2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csökkent a munkáltatói kölcsön kezelési költsége

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:43

Az elmúlt években több kezdeményezés érkezett a Honvédszakszervezethez (HOSZ), hogy lépjen fel a kamatmentes munkáltatói kölcsön magas, 3%-os kezelési költségének csökkentése érdekében. A következőkben arról a jó hírről olvashatnak, miszerint az OTP – immár egy éve – 1,5%-ra mérsékelte a kezelési költséget.

A HOSZ képviselői – már jó ideje – különböző fórumokon érveltek a csökkentés mellett. Az érvelés során rámutattak arra, hogy a kamatmentesség ellenére ilyen magas kezelési költséggel plusz terhek rakódnak a kölcsönt igénybe vevő munkavállalókra, ezzel a hitelehetőség elveszíti kezdeményességét.

A HOSZ 2003. márciusi választmányi ülésén a szervezet elnöke bejelentette, hogy a szakszervezeti kezdeményezés hatására, – a HM és az OTP között lefolytatott tárgyalások eredményeként – a munkáltatói kölcsön kezelési költsége 3%-ról 1,5%-ra csökkent 2003. februárjától.

A HOSZ tagságától napokban kapott jelzés szerint az OTP azonban a mai napig 3%-os kezelési költséggel számolt. A szakszervezet időközben azt is megtudta, hogy a kezelési költség 2003. februárjától valóban 1,5% lett. Ennek ellenére a pénzintézet a mai napig nem állt át az új számítási rendre. Információink szerint mindez csak most, 2004. februárjában fog megtörténni. Az OTP-től kapott hírek szerint az elmúlt év alatt keletkezett túlfizetéseket tőketörlesztésként írják majd jóvá. Úgy legyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.