2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Haderőnemi gyűlés Győrött

Hosz  |  2005. 05. 09., 11:29

E hónap végén a Honvédszakszervezet Választmányi ülést rendez Balatonkenesén. Erre készülve, e héten valamennyi haderőnem megtárgyalja a Választmány elé kerülő – köztük a 2005-ös költségvetéssel is foglalkozó – határozat-tervezeteket. A légierőnél szolgáló szakszervezeti tisztségviselők – Andor Tamás haderőnemi képviselő vezetésével – május 9-én, Győrött találkoztak…

Andor Tamás haderőnemi képviselő megnyitójában a megjelentek között köszönthette Mészáros Géza elnököt, Heiling Ottó alelnököt, Jáger Tibor és Jakubik András területi ügyvivőket, valamint a légierőhöz tartozó alapszervezetek és önálló csoportok vezetőit. A napirend ismertetése és elfogadása után a légierő haderőnemi iroda 2004-évi költségvetését, az elköltött pénzmennyiséget értékelte Andor Tamás. A haderőnem elnökségi tagja kiemelte, hogy az iroda fenntartására – a haderőnemi parancsnokkal való kiváló együttmüködés miatt – alig költöttek. A képviseleti iroda idei költségvetési tételei között a telefonköltségek, a haderőnemi kiküldetések, valamint az iroda berendezésével, ellátásával kapcsolatos pénzösszegek szerepelnek.

A 2005. évi fő feladatokról szóló egyeztetés közben elhangzott: szükséges az alapszervezeti és csoportvezetők legfontosabb, - katonákat érintő - kérdésekbe történő bevonása, aktivizálása. Heiling Ottó alelnök hozzászólásában azt hangsúlyozta, hogy a Hosz 2005-évi költségvetésének súlypontjait mindig az elfogadott szakszervezeti fő feladatok határozzák meg. Ezt követően az Alapítványi támogatásáról, az egyes Hosz szervek – köztük a képviseleti irodák – müködési költségeinek biztosításáról, valamint az Egység újság elkészítéséről és terjesztéséről szóló határozat-tervezetet fogadta el egyhangúlag a légierő képviselet. A 2004. évi költségvetés, mérleg- és eredmény kimutatás szóbeli indoklása után – a győri haderőnemi gyülésen – a 2005.évi költségvetés főbb számairól egyeztettek. Az egyebek napirendi pontban - többek között - a következő időszak szakszervezeti eseményeiről, a csapatünnepeken történő megjelenésekről beszéltek. Tóvári Róbert, a ,,Radar" alapszervezet vezetője a Hosz szolgáltató jellegét hangsúlyozó, korszerü, a tagoknak kézzel fogható kedvezményeket nyújtó szolgáltatások frissítését igényelte. Mészáros Géza elnök szerint amellett, hogy konkretizálni kell a meglévő szerződéseket, nyitni kell az új, a tagok körében népszerü szolgáltatók felé is.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.