2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2005. 04. 28., 18:54

Április 9-én lezárult egy idöszak, remélhetöen egyszer s mindenkorra vége a bizalmatlansági válságnak, az elvtelen, sehova nem vezetö személyeskedésnek. Az új összetételû elnökség bizalmat, felhatalmazást kapott az érdekvédelmi munka ésszerû, rugalmas, a tagság érdekeit szolgáló, kölcsönös kompromisszumokra épülö érdekegyeztetö munkára.

 

A Nyugállományú Tagozat egésze, helyzeténél fogva a nem kellö informáltság következtében kicsit külsö szemlélöként kísérte figyelemmel az eseményeket, esetenként bíráló megjegyzéseivel igyekezett hozzájárulni a megoldáshoz. Bízunk benne, hogy a jövöt tekintve olyan egységes és következetes, a tagság érdekeit messzemenöen figyelembe vevö munkát végzünk, mely hatékonyabbá teszi az érdekérvényesítö tevékenységünket.

 

Mit várunk mi, nyugállományúak? Érezni akarjuk, hogy e 11 000-es tagság részesei vagyunk és nem a periférián lévö csendes társak. Azt várjuk, hogy elemezzük az eddigi tapasztalatokat, használjuk fel az értékeket, hagyjuk el, ami hátráltatott bennünket, jelöljük meg azokat a fö szempontokat, amelyeket követni kívánunk a jövöre nézve. Soha ne tévesszük szem elöl, hogy az elvszerû kompromisszumkészségnek kiemelt szerepe van a célok elérésében, míg a mindent elutasító magatartás kárt okoz. Azt várjuk, hogy a siker, de a kudarc is legyen a mi közös felelösségünk – a tagságot soha nem szabad kizárni az öszinte, tisztességes információból, mert az mindig megbosszulja magát. Mindezeket kötelességünk szem elött tartani.

 

Azt szeretnénk elérni, hogy az aktív barátaink azt lássák bennünk, hogy mi nyugdíjasként sem tudunk elszakadni a hadseregtöl. Érzelmi kapcsolódásunk, ha hangzatosnak tûnik is, a sírig tart. Gondolkodásunkban, embertársainkhoz való viszonyulásunkban katonák maradtunk, így viselkedünk, ilyen a magatartásunk, nem tudjuk és nem is akarjuk másként élni az életünket.

 

Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy ne megtûrt, hanem ugyanolyan tagokként tekintsenek ránk, mint bárki másra. Természetesen az érdekérvényesítö munkában eltéröek az érdekek, ez a sajátosságokból adódóan természetes is. A kongresszus programja is jól tükrözi ezeket. Azt várjuk tehát az új elnökségtöl, hogy a különbözö fórumokon, érdekegyeztetéseken sokkal határozottabban vállalja fel a nyugállományúak érdekeinek képviseletét, mert nem csak a közel 900 fös tagság, hanem a 34 910 nyugállományú és özvegy érdekeit is szolgálja.

 

Ha így lesz – és ebben bízunk – úgy ránk, mindig, minden körülmények között számítani lehet, mert ez mindannyiunk közös érdeke.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.