2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ötvennyolc új belépő - Tagtoborzás volt Tapolcán

Hosz  |  2004. 09. 04., 16:35

Szeptember elején több mint háromszáz fiatal vonult be a Tapolcai Kiképző Központ laktanyájába. Az újonc szerződéses katonákra egyenruhás életük első két napjában rengeteg információ zúdult, mégis – mint azt az egyik legfrissebb Hosz-tag elmondta – arra a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fog, amikor a Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól hallott. Ezt megerősítendő, a tájékoztató után – már a helyszínen – ötvennyolc katona töltött ki belépési nyilatkozatot.

Tóth László alelnök vezetésével kelt útra az a kis csapat, melynek tagjai a szerződéses katonák tapolcai bevonulására érkezett. Czeglédiné Marsi Katalin és Jáger Tibor területi ügyvivők, Szita Róbert kommunikációs ügyvivő, valamint Szaszkó Olivér, a szerződéses szekció elnöke a tagtoborzás nem titkolt szándékával látogatott hazánk immár egyetlen müködő kiképző központjába.

Matuz István ezredes, parancsnokAz első út persze a parancsnokhoz, a mindig készséges és segítőkész riportalanyhoz, Matuz István ezredeshez vezetett.

– Az első pár nap lemorzsolódása után kettőszázhetvenhárman vannak jelenleg a szerződéseseink. Volt, aki a számára szigorú napirendre, a nem várt – nem tudom mire gondolt, hogy hova jön – laktanyai körülményekre, hivatkozott, és hamar megvált az egyenruhától.

Mindez nem gond, vagyunk elegen, így is megfelelő a létszám. A most következő három hónap egyébként olyan kísérleti időszak lesz, mely alatt mindenki szabadon eldöntheti, hogy erre gondolt-e, tényleg jó szerződéses katonává akar-e válni. Úgy gondolom, hogy a legfontosabbak mindig az alapok, a szigorból nem engedünk. A napirend szoros, de a pihenésre, a feltöltődésre is van mód. Nem probléma, ha kevesebb lesz a Tapolcáról kibocsátott katona, de azt állítom, hogy jól kiképzett, biztos szakmai tudású fiatalokat adunk majd át a csapatoknak, az anyaalakulatoknak. 

Matuz ezredes ezt az alkalmat is felhasználta arra, hogy Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivőnek ismételten is köszönetet mondjon az alakulat érdekében végzett folyamatosan jó szakszervezeti munkájáért.    

A Honvédszakszervezet tisztségviselői – szeptember másodikán – immár másodszor tartottak a frissen bevonult szerződéses állománynak bemutatkozó tájékoztatót. A területi ügyvivő rövid megnyitója után Tóth László alelnök a Hosz eddigi történetét vázolta fel röviden, majd szólt a szervezet jelenlegi feladatairól, illetve a jövő kihívásairól is. Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a Hosz lapját, az Egység újságot, valamint ,,Az európai katonaszakszervezet” címü PR kiadványt mutatta be a több száz katonának. Jáger Tibor területi ügyvivő pedig a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. vonzó szolgáltatásairól ejtett szót.

– Erre a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fogok. A Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól már eddig is hallottam, de most jött el az alkalom, hogy tag legyek én is. Csak ajánlani tudom a többieknek is, biztos, hogy másokat is – akik most fotózás vagy egyéb ok miatt nem lehettek itt – tájékoztatni fogok – mondta az egyik ifjú szerződéses.

Szaszkó Olivér szekcióelnök közvetlenül is a szerződéses katonákhoz fordult, arra kérte őket, hogy, ha bármi problémájuk, szolgálattal, egyéb napi élettel kapcsolatos gondjuk van, forduljanak őhozzá, illetve a területileg illetékes ügyvivőhöz. A tájékoztató befejező perceiben – fórum keretében, de személyesen is – feltehették kérdéseiket a szerződésesek. A tapolcai siker mérhető bizonyítéka az ötvennyolc helyszínen kitöltött belépési nyilatkozat volt.     

Ilyen kapósak voltak a belépési nyilatkozatok 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.