2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviselőt választott a logisztika

Hosz  |  2005. 03. 10., 09:34

A Honvédszakszervezet (Hosz) április elején rendkívüli kongresszust rendez. Ezt előkészítendő, a logisztikai haderőnem vezető tisztségviselőket jelölő gyűlést tartott március 10-én. A budapesti ülésen – Farkas László elnök és Heling Ottó alelnök jelenlétében – a megjelent alapszervezeti- és önálló csoportvezetők megtették jelölésüket a haderőnemi képviselő személyére…  

A logisztikai haderőnem ülésén – a jelölőgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után -  haderőnemi képviselőnek Besenyei Csabát, helyettesének pedig Szendrei Zoltán jelölték a megjelent alapszervezeti- és önálló csoportvezetők.

A kötelező napirend után az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről számolt be Besenyei Csaba. A Hosz elnökségi tagja kijelentette: ugyan nincs hivatalos együttműködési megállapodás az ÖLTP parancsnokával, a haderőnem képviselője, a titkár, az alapszervezetek- és önálló csoportok vezetői így is mindkét fél - MH logisztikai csapatai és a Hosz - számára előremutató személyes kapcsolatot alakított ki a helyi parancsnokokkal. Az információáramlás korrekt, a haderőnemi iroda ellátottsága megfelelő, a képviselet költségvetése ellenőrzött, a pénzfelhasználás az előírásoknak megfelelő. A beszámolót a haderőnem szavazati joggal rendelkező küldöttei egyhangúlag elfogadták.

Ezt követően Besenyei Csaba a - Hosz elnöksége körül - kialakult konfliktushelyzetet értékelte. A régi-új haderőnemi képviselő tájékoztatott a február 8-i elnökségi ülés utáni történésekről, az Országos Választmány február 24-i – Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumra (HÉF) történő visszatérés feltételeiről szóló - határozatáról, az áprilisi rendkívüli kongresszus célkitűzéseiről. Ezután Farkas László manipulatívnak nevezte a haderőnemi képviselő elmúlt időszakról szóló felvezetését. Az elnök ,,népmesébe" illő kijelentésnek nevezte a politikai államtitkárnál történt kezdeményezésről szóló beszámolót. A Hosz vezetője elmondta, hogy a március 7-i - politikai államtitkárnál lefolytatott - egyeztetés volt az etikus, a minden szempontból elfogadott. A Honvédelmi Minisztérium vezetésének feltett szándéka a jelenlegi elnök eltávolítása, nem szabadna ehhez a tagságnak asszisztálnia - mondta a katonák reprezentatív szakszervezetének elnöke.  

A jelölő-gyűlésen megjelenő Borka István kijelentette: az Egység újság működjön továbbra is a Magyar Honvéd magazin konkurenseként, maradhasson meg ezután is minden véleményt megjelentető sajtóorgánumnak. A minisztériumi csoportvezető szerint a Hosz-nak továbbra is érdekeket védő, hatékony szervezetnek kell maradnia. Kovács István alapszervezeti vezető kijelentette: megvezettek, nem volt szerencsés, hogy a levezető elnök volt a jelölt, az ülés elején szavaztunk a haderőnemi képviselőről, ugyanakkor utána ismertük meg a konfliktus részleteit, az ülést fordított napirenddel kellett volna levezetni. A jövőben sem szabad a Hosz-nak behódolnia, nincs mit vesztenie ugyanis annak négyezer katonának, akik - a következő időszakban – vesztesei lesznek a jelenleg zajló haderő-átalakításnak - mondta Kovács István. Takács István alapszervezeti vezető hozzászólásában elmondta, hogy a tagság kérése volt a HÉF-re történő visszatérés, folytatni kell a minisztériummal történő – katonákat érintő - egyeztetéseket.

Ezt követően Andor Tamás a győri, légierő-haderőnemi jelölő-gyűlésről számolt be, majd arra szólított fel, hogy fejeződjön be a személyeskedés, a tagság köréből nem akarja, nem akarhatja senki a Honvédszakszervezetet ellehetetleníteni.

Az ülés végén - kérdésre válaszolva - Farkas László elnök elmondta, hogy a Hosz-nak a 2003-as kongresszuson elfogadott irányelvek mentén kell továbbhaladni, hiba lenne az útról letérni, a hatékony érdekképviseletből nem szabad engedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.