2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatvanhét új Hosz tag

Hosz  |  2005. 02. 17., 13:49

Sikeres tájékoztatót tartottak a Honvédszakszervezet(Hosz) tisztségviselői - február 17-én - Szentendrén. A Kinizsi Pál Tiszthelyettes-képző Központban a katonai végzettséggel nem rendelkező katonák nemcsak a Hosz hatékony érdekvédelmi- érdekképviseleti tevékenységéről, hanem a reprezentatív szakszervezet vonzó szolgáltatásairól is tájékozódhattak... 

Miután Jáger Tibor, a Hosz területi ügyvivője megnyitotta a - kiképzési tematikába illeszkedő - rendezvényt, Tóth László alelnök az aktuális, minden hivatásos és szerződéses katonát érintő minisztériumi döntésekről, és az ezekkel kapcsolatos szakszervezeti álláspontokról tájékoztatta a résztvevőket. Az alelnök beszámolt a napjainkban is zajló tárgyalásokról, a haderő-átalakítás aktuális szervezési feladatairól, illetve az üdültetési rendszer megváltozásáról is. Tóth László részletesen beszélt a bevezetendő választható béren kívüli juttatás rendszeréről, a 2005-ös illetményfejlesztéssel kapcsolatos tárgyalások eredményeiről, valamint a Hosz azon Alkotmánybírósági beadványáról, mely az elmaradt 2004. évi 13. havi illetmény megfizetését kéri. Az aktuális tájékoztató után dr. Hortobágyi Tibor a Hosz jogsegélyszolgálatának működését, a szakszervezet jelenleg is zajló peres ügyeit ismertette. A jogi ügyvivő - emellett - beszámolt a készülő egységes közszolgálati törvény katonákat érintő részleteiről is. Ezután Jáger Tibor a Hosz-tagok számára biztosított szolgáltatásokról adott áttekintést. 

Február 17-én, a három tanóra keretében lezajlott aktuális tájékoztatókat mintegy kétszáz, katonai végzettséggel nem rendelkező tiszt, zászlós, tiszthelyettes és tisztes hallgatta végig, illetve tette fel magán- vagy közérdekű kérdését. A szakszervezeti tisztségviselők találkoztak Holp György ezredessel, az intézmény parancsnokával is. A nap végére kialakult statisztika jelezte: sikeres volt a szentendrei rendezvény, harminchat katona töltötte ki a helyszínen a reprezentatív szakszervezet belépési nyilatkozatát, emellett megalakult egy harmincegyfős hallgatói Hosz csoport is.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.