2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviselőt jelölt a közigazgatás

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:57

A rendkívüli kongresszust megelőző jelölőgyűlések a végére értek. A haderőnemek közül a közigazgatási és intézményi képviselet ülése volt az egyetlen, ahol nem a jelöltállítással, hanem az elnökségi tag beszámolójával és a vitával kezdődött a munka. A március 16-i balatonkenesei rendezvényen Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőt, Kocsor Sándor személyében pedig képviselő-helyettest jelölt a képviselet…

A jelölő-gyűlést megnyitó, a 2003. novemberi kongresszus óta eltelt időszakról beszámoló Simon Zoltán haderőnemi képviselő elmondta, hogy a haderőnemi titkáron és a területi ügyvivőkön keresztül jól működött a kapcsolattartás, az alapszervezeteknél felmerülő operatív ügyek intézése megfelelő volt. A Hosz elnökségének tagja szerint a szakszervezeti munka több szinten, a csoportok és az alapszervezetek szintjétől a képviseleten át az elnökség szintjéig valósult meg. Elhangzott az is, hogy a Honvédszakszervezet eredményeinek elérésében a közigazgatási és intézményi képviselet is kivette részét, a zászlósi beosztásokban szolgáló kollégák besorolása is a képviselet sikereit gazdagítja. A szakszervezet jelen helyzetével kapcsolatban Simon Zoltán kijelentette: a nyitottság, az alkotó légkör, az egység veszélyben van. A minisztériumi csoportvezető megbízásából megjelenő Sörös István az információ-továbbítás minőségét és a bizalomhiányt feszegette. Emellett azt is megfogalmazta, hogy a szakszervezet jelenlegi struktúrája sok esetben megkérdőjelezte a demokrácia intézményét. Több alapszervezeti és csoportvezető is hangot adott annak a szándékának; a légierő és a szárazföldi haderőnemhez hasonlóan, a közigazgatási és intézményi képviselet is legyen egységes, a minőségi feladatvégrehajtás mellett felsorakozó szervezet. Szincsák Gyula szerint a Hosz létjogosultságát az is érzékelteti, ha fegyvertelen eszközökkel ér el eredményeket a katonák érdekében. Farkas László arra kérte a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy ne a szakszervezet szétverése mellett asszisztálva hozzanak majd felelős döntést a kongresszuson. A Hosz elnöke szerint a bizalom homogenitásának visszaállítása elengedhetetlenül fontos. A reprezentatív katona-szakszervezet vezetője azt is megfogalmazta, hogy a közeljövőben már azt is eredménynek, szakszervezeti sikernek kell tekinteni, ha a Hosz megtudja akadályozni a megszerzett jogok, járandóságok csorbítását, a pozícióromlást.

A közigazgatási és intézményi képviselet jelenlévő 23 tagja ezt követően Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőre, elnökségi tagra, míg Kocsor Sándor személyében új haderőnemi képviselő-helyettesre tett jelölést. Az ülés végén a hamarosan nyugállományba vonuló Simon Zoltán elnökségi tag megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetők eddigi támogatását, majd további sikeres szakszervezeti munkát kívánt az új jelölteknek.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.