2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú hadnagyok között

Hosz  |  2004. 09. 08., 14:51

Várpalotán zajlik az augusztus 20-án avatott fiatal tisztek általános és szakmai beosztásra történő felkészítése. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó hetvenöt ifjú katonaembert – a számos előadó között – a Honvédszakszervezet tisztségviselői is ellátták hasznos tanácsokkal. A szeptember 8-i esemény nem titkolt szándéka a tagtoborzás volt…

Idén a várpalotai Bakony Harckiképző Központ ad otthont a fiatal tisztek hagyományos – avatás utáni – felkészítésének. A gazdag programban – a szeptember 8-i napon – nagyrészt humán jellegü előadások szerepeltek. Kora reggel a Honvédszakszervezet tisztségviselői találkoztak az ifjú hölgyekkel és urakkal. Elsőként Mészáros Géza tájékoztatta a hetvenöt frissen avatott hadnagyot a Honvédszakszervezet napi feladatairól, de szólt a szárazföldi haderőnemnél müködő alapszervezetek és csoportok tevékenységéről is.

A Hosz szárazföldi haderőnemi képviselője után Farkas László elnök a szakszervezet történetéről, a hatékony érdekképviseleti munkáról, valamint az aktuális kihívásokról beszélt. Különös tekintettel a most zajló haderőreformra is – a Honvédszakszervezet elnöke – a jelen időszak – fő szakszervezeti feladatának az emberközpontú személyügyi munkát, az egyéni érdekek minél humánusabb figyelembe vételét nevezte. A Hosz elnöke után Szita Róbert a szakszervezet kommunikációs eszközeit vette számba. A kommunikációs ügyvivő bemutatta az Egység újságot, ,,Az európai katonaszakszervezet” címü, napokban megjelent PR kiadványt, de a hivatalos szakszervezeti honlapra – www.honvedszakszervezet.hu – is felhívta a figyelmet. Ezt követően Jáger Tibor a szakszervezet szolgáltató arculatát mutatta be. A területi ügyvivő ez alkalommal is vonzó információkkal látta el a megjelent hivatásos katonákat.

Az előadások utáni kötetlen beszélgetés percei alatt lehetőség nyílt a belépési nyilatkozatok kitöltésére, illetve a szakszervezeti vezetőkkel történő eszmecserére is.

Varga Csaba István hadnagy a debreceni Bocskai István gépesített lövészdandárnál kapta első tiszti beosztását. A mostani kiképzés – mint mondja – azért is tetszik neki, mert imád fel-alá rohangálni, kúszni-mászni, erre pedig lövészként bőven lesz lehetősége.          

– Már a főiskolán is hallottam a Honvédszakszervezet hatékony érdekvédő munkájáról, a vonzó szolgáltatásokról pedig elsőként a debreceni alapszervezeti vezető tájékoztatott. A mostani alkalom kiváló volt arra, hogy meggyőzzem magam, érdemes tisztként is a Hosz-hoz tartozni. A szolgáltatásokról hallottak megnyertek, bízom benne, hogy az autóvásárlási és az üdülési kedvezményeket minél hamarabb igénybe vehetem.

A Hosz várpalotai tájékoztatója után negyvenketten (!!!) töltöttek ki belépési nyilatkozatokat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.