2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a közigazgatási képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 09:40

A közigazgatási és intézményi érdekképviselet május 11-én tartotta - a Választmányi ülést előkészítő - rendezvényét. A Hosz budapesti központi irodájában Kocsor Sándor haderőnemi képviselő - a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetők mellett - Mészáros Géza elnököt és Heiling Ottó alelnököt is a résztvevők között köszönthette... 

Napirend előtt az április 9-i rendkívüli kongresszuson haderőnemi képviselővé választott Kocsor Sándor mutatkozott be a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőknek. Az elnökségi tag bevezetőjében - szakmai pályája ismertetése után - saját ars poeticáját is megfogalmazta: a Honvédszakszervezet hatékony jelenléte szükséges valamennyi katonai szervezetnél, ha a hivatásos- és szerződéses katonák hátrányára történnek sérelmek, akkor, adott esetben a tisztségviselőnek, a szakszervezetnek még a helyi parancsnokkal is szembe kell fordulnia. A közigazgatási- és intézményi érdekképviselet elnökségi tagja elmondta azt is, hogy olyan széleskörü szakértői bázisra van szükség, mely minden kérdésben korrekt módon tud megnyilvánulni, érdekeket érvényesíteni, képviselni.

Az ülésen elsőként a Hosz és a közigazgatási képviselet 2005. évi költségvetéséről egyeztettek. Kocsor Sándor vitaindítója után Heiling Ottó alelnök a 2004. évi zárszámadással és az idei költségvetéssel kapcsolatban kiemelte: a Hosz arra törekszik, hogy minél nagyobb önállóságra tegyen szert, amellett, hogy bevételei vannak a szakszervezetnek, ma már tartalékot is tud képezni. Kocsor Sándor kijelentette: a képviselet idei költségvetése mindenki számára jól átlátható és megtervezett, a pénzösszeg elegendő a rendezvények lebonyolítása, az elérendő célok megvalósítása finanszírozására. A fő feladatokról szóló egyeztetés közben elhangzott, hogy nem kell mereven ragaszkodni a megfogalmazottakhoz, akár még a Választmányi ülés előtti napon is be lehet hozni javaslatokat. Turai Tibor, a HM BBBH alapszervezeti vezetője kérte, hogy a haderő-átalakítás aktuális kérdéseit is vegye fel a Hosz a 2005. évi fő feladatok közé. A képviselet müködési rendjéről történő beszélgetés közben Kocsor Sándor kiemelte, hogy a középszintü érdekegyezteés nagyon fontos epizódja lehet a szakszervezeti tevékenységnek. Több alapszervezeti- és csoportvezető is javasolta, hogy a haderőnemi képviselő - a szakszervezet és az adott katonai szervezet közötti még hatékonyabb együttmüködés érdekében - folytasson érdemi megbeszéléseket a helyi parancsnokokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.