2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2005. 04. 28., 18:54

Április 9-én lezárult egy idöszak, remélhetöen egyszer s mindenkorra vége a bizalmatlansági válságnak, az elvtelen, sehova nem vezetö személyeskedésnek. Az új összetételû elnökség bizalmat, felhatalmazást kapott az érdekvédelmi munka ésszerû, rugalmas, a tagság érdekeit szolgáló, kölcsönös kompromisszumokra épülö érdekegyeztetö munkára.

 

A Nyugállományú Tagozat egésze, helyzeténél fogva a nem kellö informáltság következtében kicsit külsö szemlélöként kísérte figyelemmel az eseményeket, esetenként bíráló megjegyzéseivel igyekezett hozzájárulni a megoldáshoz. Bízunk benne, hogy a jövöt tekintve olyan egységes és következetes, a tagság érdekeit messzemenöen figyelembe vevö munkát végzünk, mely hatékonyabbá teszi az érdekérvényesítö tevékenységünket.

 

Mit várunk mi, nyugállományúak? Érezni akarjuk, hogy e 11 000-es tagság részesei vagyunk és nem a periférián lévö csendes társak. Azt várjuk, hogy elemezzük az eddigi tapasztalatokat, használjuk fel az értékeket, hagyjuk el, ami hátráltatott bennünket, jelöljük meg azokat a fö szempontokat, amelyeket követni kívánunk a jövöre nézve. Soha ne tévesszük szem elöl, hogy az elvszerû kompromisszumkészségnek kiemelt szerepe van a célok elérésében, míg a mindent elutasító magatartás kárt okoz. Azt várjuk, hogy a siker, de a kudarc is legyen a mi közös felelösségünk – a tagságot soha nem szabad kizárni az öszinte, tisztességes információból, mert az mindig megbosszulja magát. Mindezeket kötelességünk szem elött tartani.

 

Azt szeretnénk elérni, hogy az aktív barátaink azt lássák bennünk, hogy mi nyugdíjasként sem tudunk elszakadni a hadseregtöl. Érzelmi kapcsolódásunk, ha hangzatosnak tûnik is, a sírig tart. Gondolkodásunkban, embertársainkhoz való viszonyulásunkban katonák maradtunk, így viselkedünk, ilyen a magatartásunk, nem tudjuk és nem is akarjuk másként élni az életünket.

 

Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy ne megtûrt, hanem ugyanolyan tagokként tekintsenek ránk, mint bárki másra. Természetesen az érdekérvényesítö munkában eltéröek az érdekek, ez a sajátosságokból adódóan természetes is. A kongresszus programja is jól tükrözi ezeket. Azt várjuk tehát az új elnökségtöl, hogy a különbözö fórumokon, érdekegyeztetéseken sokkal határozottabban vállalja fel a nyugállományúak érdekeinek képviseletét, mert nem csak a közel 900 fös tagság, hanem a 34 910 nyugállományú és özvegy érdekeit is szolgálja.

 

Ha így lesz – és ebben bízunk – úgy ránk, mindig, minden körülmények között számítani lehet, mert ez mindannyiunk közös érdeke.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.