2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HÉF-en történt

Hosz  |  2005. 03. 31., 08:59

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) március 16-i ülésén többek között a haderö átalakítás aktuális kérdéseiröl számolt be Vass János ezredes. Elmondta, hogy a haderö átalakítás negyedik és ötödik üteme a tervek szerint halad, a Honvéd Vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium, valamint a háttérintézmények létszámát összesen több mint 1.200 fövel csökkentették.

 

Az élelmezési normák 2005. évi alakulásáról, valamint a szerzödéses állomány élelmezési ellátásának helyzetéröl Jósvai Attila ezredes tájékoztatta a HÉF-et. Az ezredes megfogalmazta, hogy a személyi állomány fizikai állóképességét mindig jelentösen befolyásolta az élelmezési ellátás mennyisége és minösége, tehát az lenne a szerencsés a jövöben, ha naponta legalább egyszer – térítés nélkül meleg ételt kapnának a katonák. A katonai felsö vezetés az ellátási kötelezettség változásától függetlenül kiemelt szerepet tulajdonít az élelmezési normák karbantartására, reálértékének megörzésére. A 2005.évi  élelmezési normák emelése az élelmiszerek áremelkedésének függvénye. Amennyiben ez az ötszázalékos mértéket meghaladja, a tárca megteszi a normamódosítással kapcsolatos intézkedéseket. A szerzödéses állomány egyszeri térítésmentes ellátásának tapasztalatait az MH Élelmezési Szolgálatfönökség folyamatosan figyelemmel kíséri, s erröl folyamatos, naprakész adatokkal rendelkezik. Az egyszeri térítésmentes ellátás továbbfejlesztését a szolgálatfönökség indokoltnak tartja, egyrészt a hivatásos állományra történö kiterjesztését, másrészt az érdekvédelmi szervezetekkel együttmûködésben egy olyan konstrukció kidolgozását, melyben a választás lehetösége nem maradna meg, munkaidöben töltött idö alatt alanyi jogon járna az ellátás.

 

A HÉF-en elhangzott, hogy a költségvetés alulfinanszírozottsága miatt, a hivatásos állomány ruházati illetménye az elözö évihez hasonlóan alakul: utalványfüzetben jóváírva hetvenötezer forint, készpénzben kifizetve tizenötezer forint lesz. A legénységi állomány normái sem emelkednek, így annak értéke változatlanul negyvenhatezer száznegyvenhárom forint marad.

 

A szakág kiemelt feladatként hajtotta végre a NATO reagáló erök ruházati ellátását. Az ellátás során figyelembe kellett venni, hogy a század a világ bármely ponton bevethetö, s így minöségi ellátásra személyenként egymillió százharminchatezer forintot fordított a szolgálat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.