2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkavédelmisek egymás között

Hosz  |  2005. 04. 15., 14:10

A Honvédszakszervezet munkavédelmi szakmai ügyvivőjének kezdeményezésére – április 14-én – az egészségi veszélyes pótlékos rendelettel kapcsolatos szakmai egyeztető tárgyalást vezetett le Németh Péter munkavédelmi ügyvivő a Hosz központi irodájában...

Balról dr.Hortobágyi Tibor jogi és Németh Péter munkavédelmi ügyvivőA Hosz munkavédelmi ügyvivője – nyolc katonai szervezet részvételével – olyan szakmai egyeztetést szervezett és bonyolított le, melyen a fokozottan veszélyes, valamint az egészségkárosító beosztások köréről, az azokhoz kapcsolódó részletes, valamint a csökkentett napi szolgálati időre vonatkozó szabályokról szóló 30/2004. (XII.6.) HM rendeletről esett szó.A résztvevők a Hosz, a HM Jogi Főosztály, a HM Központi Ellenőrzési Hatósági Hivatal(KEHH), a HM KPSZH, az MH SZFP, az MH LEP, valamint az MH ÖLTP munkatársai voltak. A megjelent gyakorlati szakemberek a munkabiztonság területén fejtették ki szakmai álláspontjukat a rendelettel kapcsolatosan. Az erről készült feljegyzést írásban is rögzítették, majd megállapodtak abban, hogy a saját területükön a megállapodás szellemében tevékenykednek.A résztvevők a következőkben állapodtak meg (kivonatosan):- a szóban forgó rendelet alkalmazása nehézségeket okoz,- a használt fogalmak nem alkotnak egységes rendszert,- az ÁLT/5. jegyzék jelenlegi állapotában nem képes minden beosztás esetén apótlék megállapítására, a jegyzék hiányos és az aktualizálásának periódusahosszú,- a veszélyességi pótlék szerepe nem megfelelő helyen van pozícionálva,- a veszélyességi pótlék megállapításának módszere tizenhárom pontban rögzítésrekerült,- további jogszabályalkotás illetve módosítás szükséges e tárgyban, hiszen a Hjt.erre biztosít jogkört,- a szerzett tapasztalatokról ismételten egyeztetnek legkésőbb június közepéigAkinek a munkájához elengedhetetlenül szükséges a dokumentum teljes szövege,kérje a Hosz munkavédelmi ügyvivőjén keresztül!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.