2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott a Hosz elnöksége

Hosz  |  2004. 12. 17., 13:33

A Honvédszakszervezet elnökségének december 16-i ülésének napirendi pontjai között szerepelt az elnök beszámolója az előző ülés óta végzett munkáról (az előző elnökségi ülések, és a Választmány jegyzőkönyvének elfogadásával együtt), illetve összefoglaló értékelés az egész évi tevékenységről.

Kiemelt napirendi pontként foglalkozott a testület a legutóbbi választmányi ülés tapasztalataival ahol az elnök értékelését követően az elnökségi tagok is részletesen taglalták a Választmány által végzett munka eredményeit, az előkészítés és a végrehajtás során szerzett pozitív és negatív tapasztalataikkal együtt. Áttekintették a Választmány által hozott határozatok végrehajtásának helyzetét és az azokból adódó további feladatokat. A haderő-átalakítás aktuális helyzetének értékelése során az Elnökség elemezte a most zajló IV. ütem eddigi tapasztalatait, a már megtett és a későbbiek során szükségessé váló szakszervezeti lépéseket. Ezek sorában külön említést érdemel az érintett állomány érdekében a vezérkari főnökkel és a személyügyi csoportfőnökkel lefolytatott eredményes egyeztetés.

A betervezett napirendi pontok között tájékoztató hangzott még el a HOSZ által a HM-től igényelt üdülőkkel kapcsolatos ügyek jelenlegi állásáról. Ez alapján a HM jelenleg négy csapatpihenőre tett ajánlatot (Tarnaméra, Szigethalom, Békésszentandrás, Cserkeszőlő), összességében közel 2,5 millió forintos éves bérleti díjért. Ezek közül Szigethalomra nem tart igényt a HOSZ, a többi üdülő vonatkozásában kezdeményezte a bérleti díj mérséklését, illetve három újabb üdülő igénylését (Magyarhertelend és Balatonlelle 2 db). A HM újabb ajánlatának ismeretében elkészülnek a gazdaságossági számítások és a tagság igényeinek felmérése, amelyek alapján döntés születhet az üzemeltetésről és az üdültetés elindításáról.

Nem tervezett napirendként – elnökségi tagok kezdeményezése alapján – a testület áttekintette az érdekegyeztetés helyzetét. Testületi döntés született arról, hogy a HOSZ ismét kezdeményezi a HM-nél a jelenlegi áldatlan helyzet rendezését és a HÉF-en való újbóli részvétel feltételeinek újratárgyalását. Ennek érdekében a következő ülésre az Elnökség meghívja a honvédelmi minisztert is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.