2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét új Hosz tag

Hosz  |  2005. 02. 17., 13:49

Sikeres tájékoztatót tartottak a Honvédszakszervezet(Hosz) tisztségviselői - február 17-én - Szentendrén. A Kinizsi Pál Tiszthelyettes-képző Központban a katonai végzettséggel nem rendelkező katonák nemcsak a Hosz hatékony érdekvédelmi- érdekképviseleti tevékenységéről, hanem a reprezentatív szakszervezet vonzó szolgáltatásairól is tájékozódhattak... 

Miután Jáger Tibor, a Hosz területi ügyvivője megnyitotta a - kiképzési tematikába illeszkedő - rendezvényt, Tóth László alelnök az aktuális, minden hivatásos és szerződéses katonát érintő minisztériumi döntésekről, és az ezekkel kapcsolatos szakszervezeti álláspontokról tájékoztatta a résztvevőket. Az alelnök beszámolt a napjainkban is zajló tárgyalásokról, a haderő-átalakítás aktuális szervezési feladatairól, illetve az üdültetési rendszer megváltozásáról is. Tóth László részletesen beszélt a bevezetendő választható béren kívüli juttatás rendszeréről, a 2005-ös illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások eredményeiről, valamint a Hosz azon Alkotmánybírósági beadványáról, mely az elmaradt 2004. évi 13. havi illetmény megfizetését kéri. Az aktuális tájékoztató után dr. Hortobágyi Tibor a Hosz jogsegélyszolgálatának működését, a szakszervezet jelenleg is zajló peres ügyeit ismertette. A jogi ügyvivő - emellett - beszámolt a készülő egységes közszolgálati törvény katonákat érintő részleteiről is. Ezután Jáger Tibor a Hosz-tagok számára biztosított szolgáltatásokról adott áttekintést. 

Február 17-én, a három tanóra keretében lezajlott aktuális tájékoztatókat mintegy kétszáz, katonai végzettséggel nem rendelkező tiszt, zászlós, tiszthelyettes és tisztes hallgatta végig, illetve tette fel magán- vagy közérdekű kérdését. A szakszervezeti tisztségviselők találkoztak Holp György ezredessel, az intézmény parancsnokával is. A nap végére kialakult statisztika jelezte: sikeres volt a szentendrei rendezvény, harminchat katona töltötte ki a helyszínen a reprezentatív szakszervezet belépési nyilatkozatát, emellett megalakult egy harmincegyfős hallgatói Hosz csoport is.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.