2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzés Balatonkenesén

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:41

Kétnapos szakmai továbbképzést tartott a Honvédszakszervezet (Hosz). A balatonkenesei rendezvény első napján a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA), a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságai, a személyi beszélgetések tapasztalatai, a szolgálati nyugdíjjogosultság, az Egységes Közszolgálati Törvény tervezete, valamint a Honvéd Nyugdíjpénztár helyzete és tevékenysége került reflektorfénybe…    

Jáger Tibor területi ügyvivő programismertetője után Farkas László Hosz elnök nyitotta meg a Honvédszakszervezet kétnapos szakmai továbbképzését. Ezután a Nemzeti Civil Alapprogram volt a témája Barabás Miklós előadásának. Ezt követően a Hosz jogi ügyvivője a szakszervezeti tisztségviselők képviseleti, eljárási jogosultságairól tartott előadást, majd a személyi beszélgetések tapasztalatairól, a fegyelmi, káreljárási szabályokról szólt. Dr. Hortobágyi Tibor a tisztségviselőket megillető védelemről, a szakszervezet egyetértési jogosultságáról is szót ejtett.

A Honvéd Nyugdíjpénztár helyzetéről és tevékenységéről dr. Szenes Zoltán beszélt. A nemrég megválasztott ügyvezető igazgató – többek között – a Pénztár eredményeiről, a 2005-ös tervekről és kihívásokról tartott tájékoztatót. Az előadó adatai szerint a múlt évben tisztességesen, mintegy 2600 fővel nőtt a pénztár taglétszáma, ennek ellenére a jövőben is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a tagszervezésre, különösen a szerződéses katonaállományt és a társfegyverfes testületek tagjait kell megcélozni - mondta az ügyvezető. Dr. Szenes Zoltán azt is kiemelte, hogy mennyire fontos a Pénztár integrált informatikai rendszerének mihamarabbi működésbe állítása, az éles üzem beindítása. Az ügyvezető befejezésül a tagi jogok, kötelességek változásáról beszélt. A leglényegesebb módosulások közül kiemelte: a nyugdíjkorhatár elérését követően tagdíj fizetése nélkül is Pénztárban lehet hagyni a megtakarítást. 

A kiemelt szolgáltatásokról szóló részben - a Vodafone Rt. részéről - Nagy Gábor kapcsolattartó tájékoztatott a Honvédszakszervezet tagsága, illetve az Egység 2002 Kft. számára kiajánlott projektárról. A kormányzati tarifastruktúránál kedvezőbb ez a csomag, mind a csúcsidőben, mind a csúcsidőn kívül folytatott beszélgetések percdíjai alacsonyabbak az eddigieknél – mondta Nagy Gábor. Az alapítványi csoportba tartozó előfizetők beszélgetési percdíjai is kedvezőbbek lettek, emellett megmaradt a 20 darab ingyenes sms-lehetőség is.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.