2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Három évvel később, de megjelent!

Hosz  |  2004. 12. 10., 19:56

Amennyiben a parancsot vagy az intézkedést ,,csak” három (3!!!) év múlva hajtaná végre egy katona, vajon mekkora felháborodást váltana ki? Valószínűleg, ezt sosem tudjuk meg, az viszont már most ismert, hogy a honvédelmi miniszternek – a törvény hatályba lépése után – csaknem három évre volt szüksége ahhoz, hogy megalkossa a fokozottan veszélyes, az egészségkárosító beosztások köréről, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló rendeletét!

A Hjt. 287. § (2) bekezdés b) pont alapján a honvédelmi miniszter felhatalmazást kapott, hogy a törvény hatálybalépését – 2002. január 1. – követően 3 hónapon belül rendeletben szabályozza a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások körét, az azokhoz kapcsolódó részletes szabályokat. A kialakult joggyakorlatnak és jogi értelmezésnek megfelelően a törvényi felhatalmazás nem lehetőség, hanem kötelezettség, melynek a miniszter csak 2004. december 06-án – a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosítóbeosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004 (XII.6.) HM rendelet - megalkotásával tett eleget, így mulasztásban megnyilvánuló törvénysértést követett el.Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a nagy érdeklődéssel várt rendelet a Magyar Közlöny 2004/183. számában jelent meg. Hatályba lépésének időpontja: 2005. január 1.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.