2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott a Hosz elnöksége

Hosz  |  2004. 12. 17., 13:33

A Honvédszakszervezet elnökségének december 16-i ülésének napirendi pontjai között szerepelt az elnök beszámolója az előző ülés óta végzett munkáról (az előző elnökségi ülések, és a Választmány jegyzőkönyvének elfogadásával együtt), illetve összefoglaló értékelés az egész évi tevékenységről.

Kiemelt napirendi pontként foglalkozott a testület a legutóbbi választmányi ülés tapasztalataival ahol az elnök értékelését követően az elnökségi tagok is részletesen taglalták a Választmány által végzett munka eredményeit, az előkészítés és a végrehajtás során szerzett pozitív és negatív tapasztalataikkal együtt. Áttekintették a Választmány által hozott határozatok végrehajtásának helyzetét és az azokból adódó további feladatokat. A haderő-átalakítás aktuális helyzetének értékelése során az Elnökség elemezte a most zajló IV. ütem eddigi tapasztalatait, a már megtett és a későbbiek során szükségessé váló szakszervezeti lépéseket. Ezek sorában külön említést érdemel az érintett állomány érdekében a vezérkari főnökkel és a személyügyi csoportfőnökkel lefolytatott eredményes egyeztetés.

A betervezett napirendi pontok között tájékoztató hangzott még el a HOSZ által a HM-től igényelt üdülőkkel kapcsolatos ügyek jelenlegi állásáról. Ez alapján a HM jelenleg négy csapatpihenőre tett ajánlatot (Tarnaméra, Szigethalom, Békésszentandrás, Cserkeszőlő), összességében közel 2,5 millió forintos éves bérleti díjért. Ezek közül Szigethalomra nem tart igényt a HOSZ, a többi üdülő vonatkozásában kezdeményezte a bérleti díj mérséklését, illetve három újabb üdülő igénylését (Magyarhertelend és Balatonlelle 2 db). A HM újabb ajánlatának ismeretében elkészülnek a gazdaságossági számítások és a tagság igényeinek felmérése, amelyek alapján döntés születhet az üzemeltetésről és az üdültetés elindításáról.

Nem tervezett napirendként – elnökségi tagok kezdeményezése alapján – a testület áttekintette az érdekegyeztetés helyzetét. Testületi döntés született arról, hogy a HOSZ ismét kezdeményezi a HM-nél a jelenlegi áldatlan helyzet rendezését és a HÉF-en való újbóli részvétel feltételeinek újratárgyalását. Ennek érdekében a következő ülésre az Elnökség meghívja a honvédelmi minisztert is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.