2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ki, mit kezdeményezett és miért?

Hosz  |  2005. 02. 15., 11:38

A honvédelmi tárca politikai államtitkára lefújta a Honvédszakszervezet négy elnökségi tagjával a múlt péntekre szervezett randevút. Az esetet az teszi érdekessé, hogy az érdekvédők elnöksége az összejövetel elmaradása ellenére sajtóközleményben tiltakozott a szerintük a \"demokrácia és jogállamiság elveivel össze nem egyeztethető lépés\" ellen. A jelzett megbeszélést ugyanis a szakszervezet elnökének és alelnökeinek megkerülésével akarták bonyolítani, ráadásul úgy, hogy a tagok parancsnoki berendeléssel érkeztek a minisztériumi randevúra, ami, mint már jeleztük, elmaradt...

A dolog azért is furcsa, mert a szakszervezeti közleményre még melegében reagáló Bocskai István állította: a találkozót maguk a tagok kezdeményezték, amit elmondása szerint Iváncsik Imre államtitkár amiatt fújt le, mert a meghívottakat a Honvédszakszervezet elnöke, Farkas László is elkisérte, és a kommunikációs főosztályvezető kijelentése szerint, emiatt "a találkozó eredeti célja nem tudott volna érvényesülni". Így ugyanis a szakszervezeti tagoknak nem lett volna lehetőségük kifejteni azt, hogy miért kezdeményezték a találkozót - hangsúlyozta Bocskai. A történet csupa rejtély. Az elnök úgy lett ugyanis a négyek "kisérője", hogy azok szóltak neki. Farkas László legalábbis ezt állítja. Érdeklődésünkre még annyit mondott: a sikertelen megbeszélést követően a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum vezetőjétől megkérdezte: neki miért nem szóltak hivatalosan a találkozóról. Zsoldos Gézától azt a választ kapta, hogy az utasítás értelmében csak a négy tagot kellett értesítenie. A Népszavának viszont azt hangsúlyozta, hogy az ő szerepe nem volt több közvetítőnél. Az államtitkár kérésére értesítette ki azokat, akik beszélni akartak vele. Ő egyébként az elmaradt beszélgetés témáját sem ismerte, amúgy pedig távoltartja magát attól, hogy bármelyik szakszervezet dolgába beavatkozzon, ügyeiben állástfoglaljon. Kértük, mondja meg annak a nevét és az elérhetőségét, aki állítása szerint kezdeményezője volt a találkozónak. "Meg kell beszélnem az államtitkár úrral, hogy kiadhatom-e a megkereső nevét" - mondotta a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum elnöke.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.