2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a logisztikánál

Hosz  |  2004. 09. 17., 13:31

A Honvédszakszervezet haderőnemi képviselői - elnökségi tagjai - és haderőnemi titkárai szervezésében a következő időszakban képviseleti napokat bonyolítanak le. A logisztikai haderőnem szeptember 22-én a budapesti Zách utcai objektumban tartotta rendezvényét. Besenyei Csaba elnökségi tag megnyitója után Farkas László elnök aktuális, majd dr. Hortobágyi Tibor jogi tájékoztatójával indult a képviseleti nap.

A képviseleti nap fő célja az őszi választmányi ülés határozat tervezeteinek megtárgyalása köré csoportosult. A javaslatokat az elnök mellett Heiling Ottó és Tóth László alelnökök, valamint Hornung Sándor főtitkár egészítették ki. A megjelent alapszervezeti -és csoportvezetők közül többen - köztük Virág Sándor is - szóvá tették, hogy a nótorius nemfizető mobiltelefontulajdonos tagok helyett ne járjanak rosszul a rendesen fizetők és az alapszervezetek, hanem a jövőben legyen egy jól kidolgozott, szigorúan szankcionált előfizetői szerződés az Egység 2002 Kft és a Vodafone szolgáltatást igénybe vevő HOSZ-tag között. 

A haderőnemi gyülés keretében nyugdíjpénztári és munkavédelmi tájékoztató is elhangzott, emellett a szakszervezeti tisztségviselők megtekintették a logisztikai haderőnemi képviselő és a haderőnemi titkár új, nemrégiben berendezett, igazán korszerü irodahelyiségét is. A rendezvény végén Besenyei Csaba arra kérte az alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy vigyék el a tagság körébe a hallottakat, tartsanak alapszervezeti - és csoportgyüléseket, majd az őszi választmányi ülésen hatékonyan képviseljék a tagság érdekeit. A haderőnem képviselője befejezésül még megköszönte a hamarosan nyugállományba vonuló Virág Sándor és Bertalan János aktív katonaként vállalt hathatós szakszervezeti munkáját, majd javaslatot tett elismerésükre is.

A közigazgatási és intézményi képviselet szeptember 29-én a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon, a légierő haderőnem szeptember 30-án és október elsején Győrött, míg a szárazföldi haderőnem október 7-én Székesfehérvárott tartja hasonló rendezvényét. Az elnökségi tagok a programot - köztük az őszi választmányi ülés határozat tervezeteit - és a meghívókat a napokban postázták az érintetteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.