2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú hadnagyok között

Hosz  |  2004. 09. 08., 14:51

Várpalotán zajlik az augusztus 20-án avatott fiatal tisztek általános és szakmai beosztásra történő felkészítése. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó hetvenöt ifjú katonaembert – a számos előadó között – a Honvédszakszervezet tisztségviselői is ellátták hasznos tanácsokkal. A szeptember 8-i esemény nem titkolt szándéka a tagtoborzás volt…

Idén a várpalotai Bakony Harckiképző Központ ad otthont a fiatal tisztek hagyományos – avatás utáni – felkészítésének. A gazdag programban – a szeptember 8-i napon – nagyrészt humán jellegü előadások szerepeltek. Kora reggel a Honvédszakszervezet tisztségviselői találkoztak az ifjú hölgyekkel és urakkal. Elsőként Mészáros Géza tájékoztatta a hetvenöt frissen avatott hadnagyot a Honvédszakszervezet napi feladatairól, de szólt a szárazföldi haderőnemnél müködő alapszervezetek és csoportok tevékenységéről is.

A Hosz szárazföldi haderőnemi képviselője után Farkas László elnök a szakszervezet történetéről, a hatékony érdekképviseleti munkáról, valamint az aktuális kihívásokról beszélt. Különös tekintettel a most zajló haderőreformra is – a Honvédszakszervezet elnöke – a jelen időszak – fő szakszervezeti feladatának az emberközpontú személyügyi munkát, az egyéni érdekek minél humánusabb figyelembe vételét nevezte. A Hosz elnöke után Szita Róbert a szakszervezet kommunikációs eszközeit vette számba. A kommunikációs ügyvivő bemutatta az Egység újságot, ,,Az európai katonaszakszervezet” címü, napokban megjelent PR kiadványt, de a hivatalos szakszervezeti honlapra – www.honvedszakszervezet.hu – is felhívta a figyelmet. Ezt követően Jáger Tibor a szakszervezet szolgáltató arculatát mutatta be. A területi ügyvivő ez alkalommal is vonzó információkkal látta el a megjelent hivatásos katonákat.

Az előadások utáni kötetlen beszélgetés percei alatt lehetőség nyílt a belépési nyilatkozatok kitöltésére, illetve a szakszervezeti vezetőkkel történő eszmecserére is.

Varga Csaba István hadnagy a debreceni Bocskai István gépesített lövészdandárnál kapta első tiszti beosztását. A mostani kiképzés – mint mondja – azért is tetszik neki, mert imád fel-alá rohangálni, kúszni-mászni, erre pedig lövészként bőven lesz lehetősége.          

– Már a főiskolán is hallottam a Honvédszakszervezet hatékony érdekvédő munkájáról, a vonzó szolgáltatásokról pedig elsőként a debreceni alapszervezeti vezető tájékoztatott. A mostani alkalom kiváló volt arra, hogy meggyőzzem magam, érdemes tisztként is a Hosz-hoz tartozni. A szolgáltatásokról hallottak megnyertek, bízom benne, hogy az autóvásárlási és az üdülési kedvezményeket minél hamarabb igénybe vehetem.

A Hosz várpalotai tájékoztatója után negyvenketten (!!!) töltöttek ki belépési nyilatkozatokat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.