2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Március 11-én Regiment!

Hosz  |  2005. 01. 30., 11:01

Kedves Olvasó! Amikor új magazinunk névadásáról döntöttünk, még nem volt kézzelfogható közelségben a sorállományú „regiment” megszüntetése, a kizárólag szerződéses és hivatásos katonákból álló Magyar Honvédség megszületése.

A több éves együttgondolkodást - mely minden sajtótermék megszületésének velejárója - végül a Kossuth-nótából ismerős regiment elfogyása gyorsította fel. Mivel munkatársaimmal - akiket szerénytelenség nélkül nevezhetek alkotótársaknak is - immár 15 éve kivűlről - belülről ismerjük a sereget és a minisztérium kommunikációját, felismertük, hogy a sorkatonaság megszüntetése egy sajátos problémát vet fel. Eddig évente közel 10 ezer kommunikációs csatorna „épült ki” a sereg és a szülők, barátnők, haverok között. A hétvégi találkozások során elmesélt történetekből lehet hogy egy jó, vagy éppen rossz - helyőrsége, alakulata válogatja -, de mindenképpen realisztikus kép alakult ki az otthon maradottakban. Tudták, hogy hol szolgál a fiúk, milyen alakulatnál, na és persze nem maradt titokban a sokszor nyomdafestéket nem tűrő minősítésekkel jellemzett elöljárók személye sem. A spontán üzemelő „Ki mit tud a Magyar Honvédségről?” mozgalom fontos része volt a manapság divatos szóhasználattal kommunikációnak hívott információ cserének.

2004. november 3.-tól ez a sok generációs megélt csatorna megszűnt, a honvédség életének legfontosabb változásairól a napilapok adnak hírt, a tévében is csak a legjelentősebb eseményekről láthatunk képes beszámolót. Végigelemezve ezt a gondolatmenetet döntöttünk úgy, hogy itt az idő - bulvárosan fogalmazva, most vagy soha -, hogy megjelentessük a szárazföldi hadviseléssel foglalkozó magazinunkat.

A 2005-ben megjelenő Regimentekkel szolgálni szeretnénk a honvédelem ügyét, tájékoztatni olvasóinkat a Magyar Honvédség alakulatairól, bemutatni arra érdemes katonáit, és nem utolsósorban a hadtörténelem jeles napjait felidézve, szórakoztatva nevelni, tanítani Önöket. Ebben  a munkában szövetségeseink is segítenek minket,  hiszen már az első számban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum több méltán ismert szaktekintélyének írásával találkozhatnak olvasóink.

Segítő együttműködésükért már most köszönettel tartozunk. 

Örömmel jelenthetjük, hogy az elmúlt években, de leginkább az első szám készítésének időszakában ugyanolyan profi, felkészült katonákkal találkozhattunk a szárazföldi parancsnokság alakulatainál, mint 15 évvel ezelőtt, amikor a TOP GUN repülőmagazin megjelenéséről álmodtunk.

Bízunk benne, hogy a lánctalpak és gumikerekek világa ugyanolyan kedves lesz a Regiment leendő olvasóinak, mint a hajtóműdübörgésektől hangos Aranysas virtuális repülő- és légterei a katonai repülés szerelmeseinek.

Nincs más hátra, mint „begombolni” a harckocsi nyílásait, a hideg vas és a gázolaj szaga megcsapja az orrunkat, felbőg a motor és a lánctalpak –immár Önökkel együtt - elindulnak sajtópiac meghódító útjukra!

Tőrös IstvánAlapító főszerkesztő

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.