2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviselőt jelölt a közigazgatás

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:57

A rendkívüli kongresszust megelőző jelölőgyűlések a végére értek. A haderőnemek közül a közigazgatási és intézményi képviselet ülése volt az egyetlen, ahol nem a jelöltállítással, hanem az elnökségi tag beszámolójával és a vitával kezdődött a munka. A március 16-i balatonkenesei rendezvényen Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőt, Kocsor Sándor személyében pedig képviselő-helyettest jelölt a képviselet…

A jelölő-gyűlést megnyitó, a 2003. novemberi kongresszus óta eltelt időszakról beszámoló Simon Zoltán haderőnemi képviselő elmondta, hogy a haderőnemi titkáron és a területi ügyvivőkön keresztül jól működött a kapcsolattartás, az alapszervezeteknél felmerülő operatív ügyek intézése megfelelő volt. A Hosz elnökségének tagja szerint a szakszervezeti munka több szinten, a csoportok és az alapszervezetek szintjétől a képviseleten át az elnökség szintjéig valósult meg. Elhangzott az is, hogy a Honvédszakszervezet eredményeinek elérésében a közigazgatási és intézményi képviselet is kivette részét, a zászlósi beosztásokban szolgáló kollégák besorolása is a képviselet sikereit gazdagítja. A szakszervezet jelen helyzetével kapcsolatban Simon Zoltán kijelentette: a nyitottság, az alkotó légkör, az egység veszélyben van. A minisztériumi csoportvezető megbízásából megjelenő Sörös István az információ-továbbítás minőségét és a bizalomhiányt feszegette. Emellett azt is megfogalmazta, hogy a szakszervezet jelenlegi struktúrája sok esetben megkérdőjelezte a demokrácia intézményét. Több alapszervezeti és csoportvezető is hangot adott annak a szándékának; a légierő és a szárazföldi haderőnemhez hasonlóan, a közigazgatási és intézményi képviselet is legyen egységes, a minőségi feladatvégrehajtás mellett felsorakozó szervezet. Szincsák Gyula szerint a Hosz létjogosultságát az is érzékelteti, ha fegyvertelen eszközökkel ér el eredményeket a katonák érdekében. Farkas László arra kérte a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy ne a szakszervezet szétverése mellett asszisztálva hozzanak majd felelős döntést a kongresszuson. A Hosz elnöke szerint a bizalom homogenitásának visszaállítása elengedhetetlenül fontos. A reprezentatív katona-szakszervezet vezetője azt is megfogalmazta, hogy a közeljövőben már azt is eredménynek, szakszervezeti sikernek kell tekinteni, ha a Hosz megtudja akadályozni a megszerzett jogok, járandóságok csorbítását, a pozícióromlást.

A közigazgatási és intézményi képviselet jelenlévő 23 tagja ezt követően Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőre, elnökségi tagra, míg Kocsor Sándor személyében új haderőnemi képviselő-helyettesre tett jelölést. Az ülés végén a hamarosan nyugállományba vonuló Simon Zoltán elnökségi tag megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetők eddigi támogatását, majd további sikeres szakszervezeti munkát kívánt az új jelölteknek.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.