2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Túlfoglalkoztatás Pápán

Hosz  |  2004. 09. 14., 11:55

Az ország nyugati részének helikopteres kutató-mentő feladatait szeptember 15-étől Pápán látják el. A szolgálat járandóságaival kapcsolatban Farkas László és Varga Csaba mérnök alezredes egyeztetett.  A Hosz elnöke és a szolnoki helikopterezred parancsnok-helyettese a szeptember 14-i, szentkirályszabadjai megbeszélésen áttekintette a törvényes keretek között biztosítható járandóságok helyzetét.  

A szentkirályszabadjai helikopterezred megszünése miatt kialakult helyzetre való tekintettel célszerü kezdeményezni a juttatások, járandóságok újragondolását - jelentette ki Farkas László. A HOSZ elnöke szerint lényegesen nagyobb leterheltséget, túlfoglalkoztatást jelent a szolgálat ilyen fajta - Pápáról történő - ellátása. Megtudtuk, hogy a mintegy harminc katona heti váltásban adja majd a szolgálatot Pápán, így az otthon ellátott készenléti szolgálatokhoz képest a terhek szinte össze sem hasonlíthatók.

A jelenleg hatályos törvények alapján azonban az ellentételezés nem adható meg, ezért a Hosz hamarosan konkrét javaslatokat fogalmaz meg a honvédelmi tárca szakközegei felé. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.