2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti delegáció a politikai államtitkárnál

Hosz  |  2005. 03. 07., 12:38

A HM politikai államtitkára március 7-én délelőtt tárgyalt a Farkas László elnök, Heiling Ottó alelnök, Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagokból álló Hosz delegációval. Iváncsik Imre és a reprezentatív katona-szakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés feltételeiről egyeztettek…

A honvédelmi tárca és a katonák reprezentatív szakszervezete közötti tárgyalások újbóli felvétele érdekében a Hosz elnöke – még február végén – levélben kérte, hogy a HM politikai államtitkára fogadja a szakszervezet delegációját. A március 7-i találkozó célja a Honvédszakszervezet HÉF-re történő visszatérésének feltételeiről történő egyeztetés volt. A megbeszélés elején a Hosz elnöke ismertette a szakszervezet Országos Választmánya által elfogadott – a HÉF-re történő visszatérés feltételeiről szóló – határozatot, majd át is adta azt írásban az államtitkárnak. Miután Farkas László elnök konkrétan megvilágította a szakszervezeti álláspontot, Mészáros Géza elnökségi tag részletesen indokolta a határozat szövegezését, a Hosz tagságának véleményét. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a Hosz reprezentativitásának – a jövőbeni korrekt együttműködés érdekében is – meg kell nyilvánulnia a különböző tárgyalások végén, a megállapodások aláírásakor.  

A Hosz vezető tisztségviselői által képviselt álláspontot – a tárgyalás végén – teljesen elfogadhatónak és reálisnak nevezte a politikai államtitkár. Iváncsik Imre a szakszervezet vezetőinek elmondta, hogy még március 7-én tájékoztatja a honvédelmi minisztert a Hosz által javasolt visszatérési feltételekről. Juhász Ferenc döntéséről Iváncsik Imre hivatalosan fogja tájékoztatni a Hosz vezetőit.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.