2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pártoló tagi rendezvényt tartott a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2005. 02. 01., 14:55

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Alapítvány (Alapítvány) február elsején pártoló tagi rendezvényt tartott. A Honvédszakszervezet (Hosz) budapesti Központi Irodájának tanácstermében megjelent – többek között – dr. Kunos Bálint, a HM védelemgazdasági helyettes államtitkára, Szekeres István ny. dandártábornok, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Tóth László Hosz alelnök is…  

Az immár hagyományosnak tekinthető pártoló tagi rendezvényt Szekeres István ny. dandártábornok nyitotta meg. Ezt követően dr. Kunos Bálint tartott előadást a honvédelmi tárca 2005-ös költségvetéséről. A védelemgazdasági helyettes államtitkár kiemelte: a különböző megszorítások miatti szűkös keretek, a szervezeti átalakításokból adódó létszámleépítések, a vezetési szintek csökkentése mind-mind nagymértékben befolyásolják majd a szakminisztérium és a vezérkar mindennapjait. Saját hatáskörébe tartozó feladatokról hangsúlyozta: a szervezési feladatokkal összhangban védelemtervezési főosztály alakul, melynek a rendszerfejlesztés és a tervkészítés lesz az alapvető feladata. Az is elhangzott, hogy emellett védelemgazdasági és hadfelszerelési főosztály is működik majd. A helyettes államtitkár kiemelte: az új tervező rendszert már a haderő jelenlegi és jövőbeni képességeit, valamint a szükséges erőforrásokat is figyelembe véve fogják működtetni. Kunos Bálint azt is elmondta, hogy a laktanya-rekonstrukciós program lehetőségei – a sok helyen már-már elkeserítő elhelyezési feltételek ellenére is - nagyon lecsökkennek a 2005-ös esztendőre: mindössze alig több mint 1,2 milliárd forint jut majd a vidéki laktanyák felújítására. Kérdésekre válaszolva a helyettes államtitkár elmondta, hogy már brüsszeli missziója során is meggyőződött arról, hogy a Magyar Honvédség megítélése mind a NATO, mind az EU tekintetében pozitív.  

A jó hangulatú pártoló tagi rendezvény záró részében Pusztai Lajos, az Alapítvány titkára arra kérte a jelenlévőket, hogy minél több kollégát, katonát vagy polgári személyt ösztökéljenek arra; rendelkezzenek személyi jövedelemadójuk 1%-ról az Alapítvány javára.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.