2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a csoportfőnök-helyettesnél

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:52

A Honvédszakszervezet (HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni az általuk képviselt haderőnem elöljáróinál. Elsőként a légierőnél, majd december közepén a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit, január 20-án pedig Nagy Attila ezredesnél, a HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnökség helyettesénél tett bemutatkozó látogatást Tóth László, a HOSZ alelnöke, Simon Zoltán, elnökségi tag, valamint Fehér Zoltán, haderőnemi titkár.

A HOSZ III. kongresszusán megválasztott Simon Zoltán és Fehér Zoltán felelős a három haderőnemhez nem tartozó területekért, így a kiképzési, a közigazgatási szervezeteknél, a háttérintézményeknél, a tanintézeteknél, valamint az egészségügyi intézményeknél szolgáló tagság ügyeiért is. Nagyon sokrétü tehát a felelősségi terület, mindig ad feladatot a mintegy ezerfős tagsággal történő foglalkozás.

A katonai közigazgatás kérdéseiért felelős Nagy Attila ezredestől – többek között – azért kértek és kaptak időpontot a HOSZ tisztségviselői, hogy bemutassák a megújult szakszervezetet, valamint hogy segítséget kérjenek a haderőnemi iroda létrehozására. A találkozó elején Tóth László alelnök adott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének új struktúrájáról, valamint az érdekegyeztetés jelenlegi mechanizmusáról. Az alelnök mondta el azt is, hogy a HOSZ nem az alapszervezetek szintjén kíván megoldani problémákat, hanem felső szinten, a jogszabályok, intézkedések környezetében próbálja kiküszöbölni a gondokat. Ezt követően Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár elmondta, hogy olyan együttmüködési megállapodást akar a HOSZ, mely magában foglalná a problémák jelzését, de a napi kapcsolattartást is.

A megállapodást – várhatóan februárban – Farkas László, a HOSZ elnöke, valamint a közigazgatás szolgálati elöljárója, dr. Mráz István vezérőrnagy, HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnök látná el kézjegyével.

Nagy Attila ezredes a megbeszélés során röviden vázolta a közigazgatás, a megyei kiegészítő parancsnokságok jövőjét. A szakmai feladatok előkészítése – mint mondta – idén nyáron véget ér, letisztul majd az új struktúra. Az ezredes támogatatta a parancsnokságokon szolgálók tovább- és átképzéseken, valamint nyelvtanfolyamokon való részvételét.  

A HOSZ választott tisztségviselői a csoportfőnök-helyettessel arról is tárgyaltak, hogy a haderőnemi titkár részére – a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság objektumában – berendezett irodát kér a szakszervezet. A kérés megoldását támogatta a csoportfőnök-helyettes, előrelépés várhatóan tavasszal lesz az ügyben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.