2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csökkent a munkáltatói kölcsön kezelési költsége

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:43

Az elmúlt években több kezdeményezés érkezett a Honvédszakszervezethez (HOSZ), hogy lépjen fel a kamatmentes munkáltatói kölcsön magas, 3%-os kezelési költségének csökkentése érdekében. A következőkben arról a jó hírről olvashatnak, miszerint az OTP – immár egy éve – 1,5%-ra mérsékelte a kezelési költséget.

A HOSZ képviselői – már jó ideje – különböző fórumokon érveltek a csökkentés mellett. Az érvelés során rámutattak arra, hogy a kamatmentesség ellenére ilyen magas kezelési költséggel plusz terhek rakódnak a kölcsönt igénybe vevő munkavállalókra, ezzel a hitelehetőség elveszíti kezdeményességét.

A HOSZ 2003. márciusi választmányi ülésén a szervezet elnöke bejelentette, hogy a szakszervezeti kezdeményezés hatására, – a HM és az OTP között lefolytatott tárgyalások eredményeként – a munkáltatói kölcsön kezelési költsége 3%-ról 1,5%-ra csökkent 2003. februárjától.

A HOSZ tagságától napokban kapott jelzés szerint az OTP azonban a mai napig 3%-os kezelési költséggel számolt. A szakszervezet időközben azt is megtudta, hogy a kezelési költség 2003. februárjától valóban 1,5% lett. Ennek ellenére a pénzintézet a mai napig nem állt át az új számítási rendre. Információink szerint mindez csak most, 2004. februárjában fog megtörténni. Az OTP-től kapott hírek szerint az elmúlt év alatt keletkezett túlfizetéseket tőketörlesztésként írják majd jóvá. Úgy legyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.