2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a csoportfőnök-helyettesnél

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:52

A Honvédszakszervezet (HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni az általuk képviselt haderőnem elöljáróinál. Elsőként a légierőnél, majd december közepén a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit, január 20-án pedig Nagy Attila ezredesnél, a HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnökség helyettesénél tett bemutatkozó látogatást Tóth László, a HOSZ alelnöke, Simon Zoltán, elnökségi tag, valamint Fehér Zoltán, haderőnemi titkár.

A HOSZ III. kongresszusán megválasztott Simon Zoltán és Fehér Zoltán felelős a három haderőnemhez nem tartozó területekért, így a kiképzési, a közigazgatási szervezeteknél, a háttérintézményeknél, a tanintézeteknél, valamint az egészségügyi intézményeknél szolgáló tagság ügyeiért is. Nagyon sokrétü tehát a felelősségi terület, mindig ad feladatot a mintegy ezerfős tagsággal történő foglalkozás.

A katonai közigazgatás kérdéseiért felelős Nagy Attila ezredestől – többek között – azért kértek és kaptak időpontot a HOSZ tisztségviselői, hogy bemutassák a megújult szakszervezetet, valamint hogy segítséget kérjenek a haderőnemi iroda létrehozására. A találkozó elején Tóth László alelnök adott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének új struktúrájáról, valamint az érdekegyeztetés jelenlegi mechanizmusáról. Az alelnök mondta el azt is, hogy a HOSZ nem az alapszervezetek szintjén kíván megoldani problémákat, hanem felső szinten, a jogszabályok, intézkedések környezetében próbálja kiküszöbölni a gondokat. Ezt követően Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár elmondta, hogy olyan együttmüködési megállapodást akar a HOSZ, mely magában foglalná a problémák jelzését, de a napi kapcsolattartást is.

A megállapodást – várhatóan februárban – Farkas László, a HOSZ elnöke, valamint a közigazgatás szolgálati elöljárója, dr. Mráz István vezérőrnagy, HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnök látná el kézjegyével.

Nagy Attila ezredes a megbeszélés során röviden vázolta a közigazgatás, a megyei kiegészítő parancsnokságok jövőjét. A szakmai feladatok előkészítése – mint mondta – idén nyáron véget ér, letisztul majd az új struktúra. Az ezredes támogatatta a parancsnokságokon szolgálók tovább- és átképzéseken, valamint nyelvtanfolyamokon való részvételét.  

A HOSZ választott tisztségviselői a csoportfőnök-helyettessel arról is tárgyaltak, hogy a haderőnemi titkár részére – a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság objektumában – berendezett irodát kér a szakszervezet. A kérés megoldását támogatta a csoportfőnök-helyettes, előrelépés várhatóan tavasszal lesz az ügyben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.