2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Látogatás a csoportfőnök-helyettesnél

Hosz  |  2004. 01. 27., 17:52

A Honvédszakszervezet (HOSZ) novemberi kongresszusán megfogalmazódott már, hogy az új tisztségviselőknek szükséges bemutatkozó látogatást tenni az általuk képviselt haderőnem elöljáróinál. Elsőként a légierőnél, majd december közepén a logisztikánál valósult meg a tisztelgő vizit, január 20-án pedig Nagy Attila ezredesnél, a HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnökség helyettesénél tett bemutatkozó látogatást Tóth László, a HOSZ alelnöke, Simon Zoltán, elnökségi tag, valamint Fehér Zoltán, haderőnemi titkár.

A HOSZ III. kongresszusán megválasztott Simon Zoltán és Fehér Zoltán felelős a három haderőnemhez nem tartozó területekért, így a kiképzési, a közigazgatási szervezeteknél, a háttérintézményeknél, a tanintézeteknél, valamint az egészségügyi intézményeknél szolgáló tagság ügyeiért is. Nagyon sokrétü tehát a felelősségi terület, mindig ad feladatot a mintegy ezerfős tagsággal történő foglalkozás.

A katonai közigazgatás kérdéseiért felelős Nagy Attila ezredestől – többek között – azért kértek és kaptak időpontot a HOSZ tisztségviselői, hogy bemutassák a megújult szakszervezetet, valamint hogy segítséget kérjenek a haderőnemi iroda létrehozására. A találkozó elején Tóth László alelnök adott tájékoztatást a katonák reprezentatív szakszervezetének új struktúrájáról, valamint az érdekegyeztetés jelenlegi mechanizmusáról. Az alelnök mondta el azt is, hogy a HOSZ nem az alapszervezetek szintjén kíván megoldani problémákat, hanem felső szinten, a jogszabályok, intézkedések környezetében próbálja kiküszöbölni a gondokat. Ezt követően Simon Zoltán elnökségi tag és Fehér Zoltán haderőnemi titkár elmondta, hogy olyan együttmüködési megállapodást akar a HOSZ, mely magában foglalná a problémák jelzését, de a napi kapcsolattartást is.

A megállapodást – várhatóan februárban – Farkas László, a HOSZ elnöke, valamint a közigazgatás szolgálati elöljárója, dr. Mráz István vezérőrnagy, HM HVK hadmüveleti és kiképzési csoportfőnök látná el kézjegyével.

Nagy Attila ezredes a megbeszélés során röviden vázolta a közigazgatás, a megyei kiegészítő parancsnokságok jövőjét. A szakmai feladatok előkészítése – mint mondta – idén nyáron véget ér, letisztul majd az új struktúra. Az ezredes támogatatta a parancsnokságokon szolgálók tovább- és átképzéseken, valamint nyelvtanfolyamokon való részvételét.  

A HOSZ választott tisztségviselői a csoportfőnök-helyettessel arról is tárgyaltak, hogy a haderőnemi titkár részére – a Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság objektumában – berendezett irodát kér a szakszervezet. A kérés megoldását támogatta a csoportfőnök-helyettes, előrelépés várhatóan tavasszal lesz az ügyben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.