2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL: Az ügyvezető elnökség tagja lett dr.Heiling Ottó

Hosz  |  2008. 11. 16., 17:04

November 13-14-én tartotta III. Kongresszusát a Katonaszövetségek EurópaiSzervezete (EUROMIL) Brüsszelben. A rendezvény házigazdája a belga szervezet az ACMP-CGPM volt. A kongresszus ünnepi részén több magasrangú európai politikai és katonai vezető, közéleti személyiség is megjelent, illetve beszédet mondott. Közöttük volt volt Hans Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, Pieter de Crem, belga védelmi miniszter, egyben Brüsszel polgármestere, Egon Ramms vezérezredes, az Egyesített Szövetséges Erők parancsnoka, John Monks az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára és Janez Lenarcic, az EBESZ Emberi Jogi Irodájának vezetője. A rendezvényen az EUROMIL több korábbi vezetője is részt vett. Szakszervezetünket Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök képviselték, delegáltként Andor Tamás és Besenyei Csaba elnökségi tagok is részt vettek...

Az ünnepi részt követően a kongresszus elfogadta az ügyvezető elnökség és aszámvizsgálók négyéves beszámolóját, ezzel a vezetés mandátuma megszünt. Aválasztási bizottság - a választási szabályok ismertetése után ismertette az elnökre, alelnökre, a kincstárnokra és a 6 fős ügyvezető elnökség tagjaira beérkezett jelöléseket. A jelöltek bemutatkozása után előbb a két vezető tisztségviselőt, majd a vezetés többi tagját választották meg a küldöttek.

Elnöknek és alelnöknek a korábban is funkcióban lévő belga Emmanuel Jacobot,illetve német Bernhard Gertzet, kincstárnoknak az ír Denis Granvillet, tagoknakTon de Zeuwot (NL), Atonio Coelhot (P), dr.Heiling Ottót (H), Anatol Tichoniukot(Pl), Finn Bengtsent és Flemming Vinthert (DK) választotta meg a kongresszus.

 

A testület több helyen módosította az alapszabályt, elfogadta a 2009. évi költségvetést és egyéb határozati javaslatokról is döntött.A második napon két konferencia került lebonyolításra, és egy, a genfi székhelyü EBESZ Emberi Jogi Irodával közösen elkészített kiadvány is bemutatásra került, amely összegzi az európai hadseregekben lévő tapasztalatokát a katonák emberiés állampolgári jogainak érvényesülése tekintetében.A kongresszus után az újonnan megválasztott ügyvezető elnökség megtartotta első ülését.

Fotók: Besenyei Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.