2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti delegáció a politikai államtitkárnál

Hosz  |  2005. 03. 07., 12:38

A HM politikai államtitkára március 7-én délelőtt tárgyalt a Farkas László elnök, Heiling Ottó alelnök, Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagokból álló Hosz delegációval. Iváncsik Imre és a reprezentatív katona-szakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés feltételeiről egyeztettek…

A honvédelmi tárca és a katonák reprezentatív szakszervezete közötti tárgyalások újbóli felvétele érdekében a Hosz elnöke – még február végén – levélben kérte, hogy a HM politikai államtitkára fogadja a szakszervezet delegációját. A március 7-i találkozó célja a Honvédszakszervezet HÉF-re történő visszatérésének feltételeiről történő egyeztetés volt. A megbeszélés elején a Hosz elnöke ismertette a szakszervezet Országos Választmánya által elfogadott – a HÉF-re történő visszatérés feltételeiről szóló – határozatot, majd át is adta azt írásban az államtitkárnak. Miután Farkas László elnök konkrétan megvilágította a szakszervezeti álláspontot, Mészáros Géza elnökségi tag részletesen indokolta a határozat szövegezését, a Hosz tagságának véleményét. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a Hosz reprezentativitásának – a jövőbeni korrekt együttműködés érdekében is – meg kell nyilvánulnia a különböző tárgyalások végén, a megállapodások aláírásakor.  

A Hosz vezető tisztségviselői által képviselt álláspontot – a tárgyalás végén – teljesen elfogadhatónak és reálisnak nevezte a politikai államtitkár. Iváncsik Imre a szakszervezet vezetőinek elmondta, hogy még március 7-én tájékoztatja a honvédelmi minisztert a Hosz által javasolt visszatérési feltételekről. Juhász Ferenc döntéséről Iváncsik Imre hivatalosan fogja tájékoztatni a Hosz vezetőit.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.