2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanői értekezlet-Tata-2009. július 01.

Hosz  |  2009. 10. 12., 19:06

Szeretettel köszöntöm a Katonanői értekezlet résztvevőit. A Honvédszakszervezet nevében köszönöm a meghívást. Előadásomban röviden bemutatnám a Honvédszakszervezet Katonanői szekcióját.

Nagyon fontos, hogy a katonai szabályzók megkülönböztetés nélkül katonákra vonatkoznak, nincs bennük külön női és férfi katona.

Az 1989-ben módosított alkotmányos rendelkezés megteremtette a gyakorlati lehetőségét annak, hogy a Magyar Honvédségben bármilyen beosztást ugyanolyan feltételekkel tölthessenek be a nők, mint a férfiak, akkor jogos elvárás a katonanők részéről, hogy ennek feltételeit biztosítsák, megteremtsék.

A kilencvenes évek elejétől kezdve megnövekedett a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő hölgyek száma. Ez a létszám jelenleg a honvédség összlétszámának körülbelül 20%-a.  A katonanők problémájával foglalkozni kell!

(A létszámmal a NATO többi tagországát tekintve előkelő helyet foglalunk el.)

A mai magyar társadalom elfogadja, ha egy nő hivatásként vagy átmenetileg katonai pályát választ, de nem számol az éles bevetések lehetőségével, a fizikai alkalmasság megfelelésével - ami szintén egy nagyon komoly felkészültséget igényel - ,valamit az állandó készenléttel és mozgósítással!

A gyermekvállaláshoz, az anyasághoz és a gyermekneveléshez kötődő juttatások, csökkentésére, a családokra háruló terhek növekedésére!

A Szekció feladata-1.2.3

Szárazföld, légierő, logisztika, közigazgatás, szerződéses tagozat, nyugdíjas

Szekció elnöksége áll:- 4. dia

A feladatokat igyekszünk elosztani, hogy a megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező kollégák mindezeket az érdekvédő munkájukban is hasznosítani tudják.

Kapcsolataink 5.

Április 7-8 Székesfehérváron megrendezett Katonanői konferencián előadóként résztvevő szakemberekkel felvettük a kapcsolatot és egyben felajánlottuk segítségünket az eredményes együttmüködés reményében.

Kutatási eredmények 6. dia

Dr. Szilágyi Zsuzsanna előadásából mutatnék be egy érdekes kutatási eredményt, miszerint egy nőnek milyen problémákkal kell megküzdenie ott, ahol férfias az elvárás.

Cél, 7.dia

Mindezekből adódóan fontos célkitüzésünk-dia

Katonanők érdekképviseletében a hangsúly nem az egyenlőségre esik, hanem az életminőség férfiakéhoz hasonló garanciájára, a szolgálat és az anyagi jogok összeegyeztetésére, társadalmi megbecsülésük és megítélésük kedvező irányú megváltoztatására.

Van még egy nagyon fontos probléma, hogy a Gyesen lévő kismamák nem jogosultak a különféle „plusz juttatásokra”, mint üdülési csekk stb. Elesnek a 13. havi kiegészítő juttatástól! Ezt is kifogásolandó, hiszen már amúgy is kiesnek a rendszerből visszatérésük eredeti beosztásukba sokszor az átszervezések, megszünt beosztások miatt így is gondokkal terhelt. Az ilyen irányú hátrány a kirekesztettség érzésüket tovább fokozza.

Hogy mit teszünk, hogy céljaink megvalósuljanak, Csapatlátogatás-Fórum- 8.dia

Első állomás-Győr- 9.dia

Ajánlás- 10- dia- nemcsak nőknek!

Elérhetőség-11.dia

Az előadásban a Bemutatkozik a Katonanői szekció diáit használtam.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.