2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Könnyebben vezethető, korszerűsödő logisztika

Hosz  |  2004. 11. 11., 10:36

Az őszi Választmányi gyűlés határozat-tervezeteinek megtárgyalása előtt dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy volt a vendég a HOSZ logisztikai haderőnemi gyűlésén. A Besenyei Csaba haderőnemi képviselő által megnyitott rendezvényen az ÖLTP parancsnoka részletes áttekintést adott a haderő-átalakítás kapcsán korszerűsödő, könnyebben vezethető logisztikai rendszerről, de beszélt a reformmal járó létszámcsökkentésről és az inkurrencia helyzetéről is.  

A Heiling Ottó alelnök és Hornung Sándor főtitkár részvételével lebonyolított november 10-i eseményt Besenyei Csaba nyitotta meg. Miután a haderőnemi képviselő üdvözölte a megjelent, logisztikai csapatokhoz tartozó alapszervezeti és csoportvezetőket, átadta szót dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagynak.

Az MH ÖLTP parancsnoka – a logisztikai rendszer átalakulásáról szóló – előadásában kifejtette: a haderőreform sajátos következménye, hogy több helyőrségben több katonai szervezet is működik, s ez még jobban ráirányítja figyelmet a könnyebben vezethető rendszerek megteremtésére. Az ÖLTP-t és csapatait érintő leépítésről Gáspár tábornok elmondta, hogy a november 1-től 2005. április 28-ig tartó IV. ütemben mintegy 10%-os létszámcsökkentéssel lehet majd számolni. A parancsnok szólt az ellátó központok integrálásával létrejövő Központi Logisztikai Bázis (KLB) megalakulásáról, illetve a pusztavacsi székhellyel tervezett MH Veszélyes Anyagellátó Központ 2006-ig történő létrehozásáról is. Az átalakítás logisztikai haderőnemet érintő bejelentései után kérdésekre válaszolt az ÖLTP parancsnoka.

Gáspár tábornok szerint 2005-ben mintegy 1,5-2%-os reálbéremelkedés valósulhat meg a 6%-is illetményemelés következményeként. A parancsnok kiemelte: a hivatásos állomány ingyenes étkeztetése – minden személyes igyekezete ellenére – még 2005-ben sem valósulhat meg. A karriermodellről pedig azt mondta el, hogy igen nehéz ma egy tisztnek vagy tiszthelyettesnek megmondani, hogy pár év múlva mi lesz, mennyire jönnek be azok az elképzelések, melyek róluk szólnak. Sajnos – mint mondta – még mindig az ,,ad hoc” jellegű döntések befolyásolják a személyi sorsokat, még mindig sok múlik az egyén szerencséjén.

Ezt követően a lakhatási támogatások változásairól számolt be dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő. A részleteket az Egység újság decemberi számában közli majd a jogász – a szerk. Németh Péter munkavédelmi ügyvivő pedig a munka- és balesetvédelem fontosságára, a munkavédelmi érdekképviseletek megválasztásának időszerűségére irányította rá a figyelmet.

A haderőnemi gyűlés – Besenyei Csaba vezetésével – ezután a november 19-20-i Választmányi Ülés határozat-tervezeteivel kapcsolatban alakította ki egységes álláspontját.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.