2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott az Idősügyi Tanács

Hosz  |  2005. 03. 09., 11:59

Verőcén,  a Magyar Honvédség betegotthonában az 1986-os megnyitás óta 8458 beteget láttak el,  s a páciensek között egyaránt előfordultak tizenhat és százévesek is. Az átlagos ápolási idő 61,8 nap volt, de gyakran vég előtti állapotban jöttek a betegek. Súlyos, hosszú ápolást igénylő munka várt az otthon dolgozóira, akik egészen az elmúlásig rendkívüli empátiával viszonyultak az időskorúakhoz...

Dr. Németh Károly orvos-ezredes, a betegotthon parancsnoka színvonalas előadásában arról is beszélt, hogy kultúráktól függően más és más megbecsülésnek örvendezhettek az időskorúak. A gyakorlatban a gyermek és az élemedett korú között azonosságot is felfedezhetünk: mindkét populáció a felnőtt, munkaképes korúaktól függ. Az idősek ellátása nem lehet nyűg, hanem tisztes, erkölcsi kötelesség. Erre számíthatnak a Magyar Honvédség nyugállományú tagjai is, ha életüket a verőcei betegotthonban fogják lezárni. A parancsnok elmondta azt is, hogy a tizenhét hektáros terület kiválóan alkalmas arra, hogy a minisztérium itt építse fel a nyugdíjas házat, illetve a Magyar Honvédség szociális centrumát.

A tanács ülésén dr. Hetei Péter orvos-tábornok, a Központi Honvédkórház parancsnoka hangsúlyozta: az egészségügyi intézmény elsősorban a katonákért van. Csak érzékeltetésül az orvosok leterheltségére – 2004-ben közel huszonötezer fekvő – és csaknem hétszázezer járóbeteg keresett gyógyulást a kórházban, s mindössze tizenhat – tizennyolc panasz érkezett.

Hetei Péter büszke arra, hogy népszerű a kórház, s a jó hírét még most, az akadozó rekonstrukció közben is meg tudta tartani. A parancsnok biztos abban, hogy az egy év múlva befejeződő felújítás után valamennyi páciens elégedetten fog távozni a kórházból. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.