2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egyeztetés a kéthavi parancsnoki jutalomról

Hosz  |  2005. 03. 25., 14:21

A HOSZ vezetése egyeztetést kezdeményezett a HM politikai államtitkáránál a hivatásos tisztek, tiszthelyettesek, valamint köztisztviselők és közalkalmazottak nyugállományba helyezésük alkalmából történő elismeréséről szóló 82/1993 (HK 26) HM utasítás tervezett hatályon kívül helyezéséről. Iváncsik Imre politikai államtitkár március 25-én fogadta a HOSZ elnökét és alelnökét...  

Farkas László és Heiling Ottó tájékoztatták az államtitkárt arról, hogy a tervezett intézkedésnek milyen hatásai lesznek az érintett állomány körében, bemutatták annak diszkriminatív, és hangulatromboló hatásait is. A Hosz vezetői azt kérték továbbá az államtitkártól, hogy a megvonás valós indokáról adjon tájékoztatást, mert az az utasítás tervezetből az nem derült ki, emellett felhívták a figyelmet a kormány nevében megfogalmazott azon ígéretre is, melyet a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, Kiss Péter tett még 2004. június 10-én, az FRDÉSZ megkeresésére válaszolva. Eszerint az Egységes Közszolgálati Törvény előkészítése nem irányul a hivatásos állomány nyugdíjba vonulási feltételeinek – az érintettek számára hátrányos – módosítására. Hangsúlyozták, hogy bár az ígéret a közszolgálati reformmal kapcsolatban született, de abból a kormányzati szándék világosan kitünik, így azt a hátrányos módosítás más formájára is érvényesnek kell tekinteni. 

Iváncsik államtitkár megerősítette azt a feltételezést, hogy a módosítási elképzelés valójában a kiáramlási kedv csökkentésére született, mivel a bevezetés időpontjában fennálló hátrányos nyugállományba helyezési feltételek - aminek ellentételezésére vezették be a 2 havi parancsnoki jutalmat - most már nem állnak fenn. A szakszervezeti vezetők az érvek felsorolása után arra kérték az államtitkárt, járjon közben annak érdekében, hogy a tervezett utasítás hatályon kívül helyezése ne történjen meg.

A találkozón szóba került még a 3-as TPSZI megszüntetése következtében a kiegeknél kialakuló helyzet, aminek eredményeként megszünnek a pénzügyi referatúrák, szakfeladataikat, pedig az állomány egyes tagjaira szándékoznak terhelni anélkül, hogy a plusz feladatokat ellentételeznék. A Hosz vezetői szerint ez azért is aggályos, mert pénzügyi képzettséggel a hadkiegészítő parancsnokságok szakállománya nem rendelkezik.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.