2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL: Az ügyvezető elnökség tagja lett dr.Heiling Ottó

Hosz  |  2008. 11. 16., 17:04

November 13-14-én tartotta III. Kongresszusát a Katonaszövetségek EurópaiSzervezete (EUROMIL) Brüsszelben. A rendezvény házigazdája a belga szervezet az ACMP-CGPM volt. A kongresszus ünnepi részén több magasrangú európai politikai és katonai vezető, közéleti személyiség is megjelent, illetve beszédet mondott. Közöttük volt volt Hans Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, Pieter de Crem, belga védelmi miniszter, egyben Brüsszel polgármestere, Egon Ramms vezérezredes, az Egyesített Szövetséges Erők parancsnoka, John Monks az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és Janez Lenarcic, az EBESZ Emberi Jogi Irodájának vezetője. A rendezvényen az EUROMIL több korábbi vezetője is részt vett. Szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselték, delegáltként Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok is részt vettek...

Az ünnepi részt követően a kongresszus elfogadta az ügyvezető elnökség és aszámvizsgálók négyéves beszámolóját, ezzel a vezetés mandátuma megszünt. Aválasztási bizottság - a választási szabályok ismertetése után ismertette az elnökre, alelnökre, a kincstárnokra és a 6 fős ügyvezető elnökség tagjaira beérkezett jelöléseket. A jelöltek bemutatkozása után előbb a két vezető tisztségviselőt, majd a vezetés többi tagját választották meg a küldöttek.

Elnöknek és alelnöknek a korábban is funkcióban lévő belga Emmanuel Jacobot,illetve német Bernhard Gertzet, kincstárnoknak az ír Denis Granvillet, tagoknakTon de Zeuwot (NL), Atonio Coelhot (P), dr.Heiling Ottót (H), Anatol Tichoniukot(Pl), Finn Bengtsent és Flemming Vinthert (DK) választotta meg a kongresszus.

 

A testület több helyen módosította az alapszabályt, elfogadta a 2009. évi költségvetést és egyéb határozati javaslatokról is döntött.A második napon két konferencia került lebonyolításra, és egy, a genfi székhelyü EBESZ Emberi Jogi Irodával közösen elkészített kiadvány is bemutatásra került, amely összegzi az európai hadseregekben lévő tapasztalatokát a katonák emberiés állampolgári jogainak érvényesülése tekintetében.A kongresszus után az újonnan megválasztott ügyvezető elnökség megtartotta első ülését.

Fotók: Besenyei Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.