2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülést tartott az Idősügyi Tanács

Hosz  |  2005. 03. 09., 11:59

Verőcén,  a Magyar Honvédség betegotthonában az 1986-os megnyitás óta 8458 beteget láttak el,  s a páciensek között egyaránt előfordultak tizenhat és százévesek is. Az átlagos ápolási idő 61,8 nap volt, de gyakran vég előtti állapotban jöttek a betegek. Súlyos, hosszú ápolást igénylő munka várt az otthon dolgozóira, akik egészen az elmúlásig rendkívüli empátiával viszonyultak az időskorúakhoz...

Dr. Németh Károly orvos-ezredes, a betegotthon parancsnoka színvonalas előadásában arról is beszélt, hogy kultúráktól függően más és más megbecsülésnek örvendezhettek az időskorúak. A gyakorlatban a gyermek és az élemedett korú között azonosságot is felfedezhetünk: mindkét populáció a felnőtt, munkaképes korúaktól függ. Az idősek ellátása nem lehet nyűg, hanem tisztes, erkölcsi kötelesség. Erre számíthatnak a Magyar Honvédség nyugállományú tagjai is, ha életüket a verőcei betegotthonban fogják lezárni. A parancsnok elmondta azt is, hogy a tizenhét hektáros terület kiválóan alkalmas arra, hogy a minisztérium itt építse fel a nyugdíjas házat, illetve a Magyar Honvédség szociális centrumát.

A tanács ülésén dr. Hetei Péter orvos-tábornok, a Központi Honvédkórház parancsnoka hangsúlyozta: az egészségügyi intézmény elsősorban a katonákért van. Csak érzékeltetésül az orvosok leterheltségére – 2004-ben közel huszonötezer fekvő – és csaknem hétszázezer járóbeteg keresett gyógyulást a kórházban, s mindössze tizenhat – tizennyolc panasz érkezett.

Hetei Péter büszke arra, hogy népszerű a kórház, s a jó hírét még most, az akadozó rekonstrukció közben is meg tudta tartani. A parancsnok biztos abban, hogy az egy év múlva befejeződő felújítás után valamennyi páciens elégedetten fog távozni a kórházból. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.