2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a közigazgatási képviselet

Hosz  |  2005. 05. 11., 09:40

A közigazgatási és intézményi érdekképviselet május 11-én tartotta - a Választmányi ülést előkészítő - rendezvényét. A Hosz budapesti központi irodájában Kocsor Sándor haderőnemi képviselő - a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetők mellett - Mészáros Géza elnököt és Heiling Ottó alelnököt is a résztvevők között köszönthette... 

Napirend előtt az április 9-i rendkívüli kongresszuson haderőnemi képviselővé választott Kocsor Sándor mutatkozott be a megjelent alapszervezeti- és csoportvezetőknek. Az elnökségi tag bevezetőjében - szakmai pályája ismertetése után - saját ars poeticáját is megfogalmazta: a Honvédszakszervezet hatékony jelenléte szükséges valamennyi katonai szervezetnél, ha a hivatásos- és szerződéses katonák hátrányára történnek sérelmek, akkor, adott esetben a tisztségviselőnek, a szakszervezetnek még a helyi parancsnokkal is szembe kell fordulnia. A közigazgatási- és intézményi érdekképviselet elnökségi tagja elmondta azt is, hogy olyan széleskörü szakértői bázisra van szükség, mely minden kérdésben korrekt módon tud megnyilvánulni, érdekeket érvényesíteni, képviselni.

Az ülésen elsőként a Hosz és a közigazgatási képviselet 2005. évi költségvetéséről egyeztettek. Kocsor Sándor vitaindítója után Heiling Ottó alelnök a 2004. évi zárszámadással és az idei költségvetéssel kapcsolatban kiemelte: a Hosz arra törekszik, hogy minél nagyobb önállóságra tegyen szert, amellett, hogy bevételei vannak a szakszervezetnek, ma már tartalékot is tud képezni. Kocsor Sándor kijelentette: a képviselet idei költségvetése mindenki számára jól átlátható és megtervezett, a pénzösszeg elegendő a rendezvények lebonyolítása, az elérendő célok megvalósítása finanszírozására. A fő feladatokról szóló egyeztetés közben elhangzott, hogy nem kell mereven ragaszkodni a megfogalmazottakhoz, akár még a Választmányi ülés előtti napon is be lehet hozni javaslatokat. Turai Tibor, a HM BBBH alapszervezeti vezetője kérte, hogy a haderő-átalakítás aktuális kérdéseit is vegye fel a Hosz a 2005. évi fő feladatok közé. A képviselet müködési rendjéről történő beszélgetés közben Kocsor Sándor kiemelte, hogy a középszintü érdekegyezteés nagyon fontos epizódja lehet a szakszervezeti tevékenységnek. Több alapszervezeti- és csoportvezető is javasolta, hogy a haderőnemi képviselő - a szakszervezet és az adott katonai szervezet közötti még hatékonyabb együttmüködés érdekében - folytasson érdemi megbeszéléseket a helyi parancsnokokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.