2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb lakáslízing lehetőségek

Hosz  |  2009. 09. 01., 15:36

A Honvédszakszervezet szárazföldi, valamint közigazgatási és intézményi tagozatának alapszervezeti- és csoportvezetõi tanácskoztak két napon át Csopakon. Bátor Ferenc, a szárazföldi haderőnemet képviselõ elnökségi tag elmondta, hogy aktualitások, személyi ügyek és az előző, rendkívüli választmányi ülés témáinak megtárgyalása szerepelt a napirendi pontok között. Az aktivisták, a helyi tisztségviselők fontosnak tartották hangsúlyozni: a tagok által megfogalmazott gondokat, problémákat következetesen felszínre hozzák, s ezeket továbbra is markánsan képviselik a Honvédszakszervezet irányító testületeiben. A javaslatok között elhangzott, hogy mielõbb meg kell fogalmazni a Hosz hosszú távú stratégiáját.

Bátor Ferenc az aktivisták eredményes tevékenységének tulajdonítja, hogy az elmúlt egy évben a haderőnemen belül 10%-al nõtt a Honvédszakszervezet tagjainak száma, s így meghaladja a négyezer-hétszáz főt. Ugyancsak toborzó hatása van az országos színtü, az állomány körében jelentős visszhangot kiváltó eseményeknek, rendezvényeknek, demonstrációknak, sőt - esetenként egy-egy plakát, szórólap is mozgósító erővel bír.Gáspár Tamásné, a közigazgatási és intézményi tagozatot képviselő elnökségi tag a kétnapos fórum után elmondta: személyi ügyekről és a legutóbbi választmányi ülés óta eltelt időszak alatt végzett munkáról tanácskoztak. A szakszervezeti aktivisták fontosnak tartották hangsúlyozni a megújulás szükségességét, amelynek alapja az elkötelezett, egyéni érdekeket háttérbe szorító önzetlen munka, s a tagság érdekeinek védelme minden szinten. A résztvevők egyértelmüen úgy foglaltak állást, hogy a szakszervezeti tevékenységnek nem lehetnek olyan szegmensei, amelyek a lényegről, az érdekvédelmi munka hatékonyságáról elterelik a figyelmet.Gáspárné Erika elmondta azt is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozat aktivistái minden fajsúlyos kérdés tárgyalásakor markánsan megfogalmazták véleményüket, s erre a jövőben is számíthatnak a Hosz irányítói. Az elnökségi tag szerint tovább kell erősíteni a szakszervezet presztízsét a Magyar Honvédségen belül, s a döntéshozó testületek munkáját még nyitottabbá célszerü tenni.Az októberi haderőnemi fórum most is konstruktivitásáról marad emlékezetes a jelenlévők körében - a szervezet hatékonyabb müködését szorgalmazó felvetések ezúttal sem hiányoztak. Nyitott, őszinte hangvétel, elkötelezettség, érzékenység a kollégák problémái iránt – ez jellemezte a tanácskozást, melyen nagy teret kaptak az aktualitások is. A Hosz elnökségének tagja megelégedettséggel adott hírt arról is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozatban több mint 10%-kal nőtt a tagok száma az elmúlt egy évben.A kétnapos fórumon jelen volt Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervező munkatársa is, aki ismertette a Honvédszakszervezet és az Egység Kft. által nyújtott szolgáltatásokat. A katonákat egyre jobban foglalkoztató lakáslízing kapcsán elmondta, hogy aláírás előtt áll több projekt-szerződés, s így hamarosan Úrhidán, Polgárdiban, Szolnokon és Szentesen – ez utóbbi városban két helyszínen is – lehetőségük lesz kollégáinknak otthonhoz jutni. Előadásában szólt a katonai életpálya programhoz kapcsolódó, befektetéssel kombinált biztosításról és a Lyoness vásárlói közösség nyújtotta lehetőségekről – egyének, alapszervezetek és a Hosz vonatkozásában. Tájékoztatójához kapcsolódóan Tukora Gábor, a Személyi Alkusz Szolgálat ügyvezető igazgatója a Kulcsember programról és a Hosz-szal közösen – az aktivisták számára - szervezendő képzésről tartott előadást.Süli Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.