2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap a Kinizsin

Hosz  |  2008. 12. 12., 23:03

Megnyitotta kapuit a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola december 5-én. A nyílt napra 78-an jöttek el, köztük azok a fiatalok, akik a Magyar Honvédség tiszthelyettesi állományába szeretnének tartozni. Jelen volt továbbá Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség, Zsótér János főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár képviseletében Ubornyák Attila zászlós, vezénylő zászlós. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező képviselte...

Az érdeklődők a program kezdete előtt megtekinthették a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyvereket és más kiállított tárgyakat, miközben az MH Központi Kiképző Bázis katonazenészei ismert dallamokkal szórakoztatták a megjelenteket. Ezután Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, az iskola parancsnoka beszédében köszöntötte a vendégeket, bemutatta a tiszthelyettes-képző intézményt és ismertette a program további részét. Ezt követően Dr. Vartman György mk. őrnagy, igazgató szakképzési helyettes, részletesen tájékoztatta az érdeklődőket az iskolán folyó képzésekről, az intézmény szervezeti felépítéséről és a honvéd tiszthelyettes, honvéd zászlós szakképzés belépési feltételeiről.

Majd Jáger Tibor, a „HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár megbízottja tartott előadást a nyugdíjpénztárról, annak előnyeiről és lehetőségeiről. Végül Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet (HOSZ) alelnöke beszélt a szervezetükről, amely a honvédség keretein belül, a hivatásos és szerződéses katonák tekintetében az egyedüli reprezentatív érdekvédelmi szervezet.

A program további részében az érdeklődőket négy helyszínre kísérték, ahol megtekinthették a technikai bemutatót, az Informatika és Híradó szaktantermet, a hallgatói század körletét, a sportobjektumot és a Tiszthelyettes képzés története címü állandó kiállítást.

Papp Nikolett

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.