2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hatékony fellépést!

Hosz  |  2005. 02. 17., 15:32

A létszámleépítések ügye, az Egységes Közszolgálati Törvény, a szakszervezeti jogok megsértése, a 13. havi illetmények elmaradása és egyéb, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) hatáskörébe tartozó munkavállalói probléma is felmerült a február 18-i küldöttgyűlésen... 

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnökeA Honvédszakszervezet székhelyén megtartott rendezvényen a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztása, a munka- és a napirend elfogadása után Kónya Péter számolt be a 2004. évben végzett munkáról. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: az ágazati érdekegyeztető fórumok kiüresedtek, egyre kevesebb az eredményesnek nevezhető egyeztetés, a szaktárcák szükséges rosszként kezelik a szakszervezetek erőfeszítéseit.

A beszámoló szóbeli kiegészítésekor a tagszervezetek elnökei között Heiling Ottó Hosz alelnök megfogalmazta: az elmúlt időszakban az FRDÉSZ elérte, hogy végre súlyához mérve kezeljék. A katonák helyzetéről szólva elmondta, hogy a Magyar Honvédség helyzetére alaposan rányomja a bélyegét a több mint 100 milliárd forintos elvonás. Kajsza Zoltán, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) ügyvivője hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy nem késlekedhetnek a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek, ma már szövetségi szintű, határozott, kőkemény fellépésre van szükség! A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) részéről megjelent Balázs László azt javasolta, hogy kérdőíves hangulatfelméréssel győzödjön meg az FRDÉSZ a szakszervezeti tagok jelenlegi élethelyzetéről, munkafeltételeiről, megélhetési nehézségeiről és azt tegye is közzé. 

A 2004. évi zárszámadás szóbeli kiegészítése, a GEB elnökének jelentése után a küldöttek elfogadták a zárszámadást. Miután a szakszervezetek küldöttei az elnöki beszámolót is elfogadták, az FRDÉSZ 2005. évi fő feladatait határozták meg. Eszerint különös figyelmet fordítanak 2005-ben a civil szakszervezeti tömörülésekkel történő kapcsolatok ápolására, javítására, emelett a fegyveres és rendvédelmi szférában dolgozók hangulatát is felmérik majd, de az Európai Szociális Charta 4. pontjában megfogalmazott tisztes megélhetést is célul tűzték ki a különleges közszolgálati feladatokat ellátók számára. Az FRDÉSZ - az elfogadott határozat szerint - a szolgáltatások javítását is kiemelt feladatának tekinti. A 2005. évi költségvetés vitája és elfogadása után a küldöttek döntöttek a Honvédszakszervezet támogatásáról is. Eszerint: az FRDÉSZ tagszervezetei szolidartításukról biztosítják a katonák reprezentatív szakszervezetét és határozottan elutasítanak minden olyan hatalmi törekvést, mellyel a társadalmi szervezetek autonómiját akarják megnyirbálni, csorbítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.