2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú Híradó

Hosz  |  2005. 04. 28., 18:54

Április 9-én lezárult egy idöszak, remélhetöen egyszer s mindenkorra vége a bizalmatlansági válságnak, az elvtelen, sehova nem vezetö személyeskedésnek. Az új összetételû elnökség bizalmat, felhatalmazást kapott az érdekvédelmi munka ésszerû, rugalmas, a tagság érdekeit szolgáló, kölcsönös kompromisszumokra épülö érdekegyeztetö munkára.

 

A Nyugállományú Tagozat egésze, helyzeténél fogva a nem kellö informáltság következtében kicsit külsö szemlélöként kísérte figyelemmel az eseményeket, esetenként bíráló megjegyzéseivel igyekezett hozzájárulni a megoldáshoz. Bízunk benne, hogy a jövöt tekintve olyan egységes és következetes, a tagság érdekeit messzemenöen figyelembe vevö munkát végzünk, mely hatékonyabbá teszi az érdekérvényesítö tevékenységünket.

 

Mit várunk mi, nyugállományúak? Érezni akarjuk, hogy e 11 000-es tagság részesei vagyunk és nem a periférián lévö csendes társak. Azt várjuk, hogy elemezzük az eddigi tapasztalatokat, használjuk fel az értékeket, hagyjuk el, ami hátráltatott bennünket, jelöljük meg azokat a fö szempontokat, amelyeket követni kívánunk a jövöre nézve. Soha ne tévesszük szem elöl, hogy az elvszerû kompromisszumkészségnek kiemelt szerepe van a célok elérésében, míg a mindent elutasító magatartás kárt okoz. Azt várjuk, hogy a siker, de a kudarc is legyen a mi közös felelösségünk – a tagságot soha nem szabad kizárni az öszinte, tisztességes információból, mert az mindig megbosszulja magát. Mindezeket kötelességünk szem elött tartani.

 

Azt szeretnénk elérni, hogy az aktív barátaink azt lássák bennünk, hogy mi nyugdíjasként sem tudunk elszakadni a hadseregtöl. Érzelmi kapcsolódásunk, ha hangzatosnak tûnik is, a sírig tart. Gondolkodásunkban, embertársainkhoz való viszonyulásunkban katonák maradtunk, így viselkedünk, ilyen a magatartásunk, nem tudjuk és nem is akarjuk másként élni az életünket.

 

Ezért ragaszkodunk ahhoz, hogy ne megtûrt, hanem ugyanolyan tagokként tekintsenek ránk, mint bárki másra. Természetesen az érdekérvényesítö munkában eltéröek az érdekek, ez a sajátosságokból adódóan természetes is. A kongresszus programja is jól tükrözi ezeket. Azt várjuk tehát az új elnökségtöl, hogy a különbözö fórumokon, érdekegyeztetéseken sokkal határozottabban vállalja fel a nyugállományúak érdekeinek képviseletét, mert nem csak a közel 900 fös tagság, hanem a 34 910 nyugállományú és özvegy érdekeit is szolgálja.

 

Ha így lesz – és ebben bízunk – úgy ránk, mindig, minden körülmények között számítani lehet, mert ez mindannyiunk közös érdeke.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.