2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL: Az ügyvezető elnökség tagja lett dr.Heiling Ottó

Hosz  |  2008. 11. 16., 17:04

November 13-14-én tartotta III. Kongresszusát a Katonaszövetségek EurópaiSzervezete (EUROMIL) Brüsszelben. A rendezvény házigazdája a belga szervezet az ACMP-CGPM volt. A kongresszus ünnepi részén több magasrangú európai politikai és katonai vezető, közéleti személyiség is megjelent, illetve beszédet mondott. Közöttük volt volt Hans Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, Pieter de Crem, belga védelmi miniszter, egyben Brüsszel polgármestere, Egon Ramms vezérezredes, az Egyesített Szövetséges Erők parancsnoka, John Monks az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és Janez Lenarcic, az EBESZ Emberi Jogi Irodájának vezetője. A rendezvényen az EUROMIL több korábbi vezetője is részt vett. Szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselték, delegáltként Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok is részt vettek...

Az ünnepi részt követően a kongresszus elfogadta az ügyvezető elnökség és aszámvizsgálók négyéves beszámolóját, ezzel a vezetés mandátuma megszünt. Aválasztási bizottság - a választási szabályok ismertetése után ismertette az elnökre, alelnökre, a kincstárnokra és a 6 fős ügyvezető elnökség tagjaira beérkezett jelöléseket. A jelöltek bemutatkozása után előbb a két vezető tisztségviselőt, majd a vezetés többi tagját választották meg a küldöttek.

Elnöknek és alelnöknek a korábban is funkcióban lévő belga Emmanuel Jacobot,illetve német Bernhard Gertzet, kincstárnoknak az ír Denis Granvillet, tagoknakTon de Zeuwot (NL), Atonio Coelhot (P), dr.Heiling Ottót (H), Anatol Tichoniukot(Pl), Finn Bengtsent és Flemming Vinthert (DK) választotta meg a kongresszus.

 

A testület több helyen módosította az alapszabályt, elfogadta a 2009. évi költségvetést és egyéb határozati javaslatokról is döntött.A második napon két konferencia került lebonyolításra, és egy, a genfi székhelyü EBESZ Emberi Jogi Irodával közösen elkészített kiadvány is bemutatásra került, amely összegzi az európai hadseregekben lévő tapasztalatokát a katonák emberiés állampolgári jogainak érvényesülése tekintetében.A kongresszus után az újonnan megválasztott ügyvezető elnökség megtartotta első ülését.

Fotók: Besenyei Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.