2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véget ért a kongresszus

Hosz  |  2004. 10. 18., 15:30

Sikeres volt az Euromil – október 15-16 között – rendezett II. kongresszusa – mondta az elutazás előtt Bauke Snoep. A nemzetközi szervezet elnöke szerint azért is hasznos volt a magyarországi találkozó, mert a tagszervezetek kétoldalú megbeszéléseken cserélhettek tapasztalatot, ismerhették meg egymás gondjait, eredményeit…    

Az Euromil kongresszus történéseit összegző Heiling Ottó HOSZ alelnök elmondta, hogy Szenes Zoltán altábornagy és Mikita János vezérőrnagy mellett - a köztársasági elnök képviseletében megjelent - Makk László mérnök ezredes, katonai főosztályvezető  is közvetlen tapasztalatokat szerezhetett a nemzetközi érdekvédelmi szervezet müködéséről. A vezérkari főnök támogatását is felajánlotta az európai katonák érdekében több évtizede eredményesen müködő szervezet számára. A vezető beosztású katonák mellett a HOSZ elnökségének és ügyvezetésének tagjai, a területi és szakmai ügyvivők, valamint a haderőnemi titkárok is betekintést nyerhettek az Euromil szakmai munkájába.

A kongresszuson lehetőség nyílt több kétoldalú tárgyalás lebonyolítására is: a lengyel, az olasz, a német, a görög és a holland katona-szakszervezettel is egyeztetett a Farkas László. A HOSZ elnöke számára Giuseppe Catalini, az olasz tagszervezet, az A.M.I.D. alelnöke emléktárgyat - egy helikopter-modellt - adott át.

B. Snoep elnök és A. Pruefert főtitkár is megerősítette: jól szervezett, minden résztvevő számára hasznos eseményen van túl az Euromil. A kongresszus utáni – még a budaőrsi helyszínen rendezett – elnökségi ülésen döntöttek a kijevi katonák független érdekvédelmi szervezetének (K.I.T.U.S.) Euromilhez történő teljes jogú csatlakozásáról. A szervezet következő elnökségi ülését jövő év tavaszán Bulgáriában rendezik meg. A ,,Visegrádi Négyek” érdekvédelmi szövetsége pedig Lengyelországban szervez majd találkozót. A tagországok küldöttei a jól sikerült szombati díszvacsora, valamint a vasárnapi budapesti városnézés után, október 18-án utaztak el Magyarországról. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.