2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkozó a politikai államtitkárral

Hosz  |  2004. 10. 14., 18:13

A Honvédelmi Minisztériumba volt hivatalos október 14-én az Euromil elnöke. Bauke Snoep – Farkas László Hosz elnök kíséretében – Iváncsik Imre politikai államtitkárnál tett udvariassági látogatást. A megbeszélésen érintették a hazai katonai érdekvédelem, a katonanők és a munkavédelem helyzetét is…    

A Katonaszervezetek Európai Szövetségének – Euromil – elnöke az október 14-i találkozót felhasználta arra, hogy beszámoljon róla, miként is müködik a fejlett demokráciákban a szakszervezetekkel való együttmüködés. Bauke Snoep azt kérte Iváncsik Imrétől, hogy a munkabékét biztosítva – lehetőségeihez mérten – tegye még hatékonyabbá az érdekegyeztetés rendszerét. A HM politikai államtitkára kifejtette, hogy érdekelt abban, hogy a HM és a HOSZ között megrekedt tárgyalások kimozduljanak a holtpontról. Bauke Snoep és Iváncsik Imre ezt követően áttekintették a katonanők magyarországi és európai helyzetét, de szót ejtettek a munkavédelem kiemelt fontosságáról is. Iváncsik Imre szerint sokat kell még tenni a munkavédelem terén az európai színvonal eléréséért, a jogharmonizáció megteremtéséért. A találkozó végén kölcsönösen tájékoztatták egymást a hétvégi kongresszusok – Euromil, MSZP - céljairól és feladatairól.          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.