2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Túlfoglalkoztatás Pápán

Hosz  |  2004. 09. 14., 11:55

Az ország nyugati részének helikopteres kutató-mentő feladatait szeptember 15-étől Pápán látják el. A szolgálat járandóságaival kapcsolatban Farkas László és Varga Csaba mérnök alezredes egyeztetett.  A Hosz elnöke és a szolnoki helikopterezred parancsnok-helyettese a szeptember 14-i, szentkirályszabadjai megbeszélésen áttekintette a törvényes keretek között biztosítható járandóságok helyzetét.  

A szentkirályszabadjai helikopterezred megszünése miatt kialakult helyzetre való tekintettel célszerü kezdeményezni a juttatások, járandóságok újragondolását - jelentette ki Farkas László. A HOSZ elnöke szerint lényegesen nagyobb leterheltséget, túlfoglalkoztatást jelent a szolgálat ilyen fajta - Pápáról történő - ellátása. Megtudtuk, hogy a mintegy harminc katona heti váltásban adja majd a szolgálatot Pápán, így az otthon ellátott készenléti szolgálatokhoz képest a terhek szinte össze sem hasonlíthatók.

A jelenleg hatályos törvények alapján azonban az ellentételezés nem adható meg, ezért a Hosz hamarosan konkrét javaslatokat fogalmaz meg a honvédelmi tárca szakközegei felé. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.