2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véget ért a kongresszus

Hosz  |  2004. 10. 18., 15:30

Sikeres volt az Euromil – október 15-16 között – rendezett II. kongresszusa – mondta az elutazás előtt Bauke Snoep. A nemzetközi szervezet elnöke szerint azért is hasznos volt a magyarországi találkozó, mert a tagszervezetek kétoldalú megbeszéléseken cserélhettek tapasztalatot, ismerhették meg egymás gondjait, eredményeit…    

Az Euromil kongresszus történéseit összegző Heiling Ottó HOSZ alelnök elmondta, hogy Szenes Zoltán altábornagy és Mikita János vezérőrnagy mellett - a köztársasági elnök képviseletében megjelent - Makk László mérnök ezredes, katonai főosztályvezető  is közvetlen tapasztalatokat szerezhetett a nemzetközi érdekvédelmi szervezet müködéséről. A vezérkari főnök támogatását is felajánlotta az európai katonák érdekében több évtizede eredményesen müködő szervezet számára. A vezető beosztású katonák mellett a HOSZ elnökségének és ügyvezetésének tagjai, a területi és szakmai ügyvivők, valamint a haderőnemi titkárok is betekintést nyerhettek az Euromil szakmai munkájába.

A kongresszuson lehetőség nyílt több kétoldalú tárgyalás lebonyolítására is: a lengyel, az olasz, a német, a görög és a holland katona-szakszervezettel is egyeztetett a Farkas László. A HOSZ elnöke számára Giuseppe Catalini, az olasz tagszervezet, az A.M.I.D. alelnöke emléktárgyat - egy helikopter-modellt - adott át.

B. Snoep elnök és A. Pruefert főtitkár is megerősítette: jól szervezett, minden résztvevő számára hasznos eseményen van túl az Euromil. A kongresszus utáni – még a budaőrsi helyszínen rendezett – elnökségi ülésen döntöttek a kijevi katonák független érdekvédelmi szervezetének (K.I.T.U.S.) Euromilhez történő teljes jogú csatlakozásáról. A szervezet következő elnökségi ülését jövő év tavaszán Bulgáriában rendezik meg. A ,,Visegrádi Négyek” érdekvédelmi szövetsége pedig Lengyelországban szervez majd találkozót. A tagországok küldöttei a jól sikerült szombati díszvacsora, valamint a vasárnapi budapesti városnézés után, október 18-án utaztak el Magyarországról. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.