2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap a Kinizsin

Hosz  |  2008. 12. 12., 23:03

Megnyitotta kapuit a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola december 5-én. A nyílt napra 78-an jöttek el, köztük azok a fiatalok, akik a Magyar Honvédség tiszthelyettesi állományába szeretnének tartozni. Jelen volt továbbá Bogdán Tibor törzszászlós, a Magyar Honvédség, Zsótér János főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár képviseletében Ubornyák Attila zászlós, vezénylő zászlós. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező képviselte...

Az érdeklődők a program kezdete előtt megtekinthették a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyvereket és más kiállított tárgyakat, miközben az MH Központi Kiképző Bázis katonazenészei ismert dallamokkal szórakoztatták a megjelenteket. Ezután Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, az iskola parancsnoka beszédében köszöntötte a vendégeket, bemutatta a tiszthelyettes-képző intézményt és ismertette a program további részét. Ezt követően Dr. Vartman György mk. őrnagy, igazgató szakképzési helyettes, részletesen tájékoztatta az érdeklődőket az iskolán folyó képzésekről, az intézmény szervezeti felépítéséről és a honvéd tiszthelyettes, honvéd zászlós szakképzés belépési feltételeiről.

Majd Jáger Tibor, a „HONVÉD” Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár megbízottja tartott előadást a nyugdíjpénztárról, annak előnyeiről és lehetőségeiről. Végül Szincsák Gyula, a Honvédszakszervezet (HOSZ) alelnöke beszélt a szervezetükről, amely a honvédség keretein belül, a hivatásos és szerződéses katonák tekintetében az egyedüli reprezentatív érdekvédelmi szervezet.

A program további részében az érdeklődőket négy helyszínre kísérték, ahol megtekinthették a technikai bemutatót, az Informatika és Híradó szaktantermet, a hallgatói század körletét, a sportobjektumot és a Tiszthelyettes képzés története címü állandó kiállítást.

Papp Nikolett

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.