2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti delegáció a politikai államtitkárnál

Hosz  |  2005. 03. 07., 12:38

A HM politikai államtitkára március 7-én délelőtt tárgyalt a Farkas László elnök, Heiling Ottó alelnök, Mészáros Géza és Besenyei Csaba elnökségi tagokból álló Hosz delegációval. Iváncsik Imre és a reprezentatív katona-szakszervezet vezető tisztségviselői a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés feltételeiről egyeztettek…

A honvédelmi tárca és a katonák reprezentatív szakszervezete közötti tárgyalások újbóli felvétele érdekében a Hosz elnöke – még február végén – levélben kérte, hogy a HM politikai államtitkára fogadja a szakszervezet delegációját. A március 7-i találkozó célja a Honvédszakszervezet HÉF-re történő visszatérésének feltételeiről történő egyeztetés volt. A megbeszélés elején a Hosz elnöke ismertette a szakszervezet Országos Választmánya által elfogadott – a HÉF-re történő visszatérés feltételeiről szóló – határozatot, majd át is adta azt írásban az államtitkárnak. Miután Farkas László elnök konkrétan megvilágította a szakszervezeti álláspontot, Mészáros Géza elnökségi tag részletesen indokolta a határozat szövegezését, a Hosz tagságának véleményét. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a Hosz reprezentativitásának – a jövőbeni korrekt együttműködés érdekében is – meg kell nyilvánulnia a különböző tárgyalások végén, a megállapodások aláírásakor.  

A Hosz vezető tisztségviselői által képviselt álláspontot – a tárgyalás végén – teljesen elfogadhatónak és reálisnak nevezte a politikai államtitkár. Iváncsik Imre a szakszervezet vezetőinek elmondta, hogy még március 7-én tájékoztatja a honvédelmi minisztert a Hosz által javasolt visszatérési feltételekről. Juhász Ferenc döntéséről Iváncsik Imre hivatalosan fogja tájékoztatni a Hosz vezetőit.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.