2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett az elnökség

Hosz  |  2005. 01. 20., 15:03

Idén először tartottak elnökségi ülést a Honvédszakszervezetnél (HOSZ). A január 20-i eseményen – többek között – áttekintették az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások katonákra vonatkozó eredményeit, a közszolgálati törvény tervezetének anomáliát, de megvitatták a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés lehetőségeit is. Emellett a HOSZ 2005. évi rendezvénytervét, valamint fő feladatait is áttekintették…  

A január 20-i elnökségi ülésen elsőként Farkas László elnök tájékoztatta a döntéshozókat az elmúlt egy hónap szakszervezeti történéseiről. Az elnök beszámolt a minden hivatásos és szerződéses katonát érintő 2005. évi illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások lépcsőfokairól, felhívta a figyelmet a szakszervezeti javaslatok és a megvalósult, a januári 19-i – a katonák reprezentatív szakszervezete nélkül megtartott – HÉF ülésen elfogadott megállapodás közötti különbözőségekre. A logisztikai haderőnemi képviselő javaslatára az elnökségi ülés külön napirendi pontként tárgyalta a HÉF-re történő visszatérés módozatát. Besenyei Csaba – a HM és a HOSZ közötti tárgyalások felújítása érdekében – előkészítő bizottság létrehozását javasolta. Élénk vita bontakozott ki a kérdésben, elhangzottak a javaslatot megerősítő, de azt ellenző vélemények is. Végül amellett döntöttek, hogy a következő, február 17-i elnökségi ülésre előkészítik az érdekegyeztető fórumra történő visszatérés feltételeit. Az elnök tájékoztatott még a HM utazási költségtérítéssel kapcsolatos szándékáról, a január 21-i FRDÉSZ elnökségi ülés napirendjéről, valamint a HM és a HVK vezető pozícióit érintő, közelmúltban bekövetkezett változásokról is.

A közszolgálati törvény tervezetének jelenlegi anomáliáról dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő adott rövid tájékoztatást. A szakértő miután felhívta a figyelmet a tervezet meglévő hiányosságaira, az elnökség megfogalmazta, hogy a törvény hiába törekszik az egységességre, hiányos, rengeteg, katonákra vonatkozó dolgot egyáltalán nem szabályoz, ezért jelen állapotában nem támogatható.

A HOSZ elnöksége ezt követően elfogadta a 2005. évi rendezvénytervről, valamint a fő feladatokról szóló javaslatot, de a tavaszi választmányi ülés határozat-tervezeteinek előkészítéséről is döntöttek.  

Az elnökség határozott arról a szándéknyilatkozatról is, mely olyan speciális banki, biztosítási szolgáltatási rendszer létrehozásáról szól, melyből igazán majd a HOSZ tagsága profitálhat. Ezt követően Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. aktuális feladatairól adott tájékoztatást. Az ügyvezető beszámolt a Vodafone céggel kötött új, 2005. évi szerződésről, az új tarifacsomagról, a kintlévőségek behajtásának állásáról és a 2004. évi zárásról is. A Kft. pénzügyi évéről elmondta, hogy 232 millió forintos forgalom mellett – az előzetes számítások szerint – mintegy 1 millió forintos eredmény könyvelhető majd el.

Az elnökségi ülés végén Németh Péter a munkavédelmi bejárások tapasztalatairól szólt. A munkavédelmi ügyvivő beterjesztette az összesített értékelést, majd döntés született a további feladatokról is.              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.