2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködésből 5-ös!

Hosz  |  2004. 11. 30., 14:14

November 24-én immár második alakalommal találkoztak egymással a munkavédelmi szakemberek a Székesfehérvári HEMO-ban. Ez a fórum már majdnem hasonlítana az összmunkáltatói szinten létrehozandó Munkavédelmi Bizottság tevékenységéhez.

A HOSZ munkavédelmi ügyvivőjének kezdeményezésére a Szárazföldi-, a Légierő Parancsnokság, és az Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság Biztonságtechnikai alosztályai munkavédelmi főtisztjei november 24-én szakmai együttműködés keretében vitatták meg az eltelt időszak történéseit. Elfogadta a meghívást Herczeg István a HODOSZ munkavédelmi referense is. Részt vettek a megbeszélésen Jáger Tibor ügyvivő és Oláh Gábor haderőnemi titkár is.

Az alaphangulatot Németh Péter a HOSZ munkavédelmi ügyvivője adta meg azzal, hogy tájékoztatta a jelenlévőket a 14 helyőrségben végrehajtott munkavédelmi vizsgálat, bejárás tapasztalatairól. Ennek kapcsán egyetértettek a szakemberek abban, hogy a munkavédelmi tisztek önállóvá válásával javult a szakmai munka színvonala. Viszont az állományilletékes parancsnokok egy része még mindig nem tartja partnerének a parancsnokság állományában lévő munkavédelmi tisztet. Jónak tartanák azt a módszert, hogy a parancsnoki továbbképzésen egy oktatási kérdésként be kellene állítani a munkavédelem témáját. A jogszabályokban, intézkedésekben előírt kötelezettségek megismerése elengedhetetlenül fontos e területen a tisztán látás érdekében.

A HODOSZ képviselője, a több évtizedes tapasztalatai alapján szkeptikus e területen. Mégis őszinte szívvel drukkol azért, hogy a kitűzött céljainkat sikerüljön megvalósítani.

A szakmai fórumon szó esett még a kockázatértékelésről, az egyéni védőeszközök beszerzésének rendjéről, a munkavédelem feltétel rendszeréről és a parancsnoki felelősség viszonyáról.

Egyetértés született a négyes cél kitűzéséről: a HM-HVK szintű felügyeleti szerv létrehozása; a munkavédelemnek önálló költségvetés biztosítása; összmunkáltatói szintű Munkavédelmi Bizottság létrehozása és hatékony működtetése; a jogszabályokban rögzített létszámok után járó munkavédelmi szakképzettségű személyek foglalkoztatása.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.