2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Népszavában írják rólunk...

Hosz  |  2005. 04. 11., 09:21

Új vezetőséget választott a tízenegyezer tagot számláló Honvédszakszervezet 157 küldötte. Mészáros Géza, az érdekvédők addigi szárazföldi haderőnemi képviselője lett az új elnök. Ő 92 szavazatot kapott, míg elődje, a posztért szintén induló Farkas László 64-et.

Az eseményt bizonyos értelemben zárt körben rendezték, egyetlen vendéget sem hívtak. Mint megtudtuk, a feszült légkörben zajló rendkívüli kongresszuson az elsőnek felszólaló Farkas kijelentette, tudja, hogy célpont lett és eltávolítása a cél. Úgy fogalmazott, puccsot szerveztek ellene, aminek az okairól egyebek között azt mondta: ellenlábasai hangoztatják, nem akar visszatérni a Honvédség Érdekvédelmi Fórumába, ami természetesen nem igaz. De elve az, hogy bármilyen áron nem szabad visszamenni. (Tudomásunk szerint a Fórum elhagyásának hátterében a szakminiszter és az elnök között kialakult feszült viszony áll. Juhász Ferenc 2003-ban a nyilvánosság előtt jelentette ki, aki ellene demonstrál,az ne számítson támogatásra. Előzőleg ugyanis a Honvédszakszervezet csatlakozott a fegyveresek és a rendvédelmiek 2003-as közös bértüntetéséhez.) A Katonák Érdekvédelmi Szövetségének alapító elnöke a tanácskozáson utalt rá, hogy a szakszervezet eddigi valamennyi elnökét leváltották, vagy ha nem várták meg azt, lemondatták. Horovitz Ferenc megjegyezte, hogy a válságot sok minden között a bizalmatlanságnak is köszönhetik és annak si, hogy kiléptek a Fórumból.Információnk szerint a hozzászólásokból egyértelmüen kiderült, hogy a szervezet kettészakadt. Egy részük a Farkas-féle, esélyorientált "modellt" követné, a többiek a szaktárcával rugalmasabban egyezkedő vonalvezetésre esküsznek. Az exelnök, Farkas László nem kívánta kommentálni a választás eredményét, csupán annyit mondott, nyugdíjba megy. Mészáros Gézát viszont nem sikerült elérnünk telefonon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.