2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb lakáslízing lehetőségek

Hosz  |  2009. 09. 01., 15:36

A Honvédszakszervezet szárazföldi, valamint közigazgatási és intézményi tagozatának alapszervezeti- és csoportvezetõi tanácskoztak két napon át Csopakon. Bátor Ferenc, a szárazföldi haderőnemet képviselõ elnökségi tag elmondta, hogy aktualitások, személyi ügyek és az előző, rendkívüli választmányi ülés témáinak megtárgyalása szerepelt a napirendi pontok között. Az aktivisták, a helyi tisztségviselők fontosnak tartották hangsúlyozni: a tagok által megfogalmazott gondokat, problémákat következetesen felszínre hozzák, s ezeket továbbra is markánsan képviselik a Honvédszakszervezet irányító testületeiben. A javaslatok között elhangzott, hogy mielõbb meg kell fogalmazni a Hosz hosszú távú stratégiáját.

Bátor Ferenc az aktivisták eredményes tevékenységének tulajdonítja, hogy az elmúlt egy évben a haderőnemen belül 10%-al nõtt a Honvédszakszervezet tagjainak száma, s így meghaladja a négyezer-hétszáz főt. Ugyancsak toborzó hatása van az országos színtü, az állomány körében jelentős visszhangot kiváltó eseményeknek, rendezvényeknek, demonstrációknak, sőt - esetenként egy-egy plakát, szórólap is mozgósító erővel bír.Gáspár Tamásné, a közigazgatási és intézményi tagozatot képviselő elnökségi tag a kétnapos fórum után elmondta: személyi ügyekről és a legutóbbi választmányi ülés óta eltelt időszak alatt végzett munkáról tanácskoztak. A szakszervezeti aktivisták fontosnak tartották hangsúlyozni a megújulás szükségességét, amelynek alapja az elkötelezett, egyéni érdekeket háttérbe szorító önzetlen munka, s a tagság érdekeinek védelme minden szinten. A résztvevők egyértelmüen úgy foglaltak állást, hogy a szakszervezeti tevékenységnek nem lehetnek olyan szegmensei, amelyek a lényegről, az érdekvédelmi munka hatékonyságáról elterelik a figyelmet.Gáspárné Erika elmondta azt is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozat aktivistái minden fajsúlyos kérdés tárgyalásakor markánsan megfogalmazták véleményüket, s erre a jövőben is számíthatnak a Hosz irányítói. Az elnökségi tag szerint tovább kell erősíteni a szakszervezet presztízsét a Magyar Honvédségen belül, s a döntéshozó testületek munkáját még nyitottabbá célszerü tenni.Az októberi haderőnemi fórum most is konstruktivitásáról marad emlékezetes a jelenlévők körében - a szervezet hatékonyabb müködését szorgalmazó felvetések ezúttal sem hiányoztak. Nyitott, őszinte hangvétel, elkötelezettség, érzékenység a kollégák problémái iránt – ez jellemezte a tanácskozást, melyen nagy teret kaptak az aktualitások is. A Hosz elnökségének tagja megelégedettséggel adott hírt arról is, hogy a közigazgatási és intézményi tagozatban több mint 10%-kal nőtt a tagok száma az elmúlt egy évben.A kétnapos fórumon jelen volt Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervező munkatársa is, aki ismertette a Honvédszakszervezet és az Egység Kft. által nyújtott szolgáltatásokat. A katonákat egyre jobban foglalkoztató lakáslízing kapcsán elmondta, hogy aláírás előtt áll több projekt-szerződés, s így hamarosan Úrhidán, Polgárdiban, Szolnokon és Szentesen – ez utóbbi városban két helyszínen is – lehetőségük lesz kollégáinknak otthonhoz jutni. Előadásában szólt a katonai életpálya programhoz kapcsolódó, befektetéssel kombinált biztosításról és a Lyoness vásárlói közösség nyújtotta lehetőségekről – egyének, alapszervezetek és a Hosz vonatkozásában. Tájékoztatójához kapcsolódóan Tukora Gábor, a Személyi Alkusz Szolgálat ügyvezető igazgatója a Kulcsember programról és a Hosz-szal közösen – az aktivisták számára - szervezendő képzésről tartott előadást.Süli Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.