2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2005. 04. 28., 18:54

Április 9-én lezárult egy idöszak, remélhetöen egyszer s mindenkorra vége a bizalmatlansági válságnak, az elvtelen, sehova nem vezetö személyeskedésnek. Az új összetételû elnökség bizalmat, felhatalmazást kapott az érdekvédelmi munka ésszerû, rugalmas, a tagság érdekeit szolgáló, kölcsönös kompromisszumokra épülö érdekegyeztetö munkára.

 

A Nyugállományú Tagozat egésze, helyzeténél fogva a nem kellö informáltság következtében kicsit külsö szemlélöként kísérte figyelemmel az eseményeket, esetenként bíráló megjegyzéseivel igyekezett hozzájárulni a megoldáshoz. Bízunk benne, hogy a jövöt tekintve olyan egységes és következetes, a tagság érdekeit messzemenöen figyelembe vevö munkát végzünk, mely hatékonyabbá teszi az érdekérvényesítö tevékenységünket.

 

Mit várunk mi, nyugállományúak? Érezni akarjuk, hogy e 11 000-es tagság részesei vagyunk és nem a periférián lévö csendes társak. Azt várjuk, hogy elemezzük az eddigi tapasztalatokat, használjuk fel az értékeket, hagyjuk el, ami hátráltatott bennünket, jelöljük meg azokat a fö szempontokat, amelyeket követni kívánunk a jövöre nézve. Soha ne tévesszük szem elöl, hogy az elvszerû kompromisszumkészségnek kiemelt szerepe van a célok elérésében, míg a mindent elutasító magatartás kárt okoz. Azt várjuk, hogy a siker, de a kudarc is legyen a mi közös felelösségünk – a tagságot soha nem szabad kizárni az öszinte, tisztességes információból, mert az mindig megbosszulja magát. Mindezeket kötelességünk szem elött tartani.

 

Azt szeretnénk elérni, hogy az aktív barátaink azt lássák bennünk, hogy mi nyugdíjasként sem tudunk elszakadni a hadseregtöl. Érzelmi kapcsolódásunk, ha hangzatosnak tûnik is, a sírig tart. Gondolkodásunkban, embertársainkhoz való viszonyulásunkban katonák maradtunk, így viselkedünk, ilyen a magatartásunk, nem tudjuk és nem is akarjuk másként élni az életünket.

 

Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy ne megtûrt, hanem ugyanolyan tagokként tekintsenek ránk, mint bárki másra. Természetesen az érdekérvényesítö munkában eltéröek az érdekek, ez a sajátosságokból adódóan természetes is. A kongresszus programja is jól tükrözi ezeket. Azt várjuk tehát az új elnökségtöl, hogy a különbözö fórumokon, érdekegyeztetéseken sokkal határozottabban vállalja fel a nyugállományúak érdekeinek képviseletét, mert nem csak a közel 900 fös tagság, hanem a 34 910 nyugállományú és özvegy érdekeit is szolgálja.

 

Ha így lesz – és ebben bízunk – úgy ránk, mindig, minden körülmények között számítani lehet, mert ez mindannyiunk közös érdeke.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.