2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés Győrött

Hosz  |  2005. 05. 09., 11:29

E hónap végén a Honvédszakszervezet Választmányi ülést rendez Balatonkenesén. Erre készülve, e héten valamennyi haderőnem megtárgyalja a Választmány elé kerülő – köztük a 2005-ös költségvetéssel is foglalkozó – határozat-tervezeteket. A légierőnél szolgáló szakszervezeti tisztségviselők – Andor Tamás haderőnemi képviselő vezetésével – május 9-én, Győrött találkoztak…

Andor Tamás haderőnemi képviselő megnyitójában a megjelentek között köszönthette Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó alelnököt, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivőket, valamint a légierőhöz tartozó alapszervezetek és önálló csoportok vezetőit. A napirend ismertetése és elfogadása után a légierő haderőnemi iroda 2004-évi költségvetését, az elköltött pénzmennyiséget értékelte Andor Tamás. A haderőnem elnökségi tagja kiemelte, hogy az iroda fenntartására – a haderőnemi parancsnokkal való kiváló együttmüködés miatt – alig költöttek. A képviseleti iroda idei költségvetési tételei között a telefonköltségek, a haderőnemi kiküldetések, valamint az iroda berendezésével, ellátásával kapcsolatos pénzösszegek szerepelnek.

A 2005. évi fő feladatokról szóló egyeztetés közben elhangzott: szükséges az alapszervezeti és csoportvezetők legfontosabb, - katonákat érintő - kérdésekbe történő bevonása, aktivizálása. Heiling Ottó alelnök hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy a Hosz 2005-évi költségvetésének súlypontjait mindig az elfogadott szakszervezeti fő feladatok határozzák meg. Ezt követően az Alapítványi támogatásáról, az egyes Hosz szervek – köztük a képviseleti irodák – müködési költségeinek biztosításáról, valamint az Egység újság elkészítéséről és terjesztéséről szóló határozat-tervezetet fogadta el egyhangúlag a légierő képviselet. A 2004. évi költségvetés, mérleg- és eredmény kimutatás szóbeli indoklása után – a győri haderőnemi gyülésen – a 2005.évi költségvetés főbb számairól egyeztettek. Az egyebek napirendi pontban - többek között - a következő időszak szakszervezeti eseményeiről, a csapatünnepeken történő megjelenésekről beszéltek. Tóvári Róbert, a ,,Radar" alapszervezet vezetője a Hosz szolgáltató jellegét hangsúlyozó, korszerü, a tagoknak kézzel fogható kedvezményeket nyújtó szolgáltatások frissítését igényelte. Mészáros Géza elnök szerint amellett, hogy konkretizálni kell a meglévő szerződéseket, nyitni kell az új, a tagok körében népszerü szolgáltatók felé is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.