2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanői értekezlet-Tata-2009. július 01.

Hosz  |  2009. 10. 12., 19:06

Szeretettel köszöntöm a Katonanői értekezlet résztvevőit. A Honvédszakszervezet nevében köszönöm a meghívást. Előadásomban röviden bemutatnám a Honvédszakszervezet Katonanői szekcióját.

Nagyon fontos, hogy a katonai szabályzók megkülönböztetés nélkül katonákra vonatkoznak, nincs bennük külön női és férfi katona.

Az 1989-ben módosított alkotmányos rendelkezés megteremtette a gyakorlati lehetőségét annak, hogy a Magyar Honvédségben bármilyen beosztást ugyanolyan feltételekkel tölthessenek be a nők, mint a férfiak, akkor jogos elvárás a katonanők részéről, hogy ennek feltételeit biztosítsák, megteremtsék.

A kilencvenes évek elejétől kezdve megnövekedett a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő hölgyek száma. Ez a létszám jelenleg a honvédség összlétszámának körülbelül 20%-a.  A katonanők problémájával foglalkozni kell!

(A létszámmal a NATO többi tagországát tekintve előkelő helyet foglalunk el.)

A mai magyar társadalom elfogadja, ha egy nő hivatásként vagy átmenetileg katonai pályát választ, de nem számol az éles bevetések lehetőségével, a fizikai alkalmasság megfelelésével - ami szintén egy nagyon komoly felkészültséget igényel - ,valamit az állandó készenléttel és mozgósítással!

A gyermekvállaláshoz, az anyasághoz és a gyermekneveléshez kötődő juttatások, csökkentésére, a családokra háruló terhek növekedésére!

A Szekció feladata-1.2.3

Szárazföld, légierő, logisztika, közigazgatás, szerződéses tagozat, nyugdíjas

Szekció elnöksége áll:- 4. dia

A feladatokat igyekszünk elosztani, hogy a megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező kollégák mindezeket az érdekvédő munkájukban is hasznosítani tudják.

Kapcsolataink 5.

Április 7-8 Székesfehérváron megrendezett Katonanői konferencián előadóként résztvevő szakemberekkel felvettük a kapcsolatot és egyben felajánlottuk segítségünket az eredményes együttmüködés reményében.

Kutatási eredmények 6. dia

Dr. Szilágyi Zsuzsanna előadásából mutatnék be egy érdekes kutatási eredményt, miszerint egy nőnek milyen problémákkal kell megküzdenie ott, ahol férfias az elvárás.

Cél, 7.dia

Mindezekből adódóan fontos célkitüzésünk-dia

Katonanők érdekképviseletében a hangsúly nem az egyenlőségre esik, hanem az életminőség férfiakéhoz hasonló garanciájára, a szolgálat és az anyagi jogok összeegyeztetésére, társadalmi megbecsülésük és megítélésük kedvező irányú megváltoztatására.

Van még egy nagyon fontos probléma, hogy a Gyesen lévő kismamák nem jogosultak a különféle „plusz juttatásokra”, mint üdülési csekk stb. Elesnek a 13. havi kiegészítő juttatástól! Ezt is kifogásolandó, hiszen már amúgy is kiesnek a rendszerből visszatérésük eredeti beosztásukba sokszor az átszervezések, megszünt beosztások miatt így is gondokkal terhelt. Az ilyen irányú hátrány a kirekesztettség érzésüket tovább fokozza.

Hogy mit teszünk, hogy céljaink megvalósuljanak, Csapatlátogatás-Fórum- 8.dia

Első állomás-Győr- 9.dia

Ajánlás- 10- dia- nemcsak nőknek!

Elérhetőség-11.dia

Az előadásban a Bemutatkozik a Katonanői szekció diáit használtam.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.