2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ember a legfontosabb (1.)

Hosz  |  2005. 02. 08., 14:16

Az Európai Unióhoz való csatlakozással számos jogszabály megváltozott, illetve lépett hatályba. Ezen jogszabályok nem csak a civil szférára, hanem a katonai területre is érvényesek. Az eddig elszigetelten müködö katonai szervezetekhez rendre érkeznek a civil környezetvédelmi, közegészségügyi ellenörzések. A munkavédelmi hatósági ellenörzések megmaradtak a katonai kontroll alatt. Ez elönyt jelent a munkaadók részére, viszont a munkavállalók részéröl mindenképpen hátrányos.

A munkavédelmi ügyvivö 2004-ben 14 helyörségben, 11 katonai szervezetnél tartott szakmai bejárást, vizsgálatot. E vizsgálatokról összefoglaló jelentés készült, melyet a Hosz elnöksége a január 20-ai ülésén tárgyalt. A jelentés terjedelme miatt nem alkalmas közlésre, de a vizsgálatok tapasztalatait e cikkben összefoglaljuk.

A munkavédelmi bejárások elözménye volt a parancsnokok értesítése írásos megkeresés formájában. Emellett a katonai szervezet munkavédelmi tisztjével, vagy megbízottjával is felvettük a kapcsolatot. Több esetben részt vett a vizsgálaton az elöljáró szervezet munkavédelmi fötisztje, de több alkalommal jelen volt haderönemi képviselö és alapszervezeti vezetö is.

A vizsgálatok során a következö témákra koncentráltunk: kockázatértékelés, a fokozottan veszélyes munkakörök, veszélyes gépek és berendezések, elsösegélynyújtás, képernyös munkakörök, érintés- és villámvédelmi szabványossági felülvizsgálatok, egyéni védöeszközök, veszélyes anyagok, valamint a munkahelyek munkavédelmi követelményei. A vizsgálatokat a hatályos jogszabályok, nemzeti szabványok és belsö intézkedések figyelembevételével végeztük.

A vizsgálatok legföbb célja kettös volt. Egyrészt felhívni a parancsnokok figyelmét a munkavédelem fontosságára, másrészt világos képet kapni a jelenlegi állapotokról, a késöbbi érdekképviseleti-érdekérvényesítö munkánkhoz.

Mielött végképp belekezdenék a rövidített összefoglaló jelentésbe, egy lényeges dolgot kell még tisztázni. A Hjt. rögzíti a szakszervezet jogosultságát. A munka- és szolgálati körülmények ellenörzése nem egy szük, behatárolt terület, a vonatkozó dokumentumok, a különbözö felülvizsgálatok, vagy üzembe helyezési eljárások vizsgálata mind szorosan csatlakozik hozzá, gyakorlatilag felöleli a munkavédelem teljes vertikumát.

Két alapvetö dokumentációval kell rendelkeznie a katonai szervezeteknek. Ebböl az egyik a Szervezeti Munkavédelmi Szabályzat (továbbiakban SzMvSz). Ezek rendelkezésre állnak, viszont a szervezeti átalakulás miatt a tartalmukat jelentös mértékben át kell dolgozni. Problémát jelent viszont, hogy a munkavállalók jelentös része nem ismeri a szabályzat tartalmát, holott a munkavédelemröl szóló 1993. XCIII. évi törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 21/2000. HM rendelet ezt elöírja. Több helyen a véleményeztetési eljárásokat mellözik az érdekképviseleti szervekkel.

A másik alapvetö dokumentáció a kockázatértékelés. Ezen a területen jóval nagyobb problémák jelentkeznek. Valamennyi munkavédelemmel összefüggö tevékenységet erre alapozva kellene tervezni, szervezni és végrehajtani. A kockázatértékelés az alapja a parancsnokok munkavédelmi tevékenységének. A Munkabiztonsági és Építésügyi Hatósági Hivatal szigorú követelményt támasztott a katonai szervezetekkel szemben, ami persze a munkavédelmi szakembereken csapódott le. Nevezetesen az „1000 pontos módszer” használatát rendeli el a kockázatértékelés-kockázatkezelés kapcsán, ami nehéz feladat elé állította a személyi állományt. Nem is tudtak sokan megbirkózni ezzel a feladattal. Gyakorlatilag a munkavédelmi tisztek egyedül maradtak, a kockázatértékelés pedig nem érte el a célját. A honvédség teljesen lemaradt a 2002. december 31-ei határidöhöz képest.

A cikk folytatását a márciusi számban találják majd – a szerk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.