2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Három évvel később, de megjelent!

Hosz  |  2004. 12. 10., 19:56

Amennyiben a parancsot vagy az intézkedést ,,csak” három (3!!!) év múlva hajtaná végre egy katona, vajon mekkora felháborodást váltana ki? Valószínűleg, ezt sosem tudjuk meg, az viszont már most ismert, hogy a honvédelmi miniszternek – a törvény hatályba lépése után – csaknem három évre volt szüksége ahhoz, hogy megalkossa a fokozottan veszélyes, az egészségkárosító beosztások köréről, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló rendeletét!

A Hjt. 287. § (2) bekezdés b) pont alapján a honvédelmi miniszter felhatalmazást kapott, hogy a törvény hatálybalépését – 2002. január 1. – követően 3 hónapon belül rendeletben szabályozza a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások körét, az azokhoz kapcsolódó részletes szabályokat. A kialakult joggyakorlatnak és jogi értelmezésnek megfelelően a törvényi felhatalmazás nem lehetőség, hanem kötelezettség, melynek a miniszter csak 2004. december 06-án – a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosítóbeosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004 (XII.6.) HM rendelet - megalkotásával tett eleget, így mulasztásban megnyilvánuló törvénysértést követett el.Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a nagy érdeklődéssel várt rendelet a Magyar Közlöny 2004/183. számában jelent meg. Hatályba lépésének időpontja: 2005. január 1.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.