2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a közigazgatási képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 09:40

A közigazgatási és intézményi érdekképviselet május 11-én tartotta - a Választmányi ülést előkészítő - rendezvényét. A Hosz budapesti központi irodájában Kocsor Sándor haderőnemi képviselő - a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetők mellett - Mészáros Géza elnököt és Heiling Ottó alelnököt is a résztvevők között köszönthette... 

Napirend előtt az április 9-i rendkívüli kongresszuson haderőnemi képviselővé választott Kocsor Sándor mutatkozott be a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőknek. Az elnökségi tag bevezetőjében - szakmai pályája ismertetése után - saját ars poeticáját is megfogalmazta: a Honvédszakszervezet hatékony jelenléte szükséges valamennyi katonai szervezetnél, ha a hivatásos- és szerződéses katonák hátrányára történnek sérelmek, akkor, adott esetben a tisztségviselőnek, a szakszervezetnek még a helyi parancsnokkal is szembe kell fordulnia. A közigazgatási- és intézményi érdekképviselet elnökségi tagja elmondta azt is, hogy olyan széleskörü szakértői bázisra van szükség, mely minden kérdésben korrekt módon tud megnyilvánulni, érdekeket érvényesíteni, képviselni.

Az ülésen elsőként a Hosz és a közigazgatási képviselet 2005. évi költségvetéséről egyeztettek. Kocsor Sándor vitaindítója után Heiling Ottó alelnök a 2004. évi zárszámadással és az idei költségvetéssel kapcsolatban kiemelte: a Hosz arra törekszik, hogy minél nagyobb önállóságra tegyen szert, amellett, hogy bevételei vannak a szakszervezetnek, ma már tartalékot is tud képezni. Kocsor Sándor kijelentette: a képviselet idei költségvetése mindenki számára jól átlátható és megtervezett, a pénzösszeg elegendő a rendezvények lebonyolítása, az elérendő célok megvalósítása finanszírozására. A fő feladatokról szóló egyeztetés közben elhangzott, hogy nem kell mereven ragaszkodni a megfogalmazottakhoz, akár még a Választmányi ülés előtti napon is be lehet hozni javaslatokat. Turai Tibor, a HM BBBH alapszervezeti vezetője kérte, hogy a haderő-átalakítás aktuális kérdéseit is vegye fel a Hosz a 2005. évi fő feladatok közé. A képviselet müködési rendjéről történő beszélgetés közben Kocsor Sándor kiemelte, hogy a középszintü érdekegyezteés nagyon fontos epizódja lehet a szakszervezeti tevékenységnek. Több alapszervezeti- és csoportvezető is javasolta, hogy a haderőnemi képviselő - a szakszervezet és az adott katonai szervezet közötti még hatékonyabb együttmüködés érdekében - folytasson érdemi megbeszéléseket a helyi parancsnokokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.