2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ötvennyolc új belépő - Tagtoborzás volt Tapolcán

Hosz  |  2004. 09. 04., 16:35

Szeptember elején több mint háromszáz fiatal vonult be a Tapolcai Kiképző Központ laktanyájába. Az újonc szerződéses katonákra egyenruhás életük első két napjában rengeteg információ zúdult, mégis – mint azt az egyik legfrissebb Hosz-tag elmondta – arra a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fog, amikor a Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól hallott. Ezt megerősítendő, a tájékoztató után – már a helyszínen – ötvennyolc katona töltött ki belépési nyilatkozatot.

Tóth László alelnök vezetésével kelt útra az a kis csapat, melynek tagjai a szerződéses katonák tapolcai bevonulására érkezett. Czeglédiné Marsi Katalin és Jáger Tibor területi ügyvivők, Szita Róbert kommunikációs ügyvivő, valamint Szaszkó Olivér, a szerződéses szekció elnöke a tagtoborzás nem titkolt szándékával látogatott hazánk immár egyetlen müködő kiképző központjába.

Matuz István ezredes, parancsnokAz első út persze a parancsnokhoz, a mindig készséges és segítőkész riportalanyhoz, Matuz István ezredeshez vezetett.

– Az első pár nap lemorzsolódása után kettőszázhetvenhárman vannak jelenleg a szerződéseseink. Volt, aki a számára szigorú napirendre, a nem várt – nem tudom mire gondolt, hogy hova jön – laktanyai körülményekre, hivatkozott, és hamar megvált az egyenruhától.

Mindez nem gond, vagyunk elegen, így is megfelelő a létszám. A most következő három hónap egyébként olyan kísérleti időszak lesz, mely alatt mindenki szabadon eldöntheti, hogy erre gondolt-e, tényleg jó szerződéses katonává akar-e válni. Úgy gondolom, hogy a legfontosabbak mindig az alapok, a szigorból nem engedünk. A napirend szoros, de a pihenésre, a feltöltődésre is van mód. Nem probléma, ha kevesebb lesz a Tapolcáról kibocsátott katona, de azt állítom, hogy jól kiképzett, biztos szakmai tudású fiatalokat adunk majd át a csapatoknak, az anyaalakulatoknak. 

Matuz ezredes ezt az alkalmat is felhasználta arra, hogy Czeglédiné Marsi Katalin területi ügyvivőnek ismételten is köszönetet mondjon az alakulat érdekében végzett folyamatosan jó szakszervezeti munkájáért.    

A Honvédszakszervezet tisztségviselői – szeptember másodikán – immár másodszor tartottak a frissen bevonult szerződéses állománynak bemutatkozó tájékoztatót. A területi ügyvivő rövid megnyitója után Tóth László alelnök a Hosz eddigi történetét vázolta fel röviden, majd szólt a szervezet jelenlegi feladatairól, illetve a jövő kihívásairól is. Ezt követően Szita Róbert kommunikációs ügyvivő a Hosz lapját, az Egység újságot, valamint ,,Az európai katonaszakszervezet” címü PR kiadványt mutatta be a több száz katonának. Jáger Tibor területi ügyvivő pedig a szakszervezet és az Egység 2002 Kft. vonzó szolgáltatásairól ejtett szót.

– Erre a mintegy másfél órára biztosan sokáig emlékezni fogok. A Honvédszakszervezet jobbnál jobb szolgáltatásairól már eddig is hallottam, de most jött el az alkalom, hogy tag legyek én is. Csak ajánlani tudom a többieknek is, biztos, hogy másokat is – akik most fotózás vagy egyéb ok miatt nem lehettek itt – tájékoztatni fogok – mondta az egyik ifjú szerződéses.

Szaszkó Olivér szekcióelnök közvetlenül is a szerződéses katonákhoz fordult, arra kérte őket, hogy, ha bármi problémájuk, szolgálattal, egyéb napi élettel kapcsolatos gondjuk van, forduljanak őhozzá, illetve a területileg illetékes ügyvivőhöz. A tájékoztató befejező perceiben – fórum keretében, de személyesen is – feltehették kérdéseiket a szerződésesek. A tapolcai siker mérhető bizonyítéka az ötvennyolc helyszínen kitöltött belépési nyilatkozat volt.     

Ilyen kapósak voltak a belépési nyilatkozatok 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.