2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú hadnagyok között

Hosz  |  2004. 09. 08., 14:51

Várpalotán zajlik az augusztus 20-án avatott fiatal tisztek általános és szakmai beosztásra történő felkészítése. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó hetvenöt ifjú katonaembert – a számos előadó között – a Honvédszakszervezet tisztségviselői is ellátták hasznos tanácsokkal. A szeptember 8-i esemény nem titkolt szándéka a tagtoborzás volt…

Idén a várpalotai Bakony Harckiképző Központ ad otthont a fiatal tisztek hagyományos – avatás utáni – felkészítésének. A gazdag programban – a szeptember 8-i napon – nagyrészt humán jellegü előadások szerepeltek. Kora reggel a Honvédszakszervezet tisztségviselői találkoztak az ifjú hölgyekkel és urakkal. Elsőként Mészáros Géza tájékoztatta a hetvenöt frissen avatott hadnagyot a Honvédszakszervezet napi feladatairól, de szólt a szárazföldi haderőnemnél müködő alapszervezetek és csoportok tevékenységéről is.

A Hosz szárazföldi haderőnemi képviselője után Farkas László elnök a szakszervezet történetéről, a hatékony érdekképviseleti munkáról, valamint az aktuális kihívásokról beszélt. Különös tekintettel a most zajló haderőreformra is – a Honvédszakszervezet elnöke – a jelen időszak – fő szakszervezeti feladatának az emberközpontú személyügyi munkát, az egyéni érdekek minél humánusabb figyelembe vételét nevezte. A Hosz elnöke után Szita Róbert a szakszervezet kommunikációs eszközeit vette számba. A kommunikációs ügyvivő bemutatta az Egység újságot, ,,Az európai katonaszakszervezet” címü, napokban megjelent PR kiadványt, de a hivatalos szakszervezeti honlapra – www.honvedszakszervezet.hu – is felhívta a figyelmet. Ezt követően Jáger Tibor a szakszervezet szolgáltató arculatát mutatta be. A területi ügyvivő ez alkalommal is vonzó információkkal látta el a megjelent hivatásos katonákat.

Az előadások utáni kötetlen beszélgetés percei alatt lehetőség nyílt a belépési nyilatkozatok kitöltésére, illetve a szakszervezeti vezetőkkel történő eszmecserére is.

Varga Csaba István hadnagy a debreceni Bocskai István gépesített lövészdandárnál kapta első tiszti beosztását. A mostani kiképzés – mint mondja – azért is tetszik neki, mert imád fel-alá rohangálni, kúszni-mászni, erre pedig lövészként bőven lesz lehetősége.          

– Már a főiskolán is hallottam a Honvédszakszervezet hatékony érdekvédő munkájáról, a vonzó szolgáltatásokról pedig elsőként a debreceni alapszervezeti vezető tájékoztatott. A mostani alkalom kiváló volt arra, hogy meggyőzzem magam, érdemes tisztként is a Hosz-hoz tartozni. A szolgáltatásokról hallottak megnyertek, bízom benne, hogy az autóvásárlási és az üdülési kedvezményeket minél hamarabb igénybe vehetem.

A Hosz várpalotai tájékoztatója után negyvenketten (!!!) töltöttek ki belépési nyilatkozatokat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.