2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét téma volt az egészségi veszélyességi pótlék

Hosz  |  2005. 04. 27., 08:56

Az április közepén lezajlott szakmai megbeszélést követően, a Hosz munkavédelmi ügyvivőjének szervezésében ismételten találkoztak a munkabiztonsági és munka-egészségügyi szakemberek. Április 26-án, az MH EVI Gyáli úti bázisán a 30/2004. HM rendelet gyakorlati megvalósíthatóságának kérdéseit vitatták meg...

A résztvevők köre kiegészült az MH EVI szakállományával, akik a korábbi fórumon nem tudtak objektív okok miatt részt venni. Megállapodás született többek között arról, hogy:- az MH EVI szakmai segítséget nyújt a kockázatértékelés munka-egészségügyi területén, amennyiben az alakulatoktól erre igény mutatkozik, véleményezés formájában;- a veszélyességi pótlék megállapításának módszerét alapul véve, valamint azt kiegészítve  egy "Módszertani Útmutató" elkészítése ez év közepéig kiadásra kerül;- azok a szervezetek (Szolgálat, Hivatal, Jogi Főosztály, Középvetői szintüparancsnokságok), amelyek érintettek a rendelet kapcsán, a megbeszéltek szellemében tevékenykednek.A jelenlévők megfogalmazták, hogy ebben a körben meg nem oldható problémákat a HÉF elé kell terjeszteni. Például: szervezési intézkedéssel kell megoldani a munkáltatónak a föld alatti létesítményben dolgozóknál a maximum 6 órás szolgálatteljesítési időt, melynek vonzata nem a leépítés, hanem a létszám növelése ezen a területen.A jelenlévők egyhangúlag kijelentették: a katonai szervezetek parancsnokainak munkavédelmi felkészítése, valamint a feltételrendszer megteremtése elengedhetetlen ahhoz, hogy ezen a téren záros határidőn belül pozitív előrelépés következzen be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.