2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL: Az ügyvezető elnökség tagja lett dr.Heiling Ottó

Hosz  |  2008. 11. 16., 17:04

November 13-14-én tartotta III. Kongresszusát a Katonaszövetségek EurópaiSzervezete (EUROMIL) Brüsszelben. A rendezvény házigazdája a belga szervezet az ACMP-CGPM volt. A kongresszus ünnepi részén több magasrangú európai politikai és katonai vezető, közéleti személyiség is megjelent, illetve beszédet mondott. Közöttük volt volt Hans Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, Pieter de Crem, belga védelmi miniszter, egyben Brüsszel polgármestere, Egon Ramms vezérezredes, az Egyesített Szövetséges Erők parancsnoka, John Monks az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és Janez Lenarcic, az EBESZ Emberi Jogi Irodájának vezetője. A rendezvényen az EUROMIL több korábbi vezetője is részt vett. Szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselték, delegáltként Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok is részt vettek...

Az ünnepi részt követően a kongresszus elfogadta az ügyvezető elnökség és aszámvizsgálók négyéves beszámolóját, ezzel a vezetés mandátuma megszünt. Aválasztási bizottság - a választási szabályok ismertetése után ismertette az elnökre, alelnökre, a kincstárnokra és a 6 fős ügyvezető elnökség tagjaira beérkezett jelöléseket. A jelöltek bemutatkozása után előbb a két vezető tisztségviselőt, majd a vezetés többi tagját választották meg a küldöttek.

Elnöknek és alelnöknek a korábban is funkcióban lévő belga Emmanuel Jacobot,illetve német Bernhard Gertzet, kincstárnoknak az ír Denis Granvillet, tagoknakTon de Zeuwot (NL), Atonio Coelhot (P), dr.Heiling Ottót (H), Anatol Tichoniukot(Pl), Finn Bengtsent és Flemming Vinthert (DK) választotta meg a kongresszus.

 

A testület több helyen módosította az alapszabályt, elfogadta a 2009. évi költségvetést és egyéb határozati javaslatokról is döntött.A második napon két konferencia került lebonyolításra, és egy, a genfi székhelyü EBESZ Emberi Jogi Irodával közösen elkészített kiadvány is bemutatásra került, amely összegzi az európai hadseregekben lévő tapasztalatokát a katonák emberiés állampolgári jogainak érvényesülése tekintetében.A kongresszus után az újonnan megválasztott ügyvezető elnökség megtartotta első ülését.

Fotók: Besenyei Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.