2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. kiemelt partnere a katonatársadalom

Hosz  |  2008. 05. 24., 18:45

Az elmúlt év végére az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. a lakáslízing piacon fontos, egyben meghatározó szereplõ lett. Az üzleti sikereket a növekvõ ügyfélszám és a már megkötött szerzõdések halmaza is jelzi: 2008-ban a pénzügyi cég további térhódításra készül, s a koncepcióban továbbra is kiemelt ügyfélként fordulnak a katonatársadalom felé. Ez utóbbira a Honvédszakszervezettel kötött együttmûködési megállapodás nyújt kitûnõ alapot - a konstrukciók kedvezõ feltételét az is erõsíti, hogy az albérleti hozzájárulás a lízingdíj részét képezi. Az eddigi tapasztalatok alapján prognosztizálható: a katonák lakásgondjainak megoldásában jelentõs segítséget kaphatnak az ERSTE Ingatlanlízing Zrt.-tõl - mindezekrõl Várkonyi Csaba, a részvénytársaság vezérigazgatója nyilatkozott lapunknak.

- Vezérigazgató úr, milyen tapasztalatokat szerzett a Honvédszakszervezettel kötött megállapodás aláírása után - szükségét látja-e esetleg annak, hogy speciális konstrukciókkal erõsítse a katonatársadalommal való együttmûködést?Egy olyan viszonylag új, ám rendkívül dinamikusan fejlõdõ szervezetnél, mint az ERSTE Ingatlanlízing Zrt., rendkívül fontos, hogy a társadalom valamennyi rétegének elfogadható ajánlatot tudjon nyújtani. Természetes, hogy ügyfeleink között a Magyar Honvédség tagjai megkülönböztetett helyen szerepelnek, hiszen státuszuk is feljogosítja õket erre. A standard kínálatok mellett ezért számukra speciális konstrukciót dolgoztunk ki, nem lezárva azonban a két variáció közötti választás lehetõségét sem.Melyek azok a fontosabb üzleti információk, melyekkel elsõsorban a katonatársadalmat célozták meg?A leglényegesebbnek azt a 2007 utolsó negyedévében meghozott igazgatósági döntést tartom, melynek értelmében az albérleti hozzájárulást beszámítjuk a havi rendszeres jövedelembe - ezzel ugyanis az elérhetõ önrész is alacsonyabb, adott esetben effektíve nulla - lett. Gondolom, valamennyi katona számára kedvezõ hír a nulla százalékos önerõ finanszírozás lehetõsége. Annak köszönhetõen, hogy kollégáim már valamennyi helyõrségben találkoztak az érdeklõdõ katonákkal, a regisztrált ügyfelek száma százas nagyságrendû, s már tucatnyi lakást finanszíroztunk kb. 200 millió forint értékben. Ez ugyan elenyészõnek tûnhet a cég forgalmában, de az érdeklõdés oly nagy, hogy változatlanul további konstrukciók és ezekhez kapcsolható kedvezmények kidolgozásán dolgoznak munkatársaim. Így a korábban meghatározott három hónapos óvadékot az új konstrukciókban eltöröljük, illetve beszámítjuk a részletfizetésbe, hogy az albérleti hozzájárulás elszámolását még inkább elõsegítsük. Ismerve a társadalom anyagi leterheltségét, a Honvédszakszervezet tagjai féléves türelmi idõt kaphatnak igény esetén – ez alatt a hat hónap alatt csak a kamatot kell fizetni. E döntésünkkel a beköltözéssel járó terheket kívánjuk csökkenteni – ez a variáció minden termék esetében választható lesz hamarosan.Milyen egyéb kedvezményeket kaphatnak még a Honvédszakszervezet tagjai?A speciális, csak a katonáknak adandó juttatások közül kiemelem még a teljes futamidõre szóló 0,5%-os kamat-, valamint a szintén 0,5%-os mértékû indulási díj kedvezményt. Mint ismeretes, az új lakások árát ÁFA is terheli - ezt a teljes futamidõ alatt kamatmentesen finanszírozzuk. Érzékeltetésül egy gyakorlati példa: egy 15 millió forint értékû lakásnál a nettó ár kb. 12,5 millió forint, melyhez kb. 2,5 millió forint kamatmentes ÁFA részletfizetés kapcsolódik. Így kb. 20%-al olcsóbb lesz a lízingtörlesztés, mint ugyanennek a lakásnak a hiteltörlesztõ részlete. Ez huszonötéves futamidõvel számolva kb. 1,78 millió forint megtakarítást jelent minden katona ügyfelünknek a hitellel szemben.

Milyen újdonságok bevezetésében gondolkodik még az Erste Ingatlanlízing a közeljövõben?Bevezetünk hamarosan egy új termékkört, amely esetében a kamat mértéke az önerõtõl függ majd. Így ügyfeleink még jobban optimalizálni tudják az esedékes részletek visszafizetését: a gyakorlatban ez természetesen annyit jelent, hogy a nagyobb önerõ kisebb összegû havi lízingdíjat eredményez.A Honvédszakszervezet tagjainak szintén ajánljuk majd ezt a terméket, amely elsõsorban a használt lakás vásárlását fogja támogatni és egyben versenyképes megoldást fog jelenteni a hitel mellett. Itt megjegyzem, hogy ebben a termékben a katonáknak választási lehetõsége lesz a kedvezményes „katona termékünk” és e között az új termék között, ugyanis a kedvezmények halmozódására egy konstrukción belül nincs lehetõség.Úgy tûnik, ez a kapcsolat több az üzleti világban megszokottnál, hiszen ön jelen volt a Honvédszakszervezet IV. Kongresszusán, míg az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. anyagilag is hozzájárult a rendezvény sikeres lebonyolításához. Meggyõzõdésem, hogy a profitorientált világban csak akkor tudunk hosszú távon eredményesek lenni, ha a velünk üzleti viszonyban lévõ szervezetek irányítóival, tagságával személyes kapcsolatot is tartunk. Ezért örömmel konstatáltuk a Hosz kongresszusának döntését, mely szerint a következõ négy évben is Mészáros Géza tölti be az elnöki posztot. Az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a Honvédszakszervezet – közvetve pedig az egész katonatársadalom - tagjainak megfelelõ pénzügyi konstrukciót tudjunk nyújtani lakásgondjaik megoldásához.Úgy érzem: egyre intenzívebb ez a kapcsolat, s ennek hasznát majd a leendõ ügyfelek is érzékelik. Számunkra rendkívül fontosak a Honvédszakszervezettõl érkezõ jelzések, hiszen ezek alapján tudunk úgy módosítani üzleti termékeinken, hogy az együttmûködés a jövõben is harmonikus és kölcsönösen elõnyös legyen.Süli Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.