2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviselőt jelölt a közigazgatás

Hosz  |  2005. 03. 16., 19:57

A rendkívüli kongresszust megelőző jelölőgyűlések a végére értek. A haderőnemek közül a közigazgatási és intézményi képviselet ülése volt az egyetlen, ahol nem a jelöltállítással, hanem az elnökségi tag beszámolójával és a vitával kezdődött a munka. A március 16-i balatonkenesei rendezvényen Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőt, Kocsor Sándor személyében pedig képviselő-helyettest jelölt a képviselet…

A jelölő-gyűlést megnyitó, a 2003. novemberi kongresszus óta eltelt időszakról beszámoló Simon Zoltán haderőnemi képviselő elmondta, hogy a haderőnemi titkáron és a területi ügyvivőkön keresztül jól működött a kapcsolattartás, az alapszervezeteknél felmerülő operatív ügyek intézése megfelelő volt. A Hosz elnökségének tagja szerint a szakszervezeti munka több szinten, a csoportok és az alapszervezetek szintjétől a képviseleten át az elnökség szintjéig valósult meg. Elhangzott az is, hogy a Honvédszakszervezet eredményeinek elérésében a közigazgatási és intézményi képviselet is kivette részét, a zászlósi beosztásokban szolgáló kollégák besorolása is a képviselet sikereit gazdagítja. A szakszervezet jelen helyzetével kapcsolatban Simon Zoltán kijelentette: a nyitottság, az alkotó légkör, az egység veszélyben van. A minisztériumi csoportvezető megbízásából megjelenő Sörös István az információ-továbbítás minőségét és a bizalomhiányt feszegette. Emellett azt is megfogalmazta, hogy a szakszervezet jelenlegi struktúrája sok esetben megkérdőjelezte a demokrácia intézményét. Több alapszervezeti és csoportvezető is hangot adott annak a szándékának; a légierő és a szárazföldi haderőnemhez hasonlóan, a közigazgatási és intézményi képviselet is legyen egységes, a minőségi feladatvégrehajtás mellett felsorakozó szervezet. Szincsák Gyula szerint a Hosz létjogosultságát az is érzékelteti, ha fegyvertelen eszközökkel ér el eredményeket a katonák érdekében. Farkas László arra kérte a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőket, hogy ne a szakszervezet szétverése mellett asszisztálva hozzanak majd felelős döntést a kongresszuson. A Hosz elnöke szerint a bizalom homogenitásának visszaállítása elengedhetetlenül fontos. A reprezentatív katona-szakszervezet vezetője azt is megfogalmazta, hogy a közeljövőben már azt is eredménynek, szakszervezeti sikernek kell tekinteni, ha a Hosz megtudja akadályozni a megszerzett jogok, járandóságok csorbítását, a pozícióromlást.

A közigazgatási és intézményi képviselet jelenlévő 23 tagja ezt követően Szincsák Gyula személyében új haderőnemi képviselőre, elnökségi tagra, míg Kocsor Sándor személyében új haderőnemi képviselő-helyettesre tett jelölést. Az ülés végén a hamarosan nyugállományba vonuló Simon Zoltán elnökségi tag megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetők eddigi támogatását, majd további sikeres szakszervezeti munkát kívánt az új jelölteknek.       

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.