2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldják az albérleti ügyet

Hosz  |  2004. 08. 18., 12:24

Van megoldás! - jelentették ki budapesti egyeztetésük után a HM KPSZH, a HM infrastrukturális főosztály, az MH LEP és a Honvédszakszervezet képviselői miután augusztus 17-én pontot tettek az ,,albérleti ügy\" végére. Ismeretes, hogy a Szentkirályszabadjáról Szolnokra – augusztus elsejével – áthelyezett katonák számára egy, ma is érvényben lévő honvédelmi miniszteri rendelet nem teszi lehetővé, hogy a vezényelt katona számára albérleti hozzájárulást fizessenek ki. Ezért aztán több érintett is a Honvédszakszervezethez fordult az albérleti hozzájárulás kifizetése miatt.

Szentkirályszabadján azért nem fizettek, mert az áthelyezett katonák ügyében már nem ők voltak az illetékesek, Szolnokon pedig azért nem fizettek, mert csak Szolnok helyőrségben kiállított számlát fogadhattak el. Ezt a pénzügyi gondot egyébként az érvényben lévő HM rendelet sem tudja orvosolni, hiszen a vezénylés időtartamára egyébként sem jár az albérleti hozzájárulás. Miután a HOSZ a HM KPSZH főigazgatójához és a HM infrastrukturális főosztályának vezetőjéhez fordult, sor került az augusztus 17-i egyeztetésre. A tárgyalásokon a felek kinyilvánították, hogy a jelenlegi problémát a két érintett - tehát a szentkirályszabadjai és a szolnoki - szervezet saját hatáskörben megoldja. Az átszervezések folyamatosságára gondolva - a Farkas László HOSZ elnök képviseletében megjelent - Oláh József haderőnemi titkár újra javasolta a miniszteri rendelet módosítását is. Iváncsik Miklóstól az érintett szentkirályszabadjai alakulat HOSZ alapszervezeti vezetőjétől megtudtuk, hogy a 87 érintett katona havi, mintegy 60.000 forintos albérleti költségét hamarosan kifizeti a munkáltató.   

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.