2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkavédelmisek egymás között

Hosz  |  2005. 04. 15., 14:10

A Honvédszakszervezet munkavédelmi szakmai ügyvivőjének kezdeményezésére – április 14-én – az egészségi veszélyes pótlékos rendelettel kapcsolatos szakmai egyeztető tárgyalást vezetett le Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a Hosz központi irodájában...

Balról dr.Hortobágyi Tibor jogi és Németh Péter munkavédelmi ügyvivőA Hosz munkavédelmi ügyvivője – nyolc katonai szervezet részvételével – olyan szakmai egyeztetést szervezett és bonyolított le, melyen a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004. (XII.6.) HM rendeletről esett szó.A résztvevők a Hosz, a HM Jogi Főosztály, a HM Központi Ellenőrzési Hatósági Hivatal(KEHH), a HM KPSZH, az MH SZFP, az MH LEP, valamint az MH ÖLTP munkatársai voltak. A megjelent gyakorlati szakemberek a munkabiztonság területén fejtették ki szakmai álláspontjukat a rendelettel kapcsolatosan. Az erről készült feljegyzést írásban is rögzítették, majd megállapodtak abban, hogy a saját területükön a megállapodás szellemében tevékenykednek.A résztvevők a következőkben állapodtak meg (kivonatosan):- a szóban forgó rendelet alkalmazása nehézségeket okoz,- a használt fogalmak nem alkotnak egységes rendszert,- az ÁLT/5. jegyzék jelenlegi állapotában nem képes minden beosztás esetén apótlék megállapítására, a jegyzék hiányos és az aktualizálásának periódusahosszú,- a veszélyességi pótlék szerepe nem megfelelő helyen van pozícionálva,- a veszélyességi pótlék megállapításának módszere tizenhárom pontban rögzítésrekerült,- további jogszabályalkotás illetve módosítás szükséges e tárgyban, hiszen a Hjt.erre biztosít jogkört,- a szerzett tapasztalatokról ismételten egyeztetnek legkésőbb június közepéigAkinek a munkájához elengedhetetlenül szükséges a dokumentum teljes szövege,kérje a Hosz munkavédelmi ügyvivőjén keresztül!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.