2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Több százan látogattak a fegyvernemi nap alkalmából a Tatai Lövészdandár nyíltnapi rendezvényére

Hosz  |  2014. 06. 30., 15:37

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár nyíltnapi rendezvényén 2014. 06. 27-én a volt tatai katonai kollégium területén több száz érdeklődő látogató vett részt. Az eseményen Honvédszakszervezet képviseletében Szendrei Zoltán alelnök és Németh Nándor Nyugat-Magyarországi érdekvédelmi ügyvivő és Horváth Józsefné alapszervezeti vezető vett részt. A rendezvény a tatai dandár indulójával vette kezdetét, amelyet az alakulat fúvószenekara előadásában hallgathattak meg az érdeklődők.  

Horváth Gábor dandártábornok parancsnok megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy Szent László napja egyben a „Gépesített Lövészek Napja” is és bátorította a hallgatóságot, hogy látogassák a kiállító helyeket, ahol az alakulatnál rendszeresített fegyvereket és technikai eszközöket, vagy éppen a látványos közelharc bemutatókat tekinthetik meg.  A felállított sátrakban, különböző ügyességi játékokat, a kisgyerekek számára arcfestési lehetőséget biztosítottak a szervezők.

A Honvédszakszervezet bemutató sátrában a gyerekek legnagyobb örömére, színes léggömbökkel, zászlókkal, apró ajándékokkal lettek gazdagabbak az idelátogatók. Az elmúlt időszak szakszervezeti tevékenységéről, az előttünk álló feladatokról és programjainkról Szendrei Zoltán alelnöktől kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. Németh Nándor ügyvivőnél és Horváth Józsefné alapszervezeti vezetőnél a tagdíjbefizetésükkel kapcsolatban kaptak információt és segítséget az érintettek. A tájékoztatás mellett, ahol szükséges volt, a csoportos beszedési megbízások ismételt kitöltését is végrehajthatták tagjaink, de új belépőt is regisztrálhattunk.

 szerző és fotó : Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.