2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véget ért a kongresszus

Hosz  |  2004. 10. 18., 15:30

Sikeres volt az Euromil – október 15-16 között – rendezett II. kongresszusa – mondta az elutazás előtt Bauke Snoep. A nemzetközi szervezet elnöke szerint azért is hasznos volt a magyarországi találkozó, mert a tagszervezetek kétoldalú megbeszéléseken cserélhettek tapasztalatot, ismerhették meg egymás gondjait, eredményeit…    

Az Euromil kongresszus történéseit összegző Heiling Ottó HOSZ alelnök elmondta, hogy Szenes Zoltán altábornagy és Mikita János vezérőrnagy mellett - a köztársasági elnök képviseletében megjelent - Makk László mérnök ezredes, katonai főosztályvezető  is közvetlen tapasztalatokat szerezhetett a nemzetközi érdekvédelmi szervezet müködéséről. A vezérkari főnök támogatását is felajánlotta az európai katonák érdekében több évtizede eredményesen müködő szervezet számára. A vezető beosztású katonák mellett a HOSZ elnökségének és ügyvezetésének tagjai, a területi és szakmai ügyvivők, valamint a haderőnemi titkárok is betekintést nyerhettek az Euromil szakmai munkájába.

A kongresszuson lehetőség nyílt több kétoldalú tárgyalás lebonyolítására is: a lengyel, az olasz, a német, a görög és a holland katona-szakszervezettel is egyeztetett a Farkas László. A HOSZ elnöke számára Giuseppe Catalini, az olasz tagszervezet, az A.M.I.D. alelnöke emléktárgyat - egy helikopter-modellt - adott át.

B. Snoep elnök és A. Pruefert főtitkár is megerősítette: jól szervezett, minden résztvevő számára hasznos eseményen van túl az Euromil. A kongresszus utáni – még a budaőrsi helyszínen rendezett – elnökségi ülésen döntöttek a kijevi katonák független érdekvédelmi szervezetének (K.I.T.U.S.) Euromilhez történő teljes jogú csatlakozásáról. A szervezet következő elnökségi ülését jövő év tavaszán Bulgáriában rendezik meg. A ,,Visegrádi Négyek” érdekvédelmi szövetsége pedig Lengyelországban szervez majd találkozót. A tagországok küldöttei a jól sikerült szombati díszvacsora, valamint a vasárnapi budapesti városnézés után, október 18-án utaztak el Magyarországról. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.