2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködésből 5-ös!

Hosz  |  2004. 11. 30., 14:14

November 24-én immár második alakalommal találkoztak egymással a munkavédelmi szakemberek a Székesfehérvári HEMO-ban. Ez a fórum már majdnem hasonlítana az összmunkáltatói szinten létrehozandó Munkavédelmi Bizottság tevékenységéhez.

A HOSZ munkavédelmi ügyvivőjének kezdeményezésére a Szárazföldi-, a Légierő Parancsnokság, és az Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság Biztonságtechnikai alosztályai munkavédelmi főtisztjei november 24-én szakmai együttműködés keretében vitatták meg az eltelt időszak történéseit. Elfogadta a meghívást Herczeg István a HODOSZ munkavédelmi referense is. Részt vettek a megbeszélésen Jáger Tibor ügyvivő és Oláh Gábor haderőnemi titkár is.

Az alaphangulatot Németh Péter a HOSZ munkavédelmi ügyvivője adta meg azzal, hogy tájékoztatta a jelenlévőket a 14 helyőrségben végrehajtott munkavédelmi vizsgálat, bejárás tapasztalatairól. Ennek kapcsán egyetértettek a szakemberek abban, hogy a munkavédelmi tisztek önállóvá válásával javult a szakmai munka színvonala. Viszont az állományilletékes parancsnokok egy része még mindig nem tartja partnerének a parancsnokság állományában lévő munkavédelmi tisztet. Jónak tartanák azt a módszert, hogy a parancsnoki továbbképzésen egy oktatási kérdésként be kellene állítani a munkavédelem témáját. A jogszabályokban, intézkedésekben előírt kötelezettségek megismerése elengedhetetlenül fontos e területen a tisztán látás érdekében.

A HODOSZ képviselője, a több évtizedes tapasztalatai alapján szkeptikus e területen. Mégis őszinte szívvel drukkol azért, hogy a kitűzött céljainkat sikerüljön megvalósítani.

A szakmai fórumon szó esett még a kockázatértékelésről, az egyéni védőeszközök beszerzésének rendjéről, a munkavédelem feltétel rendszeréről és a parancsnoki felelősség viszonyáról.

Egyetértés született a négyes cél kitűzéséről: a HM-HVK szintű felügyeleti szerv létrehozása; a munkavédelemnek önálló költségvetés biztosítása; összmunkáltatói szintű Munkavédelmi Bizottság létrehozása és hatékony működtetése; a jogszabályokban rögzített létszámok után járó munkavédelmi szakképzettségű személyek foglalkoztatása.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.