2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Találkozó a politikai államtitkárral

Hosz  |  2004. 10. 14., 18:13

A Honvédelmi Minisztériumba volt hivatalos október 14-én az Euromil elnöke. Bauke Snoep – Farkas László Hosz elnök kíséretében – Iváncsik Imre politikai államtitkárnál tett udvariassági látogatást. A megbeszélésen érintették a hazai katonai érdekvédelem, a katonanők és a munkavédelem helyzetét is…    

A Katonaszervezetek Európai Szövetségének – Euromil – elnöke az október 14-i találkozót felhasználta arra, hogy beszámoljon róla, miként is müködik a fejlett demokráciákban a szakszervezetekkel való együttmüködés. Bauke Snoep azt kérte Iváncsik Imrétől, hogy a munkabékét biztosítva – lehetőségeihez mérten – tegye még hatékonyabbá az érdekegyeztetés rendszerét. A HM politikai államtitkára kifejtette, hogy érdekelt abban, hogy a HM és a HOSZ között megrekedt tárgyalások kimozduljanak a holtpontról. Bauke Snoep és Iváncsik Imre ezt követően áttekintették a katonanők magyarországi és európai helyzetét, de szót ejtettek a munkavédelem kiemelt fontosságáról is. Iváncsik Imre szerint sokat kell még tenni a munkavédelem terén az európai színvonal eléréséért, a jogharmonizáció megteremtéséért. A találkozó végén kölcsönösen tájékoztatták egymást a hétvégi kongresszusok – Euromil, MSZP - céljairól és feladatairól.          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.