2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a csoportfőnök-helyettesnél

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:52

A Honvédszakszervezet (HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni az általuk képviselt haderőnem elöljáróinál. Elsőként a légierőnél, majd december közepén a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit, január 20-án pedig Nagy Attila ezredesnél, a HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnökség helyettesénél tett bemutatkozó látogatást Tóth László, a HOSZ alelnöke, Simon Zoltán, elnökségi tag, valamint Fehér Zoltán, haderőnemi titkár.

A HOSZ III. kongresszusán megválasztott Simon Zoltán és Fehér Zoltán felelős a három haderőnemhez nem tartozó területekért, így a kiképzési, a közigazgatási szervezeteknél, a háttérintézményeknél, a tanintézeteknél, valamint az egészségügyi intézményeknél szolgáló tagság ügyeiért is. Nagyon sokrétü tehát a felelősségi terület, mindig ad feladatot a mintegy ezerfős tagsággal történő foglalkozás.

A katonai közigazgatás kérdéseiért felelős Nagy Attila ezredestől – többek között – azért kértek és kaptak időpontot a HOSZ tisztségviselői, hogy bemutassák a megújult szakszervezetet, valamint hogy segítséget kérjenek a haderőnemi iroda létrehozására. A találkozó elején Tóth László alelnök adott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének új struktúrájáról, valamint az érdekegyeztetés jelenlegi mechanizmusáról. Az alelnök mondta el azt is, hogy a HOSZ nem az alapszervezetek szintjén kíván megoldani problémákat, hanem felső szinten, a jogszabályok, intézkedések környezetében próbálja kiküszöbölni a gondokat. Ezt követően Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár elmondta, hogy olyan együttmüködési megállapodást akar a HOSZ, mely magában foglalná a problémák jelzését, de a napi kapcsolattartást is.

A megállapodást – várhatóan februárban – Farkas László, a HOSZ elnöke, valamint a közigazgatás szolgálati elöljárója, dr. Mráz István vezérőrnagy, HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnök látná el kézjegyével.

Nagy Attila ezredes a megbeszélés során röviden vázolta a közigazgatás, a megyei kiegészítő parancsnokságok jövőjét. A szakmai feladatok előkészítése – mint mondta – idén nyáron véget ér, letisztul majd az új struktúra. Az ezredes támogatatta a parancsnokságokon szolgálók tovább- és átképzéseken, valamint nyelvtanfolyamokon való részvételét.  

A HOSZ választott tisztségviselői a csoportfőnök-helyettessel arról is tárgyaltak, hogy a haderőnemi titkár részére – a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság objektumában – berendezett irodát kér a szakszervezet. A kérés megoldását támogatta a csoportfőnök-helyettes, előrelépés várhatóan tavasszal lesz az ügyben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.