2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tapolcán lettek szakszervezeti tagok

Hosz  |  2005. 05. 06., 19:10

Százhetvennégy - május első napjaiban bevonult - szerződéses katona számára tartottak aktuális tájékoztatót a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői. A Tapolcai Kiképző Központban május 6-án megrendezett eseményen Heiling Ottó alelnök és Jáger Tibor területi ügyvivő adott hasznos tudnivalókat a fiatal katonáknak. A sikeres előadások után hatvankilencen - még a helyszínen - döntöttek úgy, belépnek a Hosz tagjai sorába... 

Lakos Péter alapszervezeti vezetőSzázhetvennégy - köztük tizenhárom hölgy - vonult be szerződéses katonának május első hetében, Tapolcára. A helyi kiképző köpontban - május 6-án - Lakos Péter mérnök őrnagy, a helyi Hosz alapszervezet vezetője nyitotta meg az aktuális tájékoztatót, majd bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket: Heiling Ottó alelnököt, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi- és Szita Róbert kommunikációs ügyvivőket. 

Balról jobbra: Heiling Ottó és Jáger TiborEzt követően Heiling Ottó tartott aktuális tájékoztatót. A Hosz alelnöke miután tájékoztatta a szerződéses és hivatásos katonákat az áprilisi rendkívüli kongresszus személyi vonatkozású döntéseiről, a Honvédszakszervezet aktuális érdekképviseleti- és érdekvédelmi feladatairól, a megfogalmazott célkitüzésekről beszélt. A Hosz alelnöke - a küszöbön álló tapolcai szervezeti változások miatt - felajánlotta a szakszervezet jogsegélyszolgálatának segítségét. 

Hatvankilencen lettek Hosz-tagokEzután Jáger Tibor, nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szakszervezet, az Egység 2002 Kft. és a ,,Katonákért" Alapítvány által nyújtott szolgáltatásokról adott részletes tájékoztatót. A szerződéses katonák vonzónak találták a bemutatott - tagsági viszonnyal együtt járó - kedvezményeket: a rövid fórum után, hatvankilenc szerződéses katona, még a helyszínen kitöltötte a Honvédszakszervezet belépési nyilatkozatát.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.