2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szekcióülés volt a katonanőknél

Hosz  |  2005. 05. 09., 19:02

A Honvédszakszervezet katonanői szekciója Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével elnökségi ülést tartott. A május 9-i, Szincsák Gyula Hosz alelnök részvételével lebonyolított rendezvény napirendjén az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak értékelése, az új szakszervezeti vezetés jövőbeni elképzeléseiről, az eddigi eredményekről szóló aktuális tájékoztató, a szekció költségvetése, valamint egyéb, a közeljövőre vonatkozó felvetések, tervek és ötletek szerepeltek...  

A katonanői szekció elnökségi tagjai - az alakulataiknál tapasztalt problémák között - megemlítették, hogy a polgári alkalmazotti, illetve közalkalmazotti állományból hivatásos katonává lett személyek szolgálati idejének kiszámításakor csak a tényleges katonai szolgálat vehető figyelembe a nyugállományba helyezésnél, nem ismerik el szolgálati időnek a korábbi állományviszonyt. A szerződéses katonahölgyek nehezményezik, hogy a ruházati illetményből leírható 15 000 Ft kifizetésére még mindig nincs hatályos intézkedés. A résztvevők ezek mellett azt is szóvá tették, hogy a szerződéses sorállományú katonák köznapi egyenruhája az egykori sorállomány kimenő egyenruhájával azonos. A Szolnokról érkezett Balog Ilona szerint a Hosz katonanői szekciójának kellene lépéseket tenni annak érdekében, hogy részükre is biztosítható legyen a tiszti, tiszthelyettesi állomány számára meghatározott köznapi ruházattal való ellátás.

Hornyák Erika, szekcióelnökA felvetések között a katonahölgyek megemlítették a szerződéses legénységi állomány előmeneteli lehetőségének, valamint a nyelvi képzés nehézségeit, de beszélgettek a kafeteria-rendszerrel kapcsolatos gondolataikról, az ezzel kapcsolatos várható problémákról is. A szekció elnöksége június 23-ára tervezi a Hosz katonanői szekció küldött közgyülésének összehívását. Kérjük az érintett hölgyeket, hogy napirendre vonatkozó javaslataikat – június 14-ig – írásban (fax: 261-77; e-mail: iroda@hsz.hu) küldjék meg a szakszervezet központi irodája számára!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.