2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pártoló tagi rendezvényt tartott a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2005. 02. 01., 14:55

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Alapítvány (Alapítvány) február elsején pártoló tagi rendezvényt tartott. A Honvédszakszervezet (Hosz) budapesti Központi Irodájának tanácstermében megjelent – többek között – dr. Kunos Bálint, a HM védelemgazdasági helyettes államtitkára, Szekeres István ny. dandártábornok, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Tóth László Hosz alelnök is…  

Az immár hagyományosnak tekinthető pártoló tagi rendezvényt Szekeres István ny. dandártábornok nyitotta meg. Ezt követően dr. Kunos Bálint tartott előadást a honvédelmi tárca 2005-ös költségvetéséről. A védelemgazdasági helyettes államtitkár kiemelte: a különböző megszorítások miatti szűkös keretek, a szervezeti átalakításokból adódó létszámleépítések, a vezetési szintek csökkentése mind-mind nagymértékben befolyásolják majd a szakminisztérium és a vezérkar mindennapjait. Saját hatáskörébe tartozó feladatokról hangsúlyozta: a szervezési feladatokkal összhangban védelemtervezési főosztály alakul, melynek a rendszerfejlesztés és a tervkészítés lesz az alapvető feladata. Az is elhangzott, hogy emellett védelemgazdasági és hadfelszerelési főosztály is működik majd. A helyettes államtitkár kiemelte: az új tervező rendszert már a haderő jelenlegi és jövőbeni képességeit, valamint a szükséges erőforrásokat is figyelembe véve fogják működtetni. Kunos Bálint azt is elmondta, hogy a laktanya-rekonstrukciós program lehetőségei – a sok helyen már-már elkeserítő elhelyezési feltételek ellenére is - nagyon lecsökkennek a 2005-ös esztendőre: mindössze alig több mint 1,2 milliárd forint jut majd a vidéki laktanyák felújítására. Kérdésekre válaszolva a helyettes államtitkár elmondta, hogy már brüsszeli missziója során is meggyőződött arról, hogy a Magyar Honvédség megítélése mind a NATO, mind az EU tekintetében pozitív.  

A jó hangulatú pártoló tagi rendezvény záró részében Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára arra kérte a jelenlévőket, hogy minél több kollégát, katonát vagy polgári személyt ösztökéljenek arra; rendelkezzenek személyi jövedelemadójuk 1%-ról az Alapítvány javára.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.