. 09. 18., 15:33

A Honvédszakszervezet az idén ünnepeli fennállásának huszonötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból 2016. szeptember 17-én családi- és sport napot rendeztünk. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi laktanyájában tartott családi nap rendkívül színvonalas sport-, kulturális-, és szórakoztató programjait az esős idő ellenére is több mint hatszáz tagú érdeklődő látogatta meg.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A Petőfi laktanyában már kora reggel az MH BHD munkatársai és a Hosz tisztségviselői berendezték az alakuló teret, a sportcsarnokot, a színpadokat és egyéb rendezvény helyszíneket, mindent megtettek a rendezvényen résztvevő vendégek fogadásáért.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A meghívott vendégek, többek között Baráth Ernő ezredes, az MH BHD parancsnoka – mint házigazda -, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a Liga Szakszervezetek elnöke, Varga István a HODOSZ elnöke, valamint a Hazuga Károly a BEOSZ elnöke megérkezését követően a Honvédszakszervezet 25 évét bemutató kiadvány bemutatására került sor a 2. számú épületben. A kiadványt Czövek János elnök és Sörös István a Hosz korábbi elnöke méltatta, majd a tiszteletpéldányok átadására került sor, melyet a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Kft. kiadványai színesítettek.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

 

A regisztrációs sátornál mindenki megkapta a belépő karszalagot, a tombola és az étkezési jegyet. Több mint hatszázötvenen regisztráltak a jubileumi családi napra, ahol több ismerős, kisebb és nagyobb alapszervezet is képviseltette magát. A határvédelmi feladatokban jelenleg is részt vevő katonák családtagjai is szép számban jelentek meg a rendezvényen. Megtiszteltek bennünket a nyugállományú katonák, valamint a társszervezetek vezető tisztségviselői is.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

 

Az MH BHD Központi Zenekara katonai indulókkal kísérte a népes vendégsereget a megnyitó helyszínére a sportcsarnokba, ahol Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke nyitotta meg az ünnepi rendezvényt. Beszédében röviden visszaemlékezett az elmúlt 25 évre és méltatta az alapítók helytállását, kiemelte, hogy „Nem volt hiábavaló a negyed évszázad küzdelme”.

A jövővel kapcsolatban elmondta, „Szervezetünk bebizonyította, hogy a közös érdekek mentén történő összefogással szép eredményeket tudunk elérni és közösen ezen az úton kell tovább járnunk!”.

A megnyitó után a Honvéd Férfikar „crossover – Időtlen klasszikusok” műsora hangzott el. A Honvéd Férfikar Magyarország egyetlen, hivatásos férfikórusa, így a műfaj azon kevés képviselőjéhez tartozik világszerte, akik professzionális módon, magas színvonalon szólaltatják meg a férfikari zeneirodalom alkotásait. Az operaszínpadok és a nívós klasszikus zenei fesztiválok állandó résztvevője, a hazai komolyzenei élet kikerülhetetlen szereplője, a világ komolyzenei életének többszörösen elismert tagja.

Az előadásnak óriási sikere volt, a közönség vastapssal köszönte meg a művészek teljesítményét. A megnyitó után minden résztvevő részére kisebb ajándékokkal kedveskedtek tisztségviselőink. A Férfikar műsora alatt az eső elállt és még a nap is kisütött.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A sportcsarnokban négy csapat (a Tábornokok, a Honvédelmi Minisztérium, az MH BHD és a Honvédszakszervezet csapata) mérte össze góllövő tudományát meghívásos kispályás futballmérkőzéseken. Sportszerű küzdelmet és magas színvonalú mérkőzéseket láthatott a nagyszámú nézőközönség. Az MH BHD csapata mögött a Honvédszakszervezet a második helyet szerezte meg, míg a megosztott harmadik helyen a Tábornokok és a Honvédelmi Minisztérium osztozott.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A délelőtti programsorozatot az alakuló téren az MH BHD Központi Zenekarának szakalaki (gyepshow) bemutatója nyitotta meg, majd utána az MH BHD Különleges Díszelgő Csoportja következett, amelyet nagy fegyelemmel, alakiasan, összehangoltan hajtottak végre. Mindkét bemutató nagy tetszést aratott a szép számú nézőközönség előtt.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A kora délelőttől tartó programsorozat keretében a gyermekek szórakoztatását többek között az ugrálóvár, a szumó, az arcfestés, a kézműves foglalkozás és a lufi hajtogató bohóc szolgálta. A HOSOSZ által felajánlott légpuskákkal nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is összemérhették lövésztudományukat.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A foglalkoztató programok közül kiemelkedett a Silicon Dreams Kft. által üzemeltetett vadászgép szimulátor, amelyeket szakemberek segítségével gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhattak.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

