2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szekcióülés volt a katonanőknél

Hosz  |  2005. 05. 09., 19:02

A Honvédszakszervezet katonanői szekciója Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével elnökségi ülést tartott. A május 9-i, Szincsák Gyula Hosz alelnök részvételével lebonyolított rendezvény napirendjén az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak értékelése, az új szakszervezeti vezetés jövőbeni elképzeléseiről, az eddigi eredményekről szóló aktuális tájékoztató, a szekció költségvetése, valamint egyéb, a közeljövőre vonatkozó felvetések, tervek és ötletek szerepeltek...  

A katonanői szekció elnökségi tagjai - az alakulataiknál tapasztalt problémák között - megemlítették, hogy a polgári alkalmazotti, illetve közalkalmazotti állományból hivatásos katonává lett személyek szolgálati idejének kiszámításakor csak a tényleges katonai szolgálat vehető figyelembe a nyugállományba helyezésnél, nem ismerik el szolgálati időnek a korábbi állományviszonyt. A szerződéses katonahölgyek nehezményezik, hogy a ruházati illetményből leírható 15 000 Ft kifizetésére még mindig nincs hatályos intézkedés. A résztvevők ezek mellett azt is szóvá tették, hogy a szerződéses sorállományú katonák köznapi egyenruhája az egykori sorállomány kimenő egyenruhájával azonos. A Szolnokról érkezett Balog Ilona szerint a Hosz katonanői szekciójának kellene lépéseket tenni annak érdekében, hogy részükre is biztosítható legyen a tiszti, tiszthelyettesi állomány számára meghatározott köznapi ruházattal való ellátás.

Hornyák Erika, szekcióelnökA felvetések között a katonahölgyek megemlítették a szerződéses legénységi állomány előmeneteli lehetőségének, valamint a nyelvi képzés nehézségeit, de beszélgettek a kafeteria-rendszerrel kapcsolatos gondolataikról, az ezzel kapcsolatos várható problémákról is. A szekció elnöksége június 23-ára tervezi a Hosz katonanői szekció küldött közgyülésének összehívását. Kérjük az érintett hölgyeket, hogy napirendre vonatkozó javaslataikat – június 14-ig – írásban (fax: 261-77; e-mail: iroda@hsz.hu) küldjék meg a szakszervezet központi irodája számára!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.