2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Győrött ülésezett a légierő-képviselet

Hosz  |  2004. 10. 02., 17:36

A Honvédszakszervezet légierő-képviselete szeptember 30-án kezdte meg haderőnemi gyűlését. A győri Honvédszállón Andor Tamás elnökségi tag és Oláh József haderőnemi titkár vezetésével először az alapszervezeti és csoportvezetők tárgyalták át az őszi Választmányi ülés határozat-tervezeteit, majd az esti órákban már a HOSZ alelnökeinek részvételével folytatódott az egyeztetés...  

Az éjszakába nyúló informális megbeszélés eredményes volt, hisz a második napra már csak pár nyitott probléma maradt. Október elsején Andor Tamás nyitotta meg hivatalosan a haderőnem gyülését. A légierő-képviselet elnökségi tagja a megjelentek között üdvözölhette Farkas László elnököt, Heiling Ottó és Tóth László alelnököket, Hornung Sándor főtitkárt, valamint Németh Péter és Szita Róbert szakmai ügyvivőket is. Szoros időhatárok mentén haladt a napirend. Az alapszervezeti és csoportvezetők szavaztak - többek között - a nyugállományú tagozat SZMSZ-éről, a ,,Szakszervezeti Munkáért" díj odaítéléséről, a HOSZ Választmányi ülésének ügyrendjéről, a Gazdálkodási és Pénzkezelési Szabályzatról. Hornung Sándor a határozat-tervezetekhez hozzáfüzte: Törekedni kell arra, hogy a tagdíjbefizetésekből megéljen a szakszervezet.

Az Egység 2002 Kft. beszámolóját Sárkány Ferenc ügyvezető tartotta. Andor Tamás kérésként fogalmazta meg, hogy kapja meg minden alapszervezeti és csoportvezető a név szerinti Vodafone előfizetői listát, melyből pontosan kiderül majd, melyik tag mennyivel és mióta tartozik.

Iváncsik Miklós alapszervezeti vezető szerint nem kellene ilyen sokáig a letiltásig várni, már hamarabb szankcionálni kellene a nemfizető tagokat. Azt kérték a kégierő küldöttei, hogy az őszi Választmányi ülésre a Kft. készítsen elő egy sokkal markánsabb és szigorúbb előfizetői szerződés-tervezetet.

 

Boross Magdi szerint a csoportvezetők igen is nyomást tudnak gyakorolni a kintlévőségek behajtása ügyében, de azt is hozzátette, hogy a Kft. is többet törődhetne a PR-jével, tájékoztathatná a tagságot a bekövetkezett változásokról, problémákról.

 

Ezt követően a győri Légvédelmi Rakétadandár parancsnoka kapott szót. Varga László mérnök dandártábornok kijelentette: Reményeink nem teljesen váltak valóra haderő-reformmal kapcsolatban. A szakszervezettel való kapcsolatáról elmondta, hogy aki a dolgokat jobbá akarja formálni, - és ilyen a HOSZ is - azzal ő mindig szövetséget fog kötni. 

Ezután Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a szakszervezet ezirányú szakmai munkájáról, a munkavédelmi bejárások eddigi tapasztalatairól ejtett szót. A szakmai ügyvivő után a ,,Honvéd" Önkéntes -és Magánnyugdíjpénztár tájékoztatója következett. Az előadást tartó régióvezető hangsúlyozta, hogy veszélyben van az állami nyugdíj, néhány éven belül elkerülhetetlenné válik a nyugdíjkorhatár emelése. Az ügyfélszolgálatuk - mint Fürst Róbert elmondta - ,,azért van, hogy zavarják őket". A jól megszervezett haderőnemi gyülés az aktuális kérdések megbeszélésével zárult.

   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.