2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legfontosabb az ember

Hosz  |  2004. 10. 16., 09:22

A haderőreform hazai helyzete volt a témája Mikita János vezérőrnagy előadásának. A HM HVK törzsigazgatója beszédében kiemelte, hogy a jelenleg zajló haderő-átalakítás nagyfokú koordinációt igényel, hisz a helyőrségek 68%-át érinti a reform. Mikita tábornok szerint a laktanyabezárások, a csapatok diszlokációja során rendkívüli odafigyelés szükségeltetik. A tábornok aláhúzta: a legfontosabb erőforrás az ember. A prioritások között a béketámogató feladatokat, a haderőfejlesztést, a technikai modernizációt és a katona-egészségügyet említette. A szakszervezetek – mint a törzsigazgató megfogalmazta – segíthetnek a szociális feltételek, az életkörülmények javításában, az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.