2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megoldják az albérleti ügyet

Hosz  |  2004. 08. 18., 12:24

Van megoldás! - jelentették ki budapesti egyeztetésük után a HM KPSZH, a HM infrastrukturális főosztály, az MH LEP és a Honvédszakszervezet képviselői miután augusztus 17-én pontot tettek az ,,albérleti ügy\" végére. Ismeretes, hogy a Szentkirályszabadjáról Szolnokra – augusztus elsejével – áthelyezett katonák számára egy, ma is érvényben lévő honvédelmi miniszteri rendelet nem teszi lehetővé, hogy a vezényelt katona számára albérleti hozzájárulást fizessenek ki. Ezért aztán több érintett is a Honvédszakszervezethez fordult az albérleti hozzájárulás kifizetése miatt.

Szentkirályszabadján azért nem fizettek, mert az áthelyezett katonák ügyében már nem ők voltak az illetékesek, Szolnokon pedig azért nem fizettek, mert csak Szolnok helyőrségben kiállított számlát fogadhattak el. Ezt a pénzügyi gondot egyébként az érvényben lévő HM rendelet sem tudja orvosolni, hiszen a vezénylés időtartamára egyébként sem jár az albérleti hozzájárulás. Miután a HOSZ a HM KPSZH főigazgatójához és a HM infrastrukturális főosztályának vezetőjéhez fordult, sor került az augusztus 17-i egyeztetésre. A tárgyalásokon a felek kinyilvánították, hogy a jelenlegi problémát a két érintett - tehát a szentkirályszabadjai és a szolnoki - szervezet saját hatáskörben megoldja. Az átszervezések folyamatosságára gondolva - a Farkas László HOSZ elnök képviseletében megjelent - Oláh József haderőnemi titkár újra javasolta a miniszteri rendelet módosítását is. Iváncsik Miklóstól az érintett szentkirályszabadjai alakulat HOSZ alapszervezeti vezetőjétől megtudtuk, hogy a 87 érintett katona havi, mintegy 60.000 forintos albérleti költségét hamarosan kifizeti a munkáltató.   

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.