2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködési megállapodást írtak alá

Hosz  |  2005. 04. 25., 16:46

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) nyugállományú tagozatai, szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttműködési Megállapodást kötöttek. A Magyar Honvédség Művelődési Háza Stefánia Kulturális Központjában április 25-én aláírt egyezményt Mészáros Géza és Sipos Géza elnökök, valamint Kása László, a Hosz nyugállományú tagozatának elnöke, illetve Galló István, a BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője is ellátta kézjegyével... 

HONVÉDSZAKSZERVEZET

 

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

 

NYUGÁLLOMÁNYÚ TAGOZAT

Nyt.sz.:  2/2005/45.

 

1. számú példány

 

 

Együttmüködési Megállapodás

 

 

            A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: BEOSZ) és a Honvédszakszervezet (továbbiakban: HOSZ) Nyugállományú Tagozatai (továbbiakban: a Felek), szervezetük céljainak megvalósítása, a tagságuk érdekeinek hatékonyabb képviselete érdekében Együttmüködési Megállapodást kötnek az alábbiak szerint:

1.      A Felek kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szervezeti önállóságát, tudomásul veszik Alapszabályzataikban és Müködési Szabályzataikban foglaltakat. Együttmüködésük során a törvényes müködés követelményének szem előtt tartásával törekednek közös álláspont kialakítására és képviseletére.

2.      Tevékenységük során a Felek a kölcsönös bizalom jegyében képviselik a Magyar Honvédség egyéb nyugdíjas klubjai katona tagságának és a Felek tagjainak érdekeit.

3.      Együttmüködésük során a Felek kiemelt figyelmet fordítanak a nyugállományúakat érintő elgondolások, igények, elvárások, követelések összegyüjtésére, egyeztetésére, megvalósíthatóságuk vizsgálatára és a Felek közös programjaiba való felvételére. A szükséges elemző és értékelő munkát esetenként közös munkabizottság létrehozásával kell eredményesebbé tenni.

4.      A Felek kölcsönösen meghívják egymást kiemelt rendezvényeikre, hozzájárulva azok sikeres megrendezéséhez.

5.      A Felek biztosítják egymást arról, hogy kommunikációs tevékenységük során az együttmüködésüket erősítő, a siker elérését biztosító, a realitást tükröző nyilatkozatokat tesznek.

6.      A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást éves munkaterveikről, kiemelt programjaikról. A közösen elvégzendő feladatokról, határidők és felelősök megjelölésével állapodnak meg.

7.      A Felek kiemelt figyelmet fordítanak a Honvédelmi Idősügyi Tanácsban és az országos korosztályos érdekvédelmi szervezetekben végzendő munka eredményessé tételére, az ott képviselendő álláspont egyeztetésére, kialakítására.

8.      A Felek segítik  más érdekképviseleti szervezetek müködését, a szolidaritás, a bajtársiasság, a haladó katonai hagyományok ápolása jegyében nyitottak a velük való együttmüködésre, közös fellépésre.

9.      A Felek Elnökségei az Együttmüködési Megállapodásban foglaltakat megtárgyalta, a benne foglaltakkal egyetértettek és felhatalmazta elnökeiket a Megállapodás aláírására.

10.  A Megállapodásban foglaltak megvalósulását a Felek évente értékelik.

11.  A Megállapodás az aláírás napján lép életbe.

12.  A Megállapodás érvényes a felek egyező akaratáig.

 

Budapest, 2005. április 25.

 

 

Kása László nyá. alezredes

Galló István ny. ezredes

HOSZ Nyugállományú Tagozat elnöke

BEOSZ érdekvédelmi ügyvivője

 

Záradék:  Az Együttmüködési Megállapodást a BEOSZ és a HOSZ vezetőtestületei jóváhagyólag

      tudomásul vették, a benne foglaltak megvalósítását támogatják.

 

 

Mészáros Géza alezredes

Sipos Géza ny. ezredes

HOSZ elnök

BEOSZ elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.