2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szekcióülés volt a katonanőknél

Hosz  |  2005. 05. 09., 19:02

A Honvédszakszervezet katonanői szekciója Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével elnökségi ülést tartott. A május 9-i, Szincsák Gyula Hosz alelnök részvételével lebonyolított rendezvény napirendjén az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak értékelése, az új szakszervezeti vezetés jövőbeni elképzeléseiről, az eddigi eredményekről szóló aktuális tájékoztató, a szekció költségvetése, valamint egyéb, a közeljövőre vonatkozó felvetések, tervek és ötletek szerepeltek...  

A katonanői szekció elnökségi tagjai - az alakulataiknál tapasztalt problémák között - megemlítették, hogy a polgári alkalmazotti, illetve közalkalmazotti állományból hivatásos katonává lett személyek szolgálati idejének kiszámításakor csak a tényleges katonai szolgálat vehető figyelembe a nyugállományba helyezésnél, nem ismerik el szolgálati időnek a korábbi állományviszonyt. A szerződéses katonahölgyek nehezményezik, hogy a ruházati illetményből leírható 15 000 Ft kifizetésére még mindig nincs hatályos intézkedés. A résztvevők ezek mellett azt is szóvá tették, hogy a szerződéses sorállományú katonák köznapi egyenruhája az egykori sorállomány kimenő egyenruhájával azonos. A Szolnokról érkezett Balog Ilona szerint a Hosz katonanői szekciójának kellene lépéseket tenni annak érdekében, hogy részükre is biztosítható legyen a tiszti, tiszthelyettesi állomány számára meghatározott köznapi ruházattal való ellátás.

Hornyák Erika, szekcióelnökA felvetések között a katonahölgyek megemlítették a szerződéses legénységi állomány előmeneteli lehetőségének, valamint a nyelvi képzés nehézségeit, de beszélgettek a kafeteria-rendszerrel kapcsolatos gondolataikról, az ezzel kapcsolatos várható problémákról is. A szekció elnöksége június 23-ára tervezi a Hosz katonanői szekció küldött közgyülésének összehívását. Kérjük az érintett hölgyeket, hogy napirendre vonatkozó javaslataikat – június 14-ig – írásban (fax: 261-77; e-mail: iroda@hsz.hu) küldjék meg a szakszervezet központi irodája számára!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.