2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Népszavában írják rólunk...

Hosz  |  2005. 04. 11., 09:21

Új vezetőséget választott a tízenegyezer tagot számláló Honvédszakszervezet 157 küldötte. Mészáros Géza, az érdekvédők addigi szárazföldi haderőnemi képviselője lett az új elnök. Ő 92 szavazatot kapott, míg elődje, a posztért szintén induló Farkas László 64-et.

Az eseményt bizonyos értelemben zárt körben rendezték, egyetlen vendéget sem hívtak. Mint megtudtuk, a feszült légkörben zajló rendkívüli kongresszuson az elsőnek felszólaló Farkas kijelentette, tudja, hogy célpont lett és eltávolítása a cél. Úgy fogalmazott, puccsot szerveztek ellene, aminek az okairól egyebek között azt mondta: ellenlábasai hangoztatják, nem akar visszatérni a Honvédség Érdekvédelmi Fórumába, ami természetesen nem igaz. De elve az, hogy bármilyen áron nem szabad visszamenni. (Tudomásunk szerint a Fórum elhagyásának hátterében a szakminiszter és az elnök között kialakult feszült viszony áll. Juhász Ferenc 2003-ban a nyilvánosság előtt jelentette ki, aki ellene demonstrál,az ne számítson támogatásra. Előzőleg ugyanis a Honvédszakszervezet csatlakozott a fegyveresek és a rendvédelmiek 2003-as közös bértüntetéséhez.) A Katonák Érdekvédelmi Szövetségének alapító elnöke a tanácskozáson utalt rá, hogy a szakszervezet eddigi valamennyi elnökét leváltották, vagy ha nem várták meg azt, lemondatták. Horovitz Ferenc megjegyezte, hogy a válságot sok minden között a bizalmatlanságnak is köszönhetik és annak si, hogy kiléptek a Fórumból.Információnk szerint a hozzászólásokból egyértelmüen kiderült, hogy a szervezet kettészakadt. Egy részük a Farkas-féle, esélyorientált "modellt" követné, a többiek a szaktárcával rugalmasabban egyezkedő vonalvezetésre esküsznek. Az exelnök, Farkas László nem kívánta kommentálni a választás eredményét, csupán annyit mondott, nyugdíjba megy. Mészáros Gézát viszont nem sikerült elérnünk telefonon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.