 

A gyermekek részére kincskereső játék került megszervezésre, amely a zuhogó eső ellenére is nagy érdeklődésre tett szert. A feladatokat eredményesen teljesítő gyermekek részére apró ajándékok kerültek kiosztásra.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Bemutató sátrat működtetett a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete, a Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár, valamint szakszervezetünk. Az érdeklődők a felmerült kérdéseikre minden oldalú tájékoztatást és szakszerű választ kaptak.

A tűzoltó-bemutató 10 órától zajlott, ahol a budapesti, XI. kerületi lánglovagok jóvoltából igazán élvezetes látványosságnak lehettek szemtanúi az érdeklődők.

Stratégiai partnereink a Budapest Bank, a Vodafone és a Signal Biztosító szakemberei tájékoztatták tagjainkat a kedvezményesen működtetett szolgáltatásaikról, lehetőségekről.

Ezt követően váltásos rendszerben fogyasztotta el minden kedves tagunk, illetve családtagjaik a katonai rendezvények nélkülözhetetlen babgulyását pogácsával. Az étkezés közben a katonacsaládok, baráti társaságok visszaemlékeztek az elmúlt évek történéseire, a Hosz mindennapjaira.

Az ebédet követően az MH Ludovika Zászlóalj küzdősport bemutatóját láthatták az érdeklődők. Az eső ellenére is nagy intenzitással, fegyelmezetten a parancsszavaknak megfelelően, katonásan hajtották végre a főiskolai hallgatók programjukat.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Az MH KRK Katonai Rendészei akciófilmbe illő bemutatója szórakoztatta a közönséget, akik bemutatták a védett személy biztonságos védelmét, a lefegyverzési fogásokat és a biztonságos terület átvizsgálást. A látványos bemutatójukat lendületes gépjárműmozgással, kézifegyverekkel és pirotechnikai eszközök felhasználásával életszerűen hajtották végre. A közönség óriási tapssal jutalmazta szakszerű ténykedésüket.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

Ezután zenei élmények következtek, melynek szintén a laktanya sportcsarnoka adott helyszínt az eső miatt. Elsőként a Happy Gang szórakoztató, zenés műsorára került sor, akik óriási hangulatot teremtettek. A zenei program második felében Kis Grófo, a Bulibáró slágerére táncra perdültek a rendezvényen résztvevő fiatalok.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A két együttes fellépése között tombolanyeremények is gazdára találtak. Több mint hatszáz tombola jegyet adtak ki aktivistáink a belépő karszalaggal együtt. A tombolasorsolást követően szinte mindenkinek jutott a nyereményekből. A fődíjat, egy hétvégi a Hosz hajdúszoboszlói apartmanjába szóló 4 fő részére biztosított üdülést Czövek János elnök adta át.

Képgaléria megtekintése (55 db kép)

A családi napunk végén nagy tapssal köszönték meg tagjaink az egész napos rendezvény szervezését és várják, hogy öt év múlva újra egy ilyen kellemes napot tölthessünk el együtt.

 

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra, Koncsik István 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.