2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Március 11-én Regiment!

Hosz  |  2005. 01. 30., 11:01

Kedves Olvasó! Amikor új magazinunk névadásáról döntöttünk, még nem volt kézzelfogható közelségben a sorállományú „regiment” megszüntetése, a kizárólag szerződéses és hivatásos katonákból álló Magyar Honvédség megszületése.

A több éves együttgondolkodást - mely minden sajtótermék megszületésének velejárója - végül a Kossuth-nótából ismerős regiment elfogyása gyorsította fel. Mivel munkatársaimmal - akiket szerénytelenség nélkül nevezhetek alkotótársaknak is - immár 15 éve kivűlről - belülről ismerjük a sereget és a minisztérium kommunikációját, felismertük, hogy a sorkatonaság megszüntetése egy sajátos problémát vet fel. Eddig évente közel 10 ezer kommunikációs csatorna „épült ki” a sereg és a szülők, barátnők, haverok között. A hétvégi találkozások során elmesélt történetekből lehet hogy egy jó, vagy éppen rossz - helyőrsége, alakulata válogatja -, de mindenképpen realisztikus kép alakult ki az otthon maradottakban. Tudták, hogy hol szolgál a fiúk, milyen alakulatnál, na és persze nem maradt titokban a sokszor nyomdafestéket nem tűrő minősítésekkel jellemzett elöljárók személye sem. A spontán üzemelő „Ki mit tud a Magyar Honvédségről?” mozgalom fontos része volt a manapság divatos szóhasználattal kommunikációnak hívott információ cserének.

2004. november 3.-tól ez a sok generációs megélt csatorna megszűnt, a honvédség életének legfontosabb változásairól a napilapok adnak hírt, a tévében is csak a legjelentősebb eseményekről láthatunk képes beszámolót. Végigelemezve ezt a gondolatmenetet döntöttünk úgy, hogy itt az idő - bulvárosan fogalmazva, most vagy soha -, hogy megjelentessük a szárazföldi hadviseléssel foglalkozó magazinunkat.

A 2005-ben megjelenő Regimentekkel szolgálni szeretnénk a honvédelem ügyét, tájékoztatni olvasóinkat a Magyar Honvédség alakulatairól, bemutatni arra érdemes katonáit, és nem utolsósorban a hadtörténelem jeles napjait felidézve, szórakoztatva nevelni, tanítani Önöket. Ebben  a munkában szövetségeseink is segítenek minket,  hiszen már az első számban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum több méltán ismert szaktekintélyének írásával találkozhatnak olvasóink.

Segítő együttműködésükért már most köszönettel tartozunk. 

Örömmel jelenthetjük, hogy az elmúlt években, de leginkább az első szám készítésének időszakában ugyanolyan profi, felkészült katonákkal találkozhattunk a szárazföldi parancsnokság alakulatainál, mint 15 évvel ezelőtt, amikor a TOP GUN repülőmagazin megjelenéséről álmodtunk.

Bízunk benne, hogy a lánctalpak és gumikerekek világa ugyanolyan kedves lesz a Regiment leendő olvasóinak, mint a hajtóműdübörgésektől hangos Aranysas virtuális repülő- és légterei a katonai repülés szerelmeseinek.

Nincs más hátra, mint „begombolni” a harckocsi nyílásait, a hideg vas és a gázolaj szaga megcsapja az orrunkat, felbőg a motor és a lánctalpak –immár Önökkel együtt - elindulnak sajtópiac meghódító útjukra!

Tőrös IstvánAlapító főszerkesztő

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.