2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködésből 5-ös!

Hosz  |  2004. 11. 30., 14:14

November 24-én immár második alakalommal találkoztak egymással a munkavédelmi szakemberek a Székesfehérvári HEMO-ban. Ez a fórum már majdnem hasonlítana az összmunkáltatói szinten létrehozandó Munkavédelmi Bizottság tevékenységéhez.

A HOSZ munkavédelmi ügyvivőjének kezdeményezésére a Szárazföldi-, a Légierő Parancsnokság, és az Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság Biztonságtechnikai alosztályai munkavédelmi főtisztjei november 24-én szakmai együttműködés keretében vitatták meg az eltelt időszak történéseit. Elfogadta a meghívást Herczeg István a HODOSZ munkavédelmi referense is. Részt vettek a megbeszélésen Jáger Tibor ügyvivő és Oláh Gábor haderőnemi titkár is.

Az alaphangulatot Németh Péter a HOSZ munkavédelmi ügyvivője adta meg azzal, hogy tájékoztatta a jelenlévőket a 14 helyőrségben végrehajtott munkavédelmi vizsgálat, bejárás tapasztalatairól. Ennek kapcsán egyetértettek a szakemberek abban, hogy a munkavédelmi tisztek önállóvá válásával javult a szakmai munka színvonala. Viszont az állományilletékes parancsnokok egy része még mindig nem tartja partnerének a parancsnokság állományában lévő munkavédelmi tisztet. Jónak tartanák azt a módszert, hogy a parancsnoki továbbképzésen egy oktatási kérdésként be kellene állítani a munkavédelem témáját. A jogszabályokban, intézkedésekben előírt kötelezettségek megismerése elengedhetetlenül fontos e területen a tisztán látás érdekében.

A HODOSZ képviselője, a több évtizedes tapasztalatai alapján szkeptikus e területen. Mégis őszinte szívvel drukkol azért, hogy a kitűzött céljainkat sikerüljön megvalósítani.

A szakmai fórumon szó esett még a kockázatértékelésről, az egyéni védőeszközök beszerzésének rendjéről, a munkavédelem feltétel rendszeréről és a parancsnoki felelősség viszonyáról.

Egyetértés született a négyes cél kitűzéséről: a HM-HVK szintű felügyeleti szerv létrehozása; a munkavédelemnek önálló költségvetés biztosítása; összmunkáltatói szintű Munkavédelmi Bizottság létrehozása és hatékony működtetése; a jogszabályokban rögzített létszámok után járó munkavédelmi szakképzettségű személyek foglalkoztatása.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.