2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanői értekezlet-Tata-2009. július 01.

Hosz  |  2009. 10. 12., 19:06

Szeretettel köszöntöm a Katonanői értekezlet résztvevőit. A Honvédszakszervezet nevében köszönöm a meghívást. Előadásomban röviden bemutatnám a Honvédszakszervezet Katonanői szekcióját.

Nagyon fontos, hogy a katonai szabályzók megkülönböztetés nélkül katonákra vonatkoznak, nincs bennük külön női és férfi katona.

Az 1989-ben módosított alkotmányos rendelkezés megteremtette a gyakorlati lehetőségét annak, hogy a Magyar Honvédségben bármilyen beosztást ugyanolyan feltételekkel tölthessenek be a nők, mint a férfiak, akkor jogos elvárás a katonanők részéről, hogy ennek feltételeit biztosítsák, megteremtsék.

A kilencvenes évek elejétől kezdve megnövekedett a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő hölgyek száma. Ez a létszám jelenleg a honvédség összlétszámának körülbelül 20%-a.  A katonanők problémájával foglalkozni kell!

(A létszámmal a NATO többi tagországát tekintve előkelő helyet foglalunk el.)

A mai magyar társadalom elfogadja, ha egy nő hivatásként vagy átmenetileg katonai pályát választ, de nem számol az éles bevetések lehetőségével, a fizikai alkalmasság megfelelésével - ami szintén egy nagyon komoly felkészültséget igényel - ,valamit az állandó készenléttel és mozgósítással!

A gyermekvállaláshoz, az anyasághoz és a gyermekneveléshez kötődő juttatások, csökkentésére, a családokra háruló terhek növekedésére!

A Szekció feladata-1.2.3

Szárazföld, légierő, logisztika, közigazgatás, szerződéses tagozat, nyugdíjas

Szekció elnöksége áll:- 4. dia

A feladatokat igyekszünk elosztani, hogy a megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező kollégák mindezeket az érdekvédő munkájukban is hasznosítani tudják.

Kapcsolataink 5.

Április 7-8 Székesfehérváron megrendezett Katonanői konferencián előadóként résztvevő szakemberekkel felvettük a kapcsolatot és egyben felajánlottuk segítségünket az eredményes együttmüködés reményében.

Kutatási eredmények 6. dia

Dr. Szilágyi Zsuzsanna előadásából mutatnék be egy érdekes kutatási eredményt, miszerint egy nőnek milyen problémákkal kell megküzdenie ott, ahol férfias az elvárás.

Cél, 7.dia

Mindezekből adódóan fontos célkitüzésünk-dia

Katonanők érdekképviseletében a hangsúly nem az egyenlőségre esik, hanem az életminőség férfiakéhoz hasonló garanciájára, a szolgálat és az anyagi jogok összeegyeztetésére, társadalmi megbecsülésük és megítélésük kedvező irányú megváltoztatására.

Van még egy nagyon fontos probléma, hogy a Gyesen lévő kismamák nem jogosultak a különféle „plusz juttatásokra”, mint üdülési csekk stb. Elesnek a 13. havi kiegészítő juttatástól! Ezt is kifogásolandó, hiszen már amúgy is kiesnek a rendszerből visszatérésük eredeti beosztásukba sokszor az átszervezések, megszünt beosztások miatt így is gondokkal terhelt. Az ilyen irányú hátrány a kirekesztettség érzésüket tovább fokozza.

Hogy mit teszünk, hogy céljaink megvalósuljanak, Csapatlátogatás-Fórum- 8.dia

Első állomás-Győr- 9.dia

Ajánlás- 10- dia- nemcsak nőknek!

Elérhetőség-11.dia

Az előadásban a Bemutatkozik a Katonanői szekció diáit használtam.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.