2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatékony fellépést!

Hosz  |  2005. 02. 17., 15:32

A létszámleépítések ügye, az Egységes Közszolgálati Törvény, a szakszervezeti jogok megsértése, a 13. havi illetmények elmaradása és egyéb, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) hatáskörébe tartozó munkavállalói probléma is felmerült a február 18-i küldöttgyűlésen... 

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnökeA Honvédszakszervezet székhelyén megtartott rendezvényen a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztása, a munka- és a napirend elfogadása után Kónya Péter számolt be a 2004. évben végzett munkáról. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: az ágazati érdekegyeztető fórumok kiüresedtek, egyre kevesebb az eredményesnek nevezhető egyeztetés, a szaktárcák szükséges rosszként kezelik a szakszervezetek erőfeszítéseit.

A beszámoló szóbeli kiegészítésekor a tagszervezetek elnökei között Heiling Ottó Hosz alelnök megfogalmazta: az elmúlt időszakban az FRDÉSZ elérte, hogy végre súlyához mérve kezeljék. A katonák helyzetéről szólva elmondta, hogy a Magyar Honvédség helyzetére alaposan rányomja a bélyegét a több mint 100 milliárd forintos elvonás. Kajsza Zoltán, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) ügyvivője hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy nem késlekedhetnek a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek, ma már szövetségi szintű, határozott, kőkemény fellépésre van szükség! A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) részéről megjelent Balázs László azt javasolta, hogy kérdőíves hangulatfelméréssel győzödjön meg az FRDÉSZ a szakszervezeti tagok jelenlegi élethelyzetéről, munkafeltételeiről, megélhetési nehézségeiről és azt tegye is közzé. 

A 2004. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, a GEB elnökének jelentése után a küldöttek elfogadták a zárszámadást. Miután a szakszervezetek küldöttei az elnöki beszámolót is elfogadták, az FRDÉSZ 2005. évi fő feladatait határozták meg. Eszerint különös figyelmet fordítanak 2005-ben a civil szakszervezeti tömörülésekkel történő kapcsolatok ápolására, javítására, emelett a fegyveres és rendvédelmi szférában dolgozók hangulatát is felmérik majd, de az Európai Szociális Charta 4. pontjában megfogalmazott tisztes megélhetést is célul tűzték ki a különleges közszolgálati feladatokat ellátók számára. Az FRDÉSZ - az elfogadott határozat szerint - a szolgáltatások javítását is kiemelt feladatának tekinti. A 2005. évi költségvetés vitája és elfogadása után a küldöttek döntöttek a Honvédszakszervezet támogatásáról is. Eszerint: az FRDÉSZ tagszervezetei szolidartításukról biztosítják a katonák reprezentatív szakszervezetét és határozottan elutasítanak minden olyan hatalmi törekvést, mellyel a társadalmi szervezetek autonómiját akarják megnyirbálni, csorbítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.