2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb lakáslízing lehetőségek

Hosz  |  2009. 09. 01., 15:36

A Honvédszakszervezet szárazföldi, valamint közigazgatási és intézményi tagozatának alapszervezeti- és csoportvezetõi tanácskoztak két napon át Csopakon. Bátor Ferenc, a szárazföldi haderőnemet képviselõ elnökségi tag elmondta, hogy aktualitások, személyi ügyek és az előző, rendkívüli választmányi ülés témáinak megtárgyalása szerepelt a napirendi pontok között. Az aktivisták, a helyi tisztségviselők fontosnak tartották hangsúlyozni: a tagok által megfogalmazott gondokat, problémákat következetesen felszínre hozzák, s ezeket továbbra is markánsan képviselik a Honvédszakszervezet irányító testületeiben. A javaslatok között elhangzott, hogy mielõbb meg kell fogalmazni a Hosz hosszú távú stratégiáját.

Bátor Ferenc az aktivisták eredményes tevékenységének tulajdonítja, hogy az elmúlt egy évben a haderőnemen belül 10%-al nõtt a Honvédszakszervezet tagjainak száma, s így meghaladja a négyezer-hétszáz főt. Ugyancsak toborzó hatása van az országos színtü, az állomány körében jelentős visszhangot kiváltó eseményeknek, rendezvényeknek, demonstrációknak, sőt - esetenként egy-egy plakát, szórólap is mozgósító erővel bír.Gáspár Tamásné, a közigazgatási és intézményi tagozatot képviselő elnökségi tag a kétnapos fórum után elmondta: személyi ügyekről és a legutóbbi választmányi ülés óta eltelt időszak alatt végzett munkáról tanácskoztak. A szakszervezeti aktivisták fontosnak tartották hangsúlyozni a megújulás szükségességét, amelynek alapja az elkötelezett, egyéni érdekeket háttérbe szorító önzetlen munka, s a tagság érdekeinek védelme minden szinten. A résztvevők egyértelmüen úgy foglaltak állást, hogy a szakszervezeti tevékenységnek nem lehetnek olyan szegmensei, amelyek a lényegről, az érdekvédelmi munka hatékonyságáról elterelik a figyelmet.Gáspárné Erika elmondta azt is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozat aktivistái minden fajsúlyos kérdés tárgyalásakor markánsan megfogalmazták véleményüket, s erre a jövőben is számíthatnak a Hosz irányítói. Az elnökségi tag szerint tovább kell erősíteni a szakszervezet presztízsét a Magyar Honvédségen belül, s a döntéshozó testületek munkáját még nyitottabbá célszerü tenni.Az októberi haderőnemi fórum most is konstruktivitásáról marad emlékezetes a jelenlévők körében - a szervezet hatékonyabb müködését szorgalmazó felvetések ezúttal sem hiányoztak. Nyitott, őszinte hangvétel, elkötelezettség, érzékenység a kollégák problémái iránt – ez jellemezte a tanácskozást, melyen nagy teret kaptak az aktualitások is. A Hosz elnökségének tagja megelégedettséggel adott hírt arról is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozatban több mint 10%-kal nőtt a tagok száma az elmúlt egy évben.A kétnapos fórumon jelen volt Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervező munkatársa is, aki ismertette a Honvédszakszervezet és az Egység Kft. által nyújtott szolgáltatásokat. A katonákat egyre jobban foglalkoztató lakáslízing kapcsán elmondta, hogy aláírás előtt áll több projekt-szerződés, s így hamarosan Úrhidán, Polgárdiban, Szolnokon és Szentesen – ez utóbbi városban két helyszínen is – lehetőségük lesz kollégáinknak otthonhoz jutni. Előadásában szólt a katonai életpálya programhoz kapcsolódó, befektetéssel kombinált biztosításról és a Lyoness vásárlói közösség nyújtotta lehetőségekről – egyének, alapszervezetek és a Hosz vonatkozásában. Tájékoztatójához kapcsolódóan Tukora Gábor, a Személyi Alkusz Szolgálat ügyvezető igazgatója a Kulcsember programról és a Hosz-szal közösen – az aktivisták számára - szervezendő képzésről tartott előadást.Süli Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.