2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett az elnökség

Hosz  |  2005. 01. 20., 15:03

Idén először tartottak elnökségi ülést a Honvédszakszervezetnél (HOSZ). A január 20-i eseményen – többek között – áttekintették az illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások katonákra vonatkozó eredményeit, a közszolgálati törvény tervezetének anomáliát, de megvitatták a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés lehetőségeit is. Emellett a HOSZ 2005. évi rendezvénytervét, valamint fő feladatait is áttekintették…  

A január 20-i elnökségi ülésen elsőként Farkas László elnök tájékoztatta a döntéshozókat az elmúlt egy hónap szakszervezeti történéseiről. Az elnök beszámolt a minden hivatásos és szerződéses katonát érintő 2005. évi illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások lépcsőfokairól, felhívta a figyelmet a szakszervezeti javaslatok és a megvalósult, a januári 19-i – a katonák reprezentatív szakszervezete nélkül megtartott – HÉF ülésen elfogadott megállapodás közötti különbözőségekre. A logisztikai haderőnemi képviselő javaslatára az elnökségi ülés külön napirendi pontként tárgyalta a HÉF-re történő visszatérés módozatát. Besenyei Csaba – a HM és a HOSZ közötti tárgyalások felújítása érdekében – előkészítő bizottság létrehozását javasolta. Élénk vita bontakozott ki a kérdésben, elhangzottak a javaslatot megerősítő, de azt ellenző vélemények is. Végül amellett döntöttek, hogy a következő, február 17-i elnökségi ülésre előkészítik az érdekegyeztető fórumra történő visszatérés feltételeit. Az elnök tájékoztatott még a HM utazási költségtérítéssel kapcsolatos szándékáról, a január 21-i FRDÉSZ elnökségi ülés napirendjéről, valamint a HM és a HVK vezető pozícióit érintő, közelmúltban bekövetkezett változásokról is.

A közszolgálati törvény tervezetének jelenlegi anomáliáról dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő adott rövid tájékoztatást. A szakértő miután felhívta a figyelmet a tervezet meglévő hiányosságaira, az elnökség megfogalmazta, hogy a törvény hiába törekszik az egységességre, hiányos, rengeteg, katonákra vonatkozó dolgot egyáltalán nem szabályoz, ezért jelen állapotában nem támogatható.

A HOSZ elnöksége ezt követően elfogadta a 2005. évi rendezvénytervről, valamint a fő feladatokról szóló javaslatot, de a tavaszi választmányi ülés határozat-tervezeteinek előkészítéséről is döntöttek.  

Az elnökség határozott arról a szándéknyilatkozatról is, mely olyan speciális banki, biztosítási szolgáltatási rendszer létrehozásáról szól, melyből igazán majd a HOSZ tagsága profitálhat. Ezt követően Sárkány Ferenc az Egység 2002 Kft. aktuális feladatairól adott tájékoztatást. Az ügyvezető beszámolt a Vodafone céggel kötött új, 2005. évi szerződésről, az új tarifacsomagról, a kintlévőségek behajtásának állásáról és a 2004. évi zárásról is. A Kft. pénzügyi évéről elmondta, hogy 232 millió forintos forgalom mellett – az előzetes számítások szerint – mintegy 1 millió forintos eredmény könyvelhető majd el.

Az elnökségi ülés végén Németh Péter a munkavédelmi bejárások tapasztalatairól szólt. A munkavédelmi ügyvivő beterjesztette az összesített értékelést, majd döntés született a további feladatokról is.              

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.