2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csökken a tisztikar

Hosz  |  2004. 07. 31., 11:13

Szenes Zoltán altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke július 27-i, sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a haderőreform részeként, a tisztikar létszámát a következő tíz évben 2500 fővel fogják csökkenteni. A vezetés azzal számol, hogy ez idő alatt a tisztek egy része nyugállományba vonul, vagy nem vállalja a mozgást, a megüresedő tiszti státuszokat pedig tiszthelyettesi, közalkalmazotti, vagy köztisztviselői posztokkal váltják ki. A leépítésre döntően azért van szükség, mert a hadsereg méretéhez a főtiszti állomány létszáma magasabb a szükségesnél.

Mint arról már beszámoltunk a tisztikar csökkentéséről szóló tervezetet már a szakszervezeteknek is bemutatták. Az érdekképviseletek tudomásul vették, hogy a takarékossági intézkedések miatt kevesebb pénz jut a haderőreform végrehajtására. Summázott véleményük az volt, hogy a racionális átalakítással, illetve a belső megtakarítási lehetőségek keresésével egyetértenek, amennyiben azok a személyi juttatásokat nem érintik 

Szenes Zoltán szerint az eredeti elképzelésekhez képest ebben a tervezetben az a plusz, hogy hozzányúlnak a központi tagozathoz. A létszámcsökkentéstől nem várnak azonnali hasznot, de hosszabb távon ettől komoly megtakarítást remél a vezetés. Az altábornagy kijelentette, hogy takarékossági program nem fogja érinti a jövő évi illetménynövekedést. Ez 5% lesz a központi szerveknél, és 7% lesz a csapatoknál. Ezzel folytatódik az a trend, amely a minisztérium illetve a csapat illetmények közötti olló összezárását fogja eredményezni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.