2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködési megállapodást írtak alá

Hosz  |  2005. 04. 25., 16:46

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) nyugállományú tagozatai, szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttműködési Megállapodást kötöttek. A Magyar Honvédség Művelődési Háza Stefánia Kulturális Központjában április 25-én aláírt egyezményt Mészáros Géza és Sipos Géza elnökök, valamint Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke, illetve Galló István, a BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője is ellátta kézjegyével... 

HONVÉDSZAKSZERVEZET

 

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

 

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

Nyt.sz.:  2/2005/45.

 

1. számú példány

 

 

Együttmüködési Megállapodás

 

 

            A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: BEOSZ) és a Honvédszakszervezet (továbbiakban: HOSZ) Nyugállományú Tagozatai (továbbiakban: a Felek), szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttmüködési Megállapodást kötnek az alábbiak szerint:

1.      A Felek kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szervezeti önállóságát, tudomásul veszik Alapszabályzataikban és Müködési Szabályzataikban foglaltakat. Együttmüködésük során a törvényes müködés követelményének szem előtt tartásával törekednek közös álláspont kialakítására és képviseletére.

2.      Tevékenységük során a Felek a kölcsönös bizalom jegyében képviselik a Magyar Honvédség egyéb nyugdíjas klubjai katona tagságának és a Felek tagjainak érdekeit.

3.      Együttmüködésük során a Felek kiemelt figyelmet fordítanak a nyugállományúakat érintő elgondolások, igények, elvárások, követelések összegyüjtésére, egyeztetésére, megvalósíthatóságuk vizsgálatára és a Felek közös programjaiba való felvételére. A szükséges elemző és értékelő munkát esetenként közös munkabizottság létrehozásával kell eredményesebbé tenni.

4.      A Felek kölcsönösen meghívják egymást kiemelt rendezvényeikre, hozzájárulva azok sikeres megrendezéséhez.

5.      A Felek biztosítják egymást arról, hogy kommunikációs tevékenységük során az együttmüködésüket erősítő, a siker elérését biztosító, a realitást tükröző nyilatkozatokat tesznek.

6.      A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást éves munkaterveikről, kiemelt programjaikról. A közösen elvégzendő feladatokról, határidők és felelősök megjelölésével állapodnak meg.

7.      A Felek kiemelt figyelmet fordítanak a Honvédelmi Idősügyi Tanácsban és az országos korosztályos érdekvédelmi szervezetekben végzendő munka eredményessé tételére, az ott képviselendő álláspont egyeztetésére, kialakítására.

8.      A Felek segítik  más érdekképviseleti szervezetek müködését, a szolidaritás, a bajtársiasság, a haladó katonai hagyományok ápolása jegyében nyitottak a velük való együttmüködésre, közös fellépésre.

9.      A Felek Elnökségei az Együttmüködési Megállapodásban foglaltakat megtárgyalta, a benne foglaltakkal egyetértettek és felhatalmazta elnökeiket a Megállapodás aláírására.

10.  A Megállapodásban foglaltak megvalósulását a Felek évente értékelik.

11.  A Megállapodás az aláírás napján lép életbe.

12.  A Megállapodás érvényes a felek egyező akaratáig.

 

Budapest, 2005. április 25.

 

 

Kása László nyá. alezredes

Galló István ny. ezredes

HOSZ Nyugállományú Tagozat elnöke

BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője

 

Záradék:  Az Együttmüködési Megállapodást a BEOSZ és a HOSZ vezetőtestületei jóváhagyólag

      tudomásul vették, a benne foglaltak megvalósítását támogatják.

 

 

Mészáros Géza alezredes

Sipos Géza ny. ezredes

HOSZ elnök

BEOSZ elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.