2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap a Kinizsin

Hosz  |  2008. 12. 12., 23:03

Megnyitotta kapuit a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola december 5-én. A nyílt napra 78-an jöttek el, köztük azok a fiatalok, akik a Magyar Honvédség tiszthelyettesi állományába szeretnének tartozni. Jelen volt továbbá Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség, Zsótér János főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár képviseletében Ubornyák Attila zászlós, vezénylő zászlós. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező képviselte...

Az érdeklődők a program kezdete előtt megtekinthették a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyvereket és más kiállított tárgyakat, miközben az MH Központi Kiképző Bázis katonazenészei ismert dallamokkal szórakoztatták a megjelenteket. Ezután Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, az iskola parancsnoka beszédében köszöntötte a vendégeket, bemutatta a tiszthelyettes-képző intézményt és ismertette a program további részét. Ezt követően Dr. Vartman György mk. őrnagy, igazgató szakképzési helyettes, részletesen tájékoztatta az érdeklődőket az iskolán folyó képzésekről, az intézmény szervezeti felépítéséről és a honvéd tiszthelyettes, honvéd zászlós szakképzés belépési feltételeiről.

Majd Jáger Tibor, a „HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár megbízottja tartott előadást a nyugdíjpénztárról, annak előnyeiről és lehetőségeiről. Végül Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet (HOSZ) alelnöke beszélt a szervezetükről, amely a honvédség keretein belül, a hivatásos és szerződéses katonák tekintetében az egyedüli reprezentatív érdekvédelmi szervezet.

A program további részében az érdeklődőket négy helyszínre kísérték, ahol megtekinthették a technikai bemutatót, az Informatika és Híradó szaktantermet, a hallgatói század körletét, a sportobjektumot és a Tiszthelyettes képzés története címü állandó kiállítást.

Papp Nikolett

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.