2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldják az albérleti ügyet

Hosz  |  2004. 08. 18., 12:24

Van megoldás! - jelentették ki budapesti egyeztetésük után a HM KPSZH, a HM infrastrukturális főosztály, az MH LEP és a Honvédszakszervezet képviselői miután augusztus 17-én pontot tettek az ,,albérleti ügy\" végére. Ismeretes, hogy a Szentkirályszabadjáról Szolnokra – augusztus elsejével – áthelyezett katonák számára egy, ma is érvényben lévő honvédelmi miniszteri rendelet nem teszi lehetővé, hogy a vezényelt katona számára albérleti hozzájárulást fizessenek ki. Ezért aztán több érintett is a Honvédszakszervezethez fordult az albérleti hozzájárulás kifizetése miatt.

Szentkirályszabadján azért nem fizettek, mert az áthelyezett katonák ügyében már nem ők voltak az illetékesek, Szolnokon pedig azért nem fizettek, mert csak Szolnok helyőrségben kiállított számlát fogadhattak el. Ezt a pénzügyi gondot egyébként az érvényben lévő HM rendelet sem tudja orvosolni, hiszen a vezénylés időtartamára egyébként sem jár az albérleti hozzájárulás. Miután a HOSZ a HM KPSZH főigazgatójához és a HM infrastrukturális főosztályának vezetőjéhez fordult, sor került az augusztus 17-i egyeztetésre. A tárgyalásokon a felek kinyilvánították, hogy a jelenlegi problémát a két érintett - tehát a szentkirályszabadjai és a szolnoki - szervezet saját hatáskörben megoldja. Az átszervezések folyamatosságára gondolva - a Farkas László HOSZ elnök képviseletében megjelent - Oláh József haderőnemi titkár újra javasolta a miniszteri rendelet módosítását is. Iváncsik Miklóstól az érintett szentkirályszabadjai alakulat HOSZ alapszervezeti vezetőjétől megtudtuk, hogy a 87 érintett katona havi, mintegy 60.000 forintos albérleti költségét hamarosan kifizeti a munkáltató.   

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.