2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:41

Kétnapos szakmai továbbképzést tartott a Honvédszakszervezet (Hosz). A balatonkenesei rendezvény első napján a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA), a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságai, a személyi beszélgetések tapasztalatai, a szolgálati nyugdíjjogosultság, az Egységes Közszolgálati Törvény tervezete, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár helyzete és tevékenysége került reflektorfénybe…    

Jáger Tibor területi ügyvivő programismertetője után Farkas László Hosz elnök nyitotta meg a Honvédszakszervezet kétnapos szakmai továbbképzését. Ezután a Nemzeti Civil Alapprogram volt a témája Barabás Miklós előadásának. Ezt követően a Hosz jogi ügyvivője a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságairól tartott előadást, majd a személyi beszélgetések tapasztalatairól, a fegyelmi, káreljárási szabályokról szólt. Dr. Hortobágyi Tibor a tisztségviselőket megillető védelemről, a szakszervezet egyetértési jogosultságáról is szót ejtett.

A Honvéd Nyugdíjpénztár helyzetéről és tevékenységéről dr. Szenes Zoltán beszélt. A nemrég megválasztott ügyvezető igazgató – többek között – a Pénztár eredményeiről, a 2005-ös tervekről és kihívásokról tartott tájékoztatót. Az előadó adatai szerint a múlt évben tisztességesen, mintegy 2600 fővel nőtt a pénztár taglétszáma, ennek ellenére a jövőben is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a tagszervezésre, különösen a szerződéses katonaállományt és a társfegyverfes testületek tagjait kell megcélozni - mondta az ügyvezető. Dr. Szenes Zoltán azt is kiemelte, hogy mennyire fontos a Pénztár integrált informatikai rendszerének mihamarabbi működésbe állítása, az éles üzem beindítása. Az ügyvezető befejezésül a tagi jogok, kötelességek változásáról beszélt. A leglényegesebb módosulások közül kiemelte: a nyugdíjkorhatár elérését követően tagdíj fizetése nélkül is Pénztárban lehet hagyni a megtakarítást. 

A kiemelt szolgáltatásokról szóló részben - a Vodafone Rt. részéről - Nagy Gábor kapcsolattartó tájékoztatott a Honvédszakszervezet tagsága, illetve az Egység 2002 Kft. számára kiajánlott projektárról. A kormányzati tarifastruktúránál kedvezőbb ez a csomag, mind a csúcsidőben, mind a csúcsidőn kívül folytatott beszélgetések percdíjai alacsonyabbak az eddigieknél – mondta Nagy Gábor. Az alapítványi csoportba tartozó előfizetők beszélgetési percdíjai is kedvezőbbek lettek, emellett megmaradt a 20 darab ingyenes sms-lehetőség is.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.