2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:41

Kétnapos szakmai továbbképzést tartott a Honvédszakszervezet (Hosz). A balatonkenesei rendezvény első napján a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA), a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságai, a személyi beszélgetések tapasztalatai, a szolgálati nyugdíjjogosultság, az Egységes Közszolgálati Törvény tervezete, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár helyzete és tevékenysége került reflektorfénybe…    

Jáger Tibor területi ügyvivő programismertetője után Farkas László Hosz elnök nyitotta meg a Honvédszakszervezet kétnapos szakmai továbbképzését. Ezután a Nemzeti Civil Alapprogram volt a témája Barabás Miklós előadásának. Ezt követően a Hosz jogi ügyvivője a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságairól tartott előadást, majd a személyi beszélgetések tapasztalatairól, a fegyelmi, káreljárási szabályokról szólt. Dr. Hortobágyi Tibor a tisztségviselőket megillető védelemről, a szakszervezet egyetértési jogosultságáról is szót ejtett.

A Honvéd Nyugdíjpénztár helyzetéről és tevékenységéről dr. Szenes Zoltán beszélt. A nemrég megválasztott ügyvezető igazgató – többek között – a Pénztár eredményeiről, a 2005-ös tervekről és kihívásokról tartott tájékoztatót. Az előadó adatai szerint a múlt évben tisztességesen, mintegy 2600 fővel nőtt a pénztár taglétszáma, ennek ellenére a jövőben is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a tagszervezésre, különösen a szerződéses katonaállományt és a társfegyverfes testületek tagjait kell megcélozni - mondta az ügyvezető. Dr. Szenes Zoltán azt is kiemelte, hogy mennyire fontos a Pénztár integrált informatikai rendszerének mihamarabbi működésbe állítása, az éles üzem beindítása. Az ügyvezető befejezésül a tagi jogok, kötelességek változásáról beszélt. A leglényegesebb módosulások közül kiemelte: a nyugdíjkorhatár elérését követően tagdíj fizetése nélkül is Pénztárban lehet hagyni a megtakarítást. 

A kiemelt szolgáltatásokról szóló részben - a Vodafone Rt. részéről - Nagy Gábor kapcsolattartó tájékoztatott a Honvédszakszervezet tagsága, illetve az Egység 2002 Kft. számára kiajánlott projektárról. A kormányzati tarifastruktúránál kedvezőbb ez a csomag, mind a csúcsidőben, mind a csúcsidőn kívül folytatott beszélgetések percdíjai alacsonyabbak az eddigieknél – mondta Nagy Gábor. Az alapítványi csoportba tartozó előfizetők beszélgetési percdíjai is kedvezőbbek lettek, emellett megmaradt a 20 darab ingyenes sms-lehetőség is.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.