2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fát ültettek, ingyen ebédeltek

Hosz  |  2005. 04. 23., 14:24

Sikeres volt a ,,Talpalatnyi zöld\" elnevezésű hétvégi faültetési és szemétszedési akció, melyet a ,,Katonákért\" Közhasznú Alapítvány kiemelt partnere, az immár 10 esztendős Food Express szervezett. A budapesti IX. kerületben lévő József Attila lakótelepen április 23-án többszáz felnőtt és apróság előbb a szemetet gyűjtötte, majd - a környezet fejlődése és a zöld terület növelése érdekében - mintegy kétszáz facsemetét is elültetett...   

Az 1960-as években, az egykori Mária Valéria nyomortelep helyén felépült a József Attila lakótelep még zöldebb színben pompázik, hiszen a Food Express kétszáz fát ültetett el - a Pilisi Parkerdő Rt., a megjelent felnőttek és a számos apróság segítségével - emellett összegyüjtötte a szemetet is, melynek elszállításáról a helyi önkormányzat gondoskodott. A választás nem véletlenül esett a IX. kerület ezen részére, hiszen a vállalat telephelye - amely az egész ország területén ellátja a megrendelőket meleg ebéddel - is itt müködik.

A helyszínen Pusztai Lajostól, a ,,Katonákért" Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkárától megtudtuk, hogy Food Express példaértékünek és támogatásra érdemesnek tartja egy közösség ilyen mértékü igyekezetét és szorgalmát. A tizedik születésnapját ünneplő Food Express kétszáz fa telepítésével, valamint a már említett szemétgyüjtéssel igyekezett hozzájárulni ahhoz, hogy a lakótelep tisztább és zöldebb legyen. Zsidek László, a Food Express cégvezetője elmondta: a fák jelentősen mértékben hozzájárulnak majd a levegő tisztításhoz, otthont teremtenek a különböző madárfajoknak, valamint szebbé varázsolják a környezetet is. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.