2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fát ültettek, ingyen ebédeltek

Hosz  |  2005. 04. 23., 14:24

Sikeres volt a ,,Talpalatnyi zöld\" elnevezésű hétvégi faültetési és szemétszedési akció, melyet a ,,Katonákért\" Közhasznú Alapítvány kiemelt partnere, az immár 10 esztendős Food Express szervezett. A budapesti IX. kerületben lévő József Attila lakótelepen április 23-án többszáz felnőtt és apróság előbb a szemetet gyűjtötte, majd - a környezet fejlődése és a zöld terület növelése érdekében - mintegy kétszáz facsemetét is elültetett...   

Az 1960-as években, az egykori Mária Valéria nyomortelep helyén felépült a József Attila lakótelep még zöldebb színben pompázik, hiszen a Food Express kétszáz fát ültetett el - a Pilisi Parkerdő Rt., a megjelent felnőttek és a számos apróság segítségével - emellett összegyüjtötte a szemetet is, melynek elszállításáról a helyi önkormányzat gondoskodott. A választás nem véletlenül esett a IX. kerület ezen részére, hiszen a vállalat telephelye - amely az egész ország területén ellátja a megrendelőket meleg ebéddel - is itt müködik.

A helyszínen Pusztai Lajostól, a ,,Katonákért" Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkárától megtudtuk, hogy Food Express példaértékünek és támogatásra érdemesnek tartja egy közösség ilyen mértékü igyekezetét és szorgalmát. A tizedik születésnapját ünneplő Food Express kétszáz fa telepítésével, valamint a már említett szemétgyüjtéssel igyekezett hozzájárulni ahhoz, hogy a lakótelep tisztább és zöldebb legyen. Zsidek László, a Food Express cégvezetője elmondta: a fák jelentősen mértékben hozzájárulnak majd a levegő tisztításhoz, otthont teremtenek a különböző madárfajoknak, valamint szebbé varázsolják a környezetet is. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.