2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködési megállapodást írtak alá

Hosz  |  2005. 04. 25., 16:46

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) nyugállományú tagozatai, szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttműködési Megállapodást kötöttek. A Magyar Honvédség Művelődési Háza Stefánia Kulturális Központjában április 25-én aláírt egyezményt Mészáros Géza és Sipos Géza elnökök, valamint Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke, illetve Galló István, a BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője is ellátta kézjegyével... 

HONVÉDSZAKSZERVEZET

 

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

 

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

Nyt.sz.:  2/2005/45.

 

1. számú példány

 

 

Együttmüködési Megállapodás

 

 

            A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: BEOSZ) és a Honvédszakszervezet (továbbiakban: HOSZ) Nyugállományú Tagozatai (továbbiakban: a Felek), szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttmüködési Megállapodást kötnek az alábbiak szerint:

1.      A Felek kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szervezeti önállóságát, tudomásul veszik Alapszabályzataikban és Müködési Szabályzataikban foglaltakat. Együttmüködésük során a törvényes müködés követelményének szem előtt tartásával törekednek közös álláspont kialakítására és képviseletére.

2.      Tevékenységük során a Felek a kölcsönös bizalom jegyében képviselik a Magyar Honvédség egyéb nyugdíjas klubjai katona tagságának és a Felek tagjainak érdekeit.

3.      Együttmüködésük során a Felek kiemelt figyelmet fordítanak a nyugállományúakat érintő elgondolások, igények, elvárások, követelések összegyüjtésére, egyeztetésére, megvalósíthatóságuk vizsgálatára és a Felek közös programjaiba való felvételére. A szükséges elemző és értékelő munkát esetenként közös munkabizottság létrehozásával kell eredményesebbé tenni.

4.      A Felek kölcsönösen meghívják egymást kiemelt rendezvényeikre, hozzájárulva azok sikeres megrendezéséhez.

5.      A Felek biztosítják egymást arról, hogy kommunikációs tevékenységük során az együttmüködésüket erősítő, a siker elérését biztosító, a realitást tükröző nyilatkozatokat tesznek.

6.      A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást éves munkaterveikről, kiemelt programjaikról. A közösen elvégzendő feladatokról, határidők és felelősök megjelölésével állapodnak meg.

7.      A Felek kiemelt figyelmet fordítanak a Honvédelmi Idősügyi Tanácsban és az országos korosztályos érdekvédelmi szervezetekben végzendő munka eredményessé tételére, az ott képviselendő álláspont egyeztetésére, kialakítására.

8.      A Felek segítik  más érdekképviseleti szervezetek müködését, a szolidaritás, a bajtársiasság, a haladó katonai hagyományok ápolása jegyében nyitottak a velük való együttmüködésre, közös fellépésre.

9.      A Felek Elnökségei az Együttmüködési Megállapodásban foglaltakat megtárgyalta, a benne foglaltakkal egyetértettek és felhatalmazta elnökeiket a Megállapodás aláírására.

10.  A Megállapodásban foglaltak megvalósulását a Felek évente értékelik.

11.  A Megállapodás az aláírás napján lép életbe.

12.  A Megállapodás érvényes a felek egyező akaratáig.

 

Budapest, 2005. április 25.

 

 

Kása László nyá. alezredes

Galló István ny. ezredes

HOSZ Nyugállományú Tagozat elnöke

BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője

 

Záradék:  Az Együttmüködési Megállapodást a BEOSZ és a HOSZ vezetőtestületei jóváhagyólag

      tudomásul vették, a benne foglaltak megvalósítását támogatják.

 

 

Mészáros Géza alezredes

Sipos Géza ny. ezredes

HOSZ elnök

BEOSZ elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.