2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ifjú hadnagyok között

Hosz  |  2004. 09. 08., 14:51

Várpalotán zajlik az augusztus 20-án avatott fiatal tisztek általános és szakmai beosztásra történő felkészítése. A Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó hetvenöt ifjú katonaembert – a számos előadó között – a Honvédszakszervezet tisztségviselői is ellátták hasznos tanácsokkal. A szeptember 8-i esemény nem titkolt szándéka a tagtoborzás volt…

Idén a várpalotai Bakony Harckiképző Központ ad otthont a fiatal tisztek hagyományos – avatás utáni – felkészítésének. A gazdag programban – a szeptember 8-i napon – nagyrészt humán jellegü előadások szerepeltek. Kora reggel a Honvédszakszervezet tisztségviselői találkoztak az ifjú hölgyekkel és urakkal. Elsőként Mészáros Géza tájékoztatta a hetvenöt frissen avatott hadnagyot a Honvédszakszervezet napi feladatairól, de szólt a szárazföldi haderőnemnél müködő alapszervezetek és csoportok tevékenységéről is.

A Hosz szárazföldi haderőnemi képviselője után Farkas László elnök a szakszervezet történetéről, a hatékony érdekképviseleti munkáról, valamint az aktuális kihívásokról beszélt. Különös tekintettel a most zajló haderőreformra is – a Honvédszakszervezet elnöke – a jelen időszak – fő szakszervezeti feladatának az emberközpontú személyügyi munkát, az egyéni érdekek minél humánusabb figyelembe vételét nevezte. A Hosz elnöke után Szita Róbert a szakszervezet kommunikációs eszközeit vette számba. A kommunikációs ügyvivő bemutatta az Egység újságot, ,,Az európai katonaszakszervezet” címü, napokban megjelent PR kiadványt, de a hivatalos szakszervezeti honlapra – www.honvedszakszervezet.hu – is felhívta a figyelmet. Ezt követően Jáger Tibor a szakszervezet szolgáltató arculatát mutatta be. A területi ügyvivő ez alkalommal is vonzó információkkal látta el a megjelent hivatásos katonákat.

Az előadások utáni kötetlen beszélgetés percei alatt lehetőség nyílt a belépési nyilatkozatok kitöltésére, illetve a szakszervezeti vezetőkkel történő eszmecserére is.

Varga Csaba István hadnagy a debreceni Bocskai István gépesített lövészdandárnál kapta első tiszti beosztását. A mostani kiképzés – mint mondja – azért is tetszik neki, mert imád fel-alá rohangálni, kúszni-mászni, erre pedig lövészként bőven lesz lehetősége.          

– Már a főiskolán is hallottam a Honvédszakszervezet hatékony érdekvédő munkájáról, a vonzó szolgáltatásokról pedig elsőként a debreceni alapszervezeti vezető tájékoztatott. A mostani alkalom kiváló volt arra, hogy meggyőzzem magam, érdemes tisztként is a Hosz-hoz tartozni. A szolgáltatásokról hallottak megnyertek, bízom benne, hogy az autóvásárlási és az üdülési kedvezményeket minél hamarabb igénybe vehetem.

A Hosz várpalotai tájékoztatója után negyvenketten (!!!) töltöttek ki belépési nyilatkozatokat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.