2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés a logisztikánál

Hosz  |  2004. 09. 17., 13:31

A Honvédszakszervezet haderőnemi képviselői - elnökségi tagjai - és haderőnemi titkárai szervezésében a következő időszakban képviseleti napokat bonyolítanak le. A logisztikai haderőnem szeptember 22-én a budapesti Zách utcai objektumban tartotta rendezvényét. Besenyei Csaba elnökségi tag megnyitója után Farkas László elnök aktuális, majd dr. Hortobágyi Tibor jogi tájékoztatójával indult a képviseleti nap.

A képviseleti nap fő célja az őszi választmányi ülés határozat tervezeteinek megtárgyalása köré csoportosult. A javaslatokat az elnök mellett Heiling Ottó és Tóth László alelnökök, valamint Hornung Sándor főtitkár egészítették ki. A megjelent alapszervezeti -és csoportvezetők közül többen - köztük Virág Sándor is - szóvá tették, hogy a nótorius nemfizető mobiltelefontulajdonos tagok helyett ne járjanak rosszul a rendesen fizetők és az alapszervezetek, hanem a jövőben legyen egy jól kidolgozott, szigorúan szankcionált előfizetői szerződés az Egység 2002 Kft és a Vodafone szolgáltatást igénybe vevő HOSZ-tag között. 

A haderőnemi gyülés keretében nyugdíjpénztári és munkavédelmi tájékoztató is elhangzott, emellett a szakszervezeti tisztségviselők megtekintették a logisztikai haderőnemi képviselő és a haderőnemi titkár új, nemrégiben berendezett, igazán korszerü irodahelyiségét is. A rendezvény végén Besenyei Csaba arra kérte az alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy vigyék el a tagság körébe a hallottakat, tartsanak alapszervezeti - és csoportgyüléseket, majd az őszi választmányi ülésen hatékonyan képviseljék a tagság érdekeit. A haderőnem képviselője befejezésül még megköszönte a hamarosan nyugállományba vonuló Virág Sándor és Bertalan János aktív katonaként vállalt hathatós szakszervezeti munkáját, majd javaslatot tett elismerésükre is.

A közigazgatási és intézményi képviselet szeptember 29-én a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságon, a légierő haderőnem szeptember 30-án és október elsején Győrött, míg a szárazföldi haderőnem október 7-én Székesfehérvárott tartja hasonló rendezvényét. Az elnökségi tagok a programot - köztük az őszi választmányi ülés határozat tervezeteit - és a meghívókat a napokban postázták az érintetteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.