2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ötvennyolc új belépő - Tagtoborzás volt Tapolcán

Hosz  |  2004. 09. 04., 16:35

Szeptember elején több mint háromszáz fiatal vonult be a Tapolcai Kiképző Központ laktanyájába. Az újonc szerződéses katonákra egyenruhás életük első két napjában rengeteg információ zúdult, mégis – mint azt az egyik legfrissebb Hosz-tag elmondta – arra a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fog, amikor a Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól hallott. Ezt megerősítendő, a tájékoztató után – már a helyszínen – ötvennyolc katona töltött ki belépési nyilatkozatot.

Tóth László alelnök vezetésével kelt útra az a kis csapat, melynek tagjai a szerződéses katonák tapolcai bevonulására érkezett. Czeglédiné Marsi Katalin és Jáger Tibor területi ügyvivők, Szita Róbert kommunikációs ügyvivő, valamint Szaszkó Olivér, a szerződéses szekció elnöke a tagtoborzás nem titkolt szándékával látogatott hazánk immár egyetlen müködő kiképző központjába.

Matuz István ezredes, parancsnokAz első út persze a parancsnokhoz, a mindig készséges és segítőkész riportalanyhoz, Matuz István ezredeshez vezetett.

– Az első pár nap lemorzsolódása után kettőszázhetvenhárman vannak jelenleg a szerződéseseink. Volt, aki a számára szigorú napirendre, a nem várt – nem tudom mire gondolt, hogy hova jön – laktanyai körülményekre, hivatkozott, és hamar megvált az egyenruhától.

Mindez nem gond, vagyunk elegen, így is megfelelő a létszám. A most következő három hónap egyébként olyan kísérleti időszak lesz, mely alatt mindenki szabadon eldöntheti, hogy erre gondolt-e, tényleg jó szerződéses katonává akar-e válni. Úgy gondolom, hogy a legfontosabbak mindig az alapok, a szigorból nem engedünk. A napirend szoros, de a pihenésre, a feltöltődésre is van mód. Nem probléma, ha kevesebb lesz a Tapolcáról kibocsátott katona, de azt állítom, hogy jól kiképzett, biztos szakmai tudású fiatalokat adunk majd át a csapatoknak, az anyaalakulatoknak. 

Matuz ezredes ezt az alkalmat is felhasználta arra, hogy Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivőnek ismételten is köszönetet mondjon az alakulat érdekében végzett folyamatosan jó szakszervezeti munkájáért.    

A Honvédszakszervezet tisztségviselői – szeptember másodikán – immár másodszor tartottak a frissen bevonult szerződéses állománynak bemutatkozó tájékoztatót. A területi ügyvivő rövid megnyitója után Tóth László alelnök a Hosz eddigi történetét vázolta fel röviden, majd szólt a szervezet jelenlegi feladatairól, illetve a jövő kihívásairól is. Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a Hosz lapját, az Egység újságot, valamint ,,Az európai katonaszakszervezet” címü PR kiadványt mutatta be a több száz katonának. Jáger Tibor területi ügyvivő pedig a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. vonzó szolgáltatásairól ejtett szót.

– Erre a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fogok. A Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól már eddig is hallottam, de most jött el az alkalom, hogy tag legyek én is. Csak ajánlani tudom a többieknek is, biztos, hogy másokat is – akik most fotózás vagy egyéb ok miatt nem lehettek itt – tájékoztatni fogok – mondta az egyik ifjú szerződéses.

Szaszkó Olivér szekcióelnök közvetlenül is a szerződéses katonákhoz fordult, arra kérte őket, hogy, ha bármi problémájuk, szolgálattal, egyéb napi élettel kapcsolatos gondjuk van, forduljanak őhozzá, illetve a területileg illetékes ügyvivőhöz. A tájékoztató befejező perceiben – fórum keretében, de személyesen is – feltehették kérdéseiket a szerződésesek. A tapolcai siker mérhető bizonyítéka az ötvennyolc helyszínen kitöltött belépési nyilatkozat volt.     

Ilyen kapósak voltak a belépési nyilatkozatok 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.