2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL kongresszus Budaőrsön

Hosz  |  2004. 10. 10., 11:42

Első alkalommal ad otthont Magyarország a Katonaszövetségek Európai Szervezete - az EUROMIL - kongresszusának. Az 1972 óta létező szervezet október 15-17 közötti rendezvényén 21 tagország 33 tagszervezetének mintegy 120 küldöttje lesz jelen. A budaőrsi Holiday Inn Hotelben tartandó megnyitón - többek között - felszólal majd Simicskó István, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának alelnöke és Mikita János vezérőrnagy, a HM HVK törzsigazgatója is. A kongresszus eseményeiről - október 15-étől - honlapunkon részletesen beszámolunk. Bővebb információt a www.euromil.org weblapon találnak... 

Október 14-én az EUROMIL ügyvezetésének ülésével veszi kezdetét az eseménysorozat. A szövetség elnökségi ülése után, október 15-én 11 órakor pedig a kongresszus megnyitója következik. A napirenden a különböző kongresszusi határozatok elfogadása, a következő négy esztendőre szóló program és alapszabály pontosítása, illetve a nemzetközi szervezet tisztségviselőinek a megválasztása szerepel. A kiegészítő programok között, az EUROMIL vezető szervezeteinek ülésén tárgyalnak majd a veteránok, a nemzetközi missziók, illetve a katonai rendőrség problematikájáról. A kongresszus elfogadja majd a ,,Budapesti Nyilatkozatot", mely minden bizonnyal hatással lesz a hazai katonai érdekvédelem eredményességére is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.